Renault Grand Kangoo dCi 110 i testet: stor resväska dröm

38,4 centimeter mer längd, två ytterligare platser, en max 4.600 liter lastutrymme. Om fler, sedan höger, Renault trodde nog på Grand Kangoo. han visar sant storhet?

2013/03/26 Sebastian Renz Powered by

Den Kangoo är hovnarr av Renault. Kanske hans viktigaste egenskap är att han inte tar sig själv på allvar och verkligen är för bra för någonting. Vi vet att sedan den första kommersiella som älskog mellan en Kangoo och en noshörning (eller var det en Renault nollor?) Diskuteras. I sin andra generation, kan han målade i två färger även som extra kort Bebop att misslyckas slagna än självironiskt livsstil van. På senare tid har han gjort det för att övertyga Daimler människor, det var en bra idé när hon kostyme honom som Mercedes. Nu verkar han där på Citan.

Hjulbas faller extremt från långa

Och nu har de gjort en lång hjulbas version också ur bilen variant på Renault. De har - hur det ser ut utan att behöva söka en designer - förlänger flankerna bakom skjutdörrar med 38,4 centimeter. Som Grand Renault Kangoo nu utsträckt till 4,60 meter. Han är fortfarande blir kortare än en VW Jetta, men på grund av den långa hjulbas på 3,08 meter, hotar det att luta i trånga parkeringsgarage.

Däremot sträckningen riktningsstabilitet och kurvtagning avslappnad. I kurvor och Renault Grand Kangoo gungande, men förblir tyst och reagerar lugnt för att ladda förändringar, väl stöds av ESP.

Renault Grand Kangoo med utrymme loss

Framför allt Renault Grand Kangoo maximerar utrymmet. Eftersom hela odlingen går verkligen till bagageutrymmet räcker det lös för ytterligare två platser. De är från Grand Scénic erbjuder även vuxna god komfort, kan förflyttas längs - så volymen av bagageutrymmet på minst 300 liter ökar - lägga sig eller helt ta bort. Löptiden för expansionen inte riktigt slå förfarandet eftersom det låter som om du kunde det följer ett tydligt förfarande. Däremot utvinning av sätena lyckas av en slump efter många runt att dra i spakarna.
Är djuren slutligen ut, passar till fönsterkanten 750 liter rent, tycks den oförändrade rymliga bakre bänk ner, vilket skapar en containerliknande bagagehallen med en helt plant golv, vilket även överstiger 4.600 liter av lastkapaciteten hos en helt evakuerat VW Multivan. Vad allt kan tygla!

Och vad är där, 1,5-liters diesel med flerkärniga beslutsamhet drar vidare och på högst 170 km / t. Där vindhastigheten över 130 stormy surges runt bröstkorgen av Renault Kangoo. För långa resor, Grand ändå kvalificerad med låg bränsleförbrukning (7,5 l / 100 km), fin suspension och vanliga platser.

Allt läggs upp, det kostar bara en - tillräckligt dekorerad - version Renault Grand Kangoo är 350 euro mer än korta. Så: vem kan, Grand.

slutsats

Better familjebil: Den långa Kangoo är mycket rymliga, snabb motor, praktisk, billig och säker resor.

Mer om Renault Kangoo