Trötthet Sensor: assistent varnar Sekundenschlaf

På motorvägar runt en fjärdedel av alla allvarliga olyckor orsakas av trötta förare. Med minskande uppmärksamma risken för olyckor ökar enormt. varna Wizard innan det kommer att somna.

18.11.2008 Christian Bangemann

Redan efter fyra timmar permanenta drivreaktionstiden för en förare, av 50 procent förlängas. Alltså, efter sex timmar ökade åttafaldiga även risken för olyckor fördubblats. För att angripa problemet med trötthet under kontroll, kan automaker forskning under många år på grund av hur man känner igen den gradvisa förlusten av uppmärksamhet och vad kan göras åt det. Volvo erbjuder nu nyligen till så kallade Driver Alert och Driver alert.

Trötthet Sensor: assistent varnar SekundenschlafVolvo Driver Alert trötthet sensor 04:56 min.

Svenskarna har funnit att rörelsemönster i en bil med en varning förare är klart skiljer sig från en bil med en trött förare. Att erkänna detta rörelsemönster, använder systemet en monterad framför innerbackspegeln kamera som känner av vägmarkeringar och snabbt bestämmer om föraren börjar väva med. I den detekterar systemet en omisskännlig tecken på sjunkande uppmärksamhet och begynnande trötthet.

"Driver Alert" med akustiska signaler

I ett stapeldiagram för Driver alert indikerar för förarens koncentrationsgraden. När det är dags för en paus, bilens akustiska signaler, och en kaffekopp i informationsdisplayen belyser begäran att sluta. Tillgängligt Driver Alert är för modeller V70, S80, XC 60 och XC 70

Lexus LS modeller erkänner ouppmärksam förare. Din säkerhetssystem övervakas med en fast kamera på rattstången ansikte och registreras som permanent, om föraren ser på gatan. Medan övervakningskameror, infrarött och radarsystem området framför bilen. Hotar här en fara, till exempel genom en plötslig uppkomsten av fotgängare, ger systemet en pilot som ser åt sidan, med en kort broms ryck och ställer säkerhetssystemet på bilen i växel. Bromsen är förfylld så full bromstrycket kan byggas mycket snabbt. Trötthet, dock inte känner igen Lexus-systemet.

Uppmärksamhet Assist Mercedes kan göra. Det kommer att finnas i den nya E-Klass i mars 2009 och använder också styrbeteende som en indikator på uppkomsten av trötthet. Attention Assist i att tillhandahålla en enskild beteendemönster om föraren och dess reaktioner vid ombordstigning. Detta är permanent, jämfört med sensordata som förser styrningen för att upptäcka nya trötthet långt innan de somnar tillfälligt. I likhet med Volvo är en ljudsignal och uppmanas av symbolen för att ta en paus.

UmfrageAuf som elektroniska hjälpmedel skulle du göra utan bilen? AbstandsregeltempomatEinparkhilfeESPFernlichtassistentGurtwarnerMüdigkeitswarnerSpurhalteassistentToter vinkel AssistentAuf inget av detta aufgeführtenAuf alla assistanssystem resultera display mer om Lexus, Mercedes, Volvo