BMW 3 Kabriolet (E30) klassiske biler i sjakk: Soon H-plater – Kjøpers guide og drive rapport

Dessverre, ofte på hobby tunere - en pen utseende, ville byggekvalitet og som liker å rotere kraftige motorer gjør BMW 3-serie Cabriolet på E30-serien svært populære. Kjøpe guider og kjører rapporten.

23/01/2016 Franz-Peter Hudek Powered by

Den kompakte konvertible fra Bavaria var fra begynnelsen en stor suksess. Det enkle, balansert design og kraftige motorer gjør det i dag etterspørsel enn noensinne. De som velger å kjøpe en pen BMW E30 cabrioleter gjør noe galt. Teknikken med motorene 113 til 171 hk anses moden og utprøvd.

Det er nok av nye og brukte reservedeler, utførelse er meget høy kvalitet, design oppgir ikke noen problemområder - og til slutt gjør kjøring i åpen godt ventilert fireseters grand moro. Den triple-Cabrio er derfor et klart tilfelle for kjølig beregning personer som ikke trenger det big show utseende. Og ingenting har siden 30 år, mot den åpne Dreier ble presentert på IAA i Frankfurt, endret.

Tykkere plate for det konvertible

Men BMW hadde gleden av åpen topp kjøring med 43300 Mark Basispris for 325i Cabriolet betale dyrt. Til sammenligning: En voksen BMW 728i koster bare 2500 markerer mer, en slank Alfa Romeo Spider 15.500 merker mindre. BMW har derfor tilbudt konvertible til 1990 med den prestisjetunge sekssylindrede motorer og relativt omfattende standard utstyr som ville rettferdiggjøre den høye kjøpesummen.

ekstra avstivere sentrum tunnel og vindusramme av tykkere metallplate, økt med seks centimeter langsgående elementer, inkludert mellom B-søyle, og: at BMW ikke kunne tilby billigere 3-serien konvertible, var også på grunn av sin høye produksjonskvalitet, noe som er spesielt merkbart i de forsterkede legemet bakre fjærben kupler og mellom A-søyle og motor bærer.

Flom av lys, luft og forbipasserende øyne

Dermed blir delikat utseende 3-følelse med en limousin-lignende stivhet. På dårlige veier, belegge bakspeilet, sammen med frontruten rammen ingen rystelser. Dashbordet, som funksjonelt som en Metz TV-apparater, forblir suveren i stilling uten forstyrrelser og dukker. Det kan kanskje som hele interiøret ser litt mindre ansettelse. Men gleden, som BMW hevder nylig igjen, oppstår etter hvert når du kjører og ikke ser på.

Alle som reiser i BMW 3-serie cabriolet, den liker spesielt all-around svært lavt i forhold til dagens ståltak-tank cabrioleter waistline. I forbindelse med den relativt bratt vinklet frontruten slik at de tre beboerne nyte en sann flom av lys, luft og nysgjerrige forbipasserende utseende. Tennis sokker i sandaler og unshaven kvinnelige ben er sterkt unngås. Både heller ikke passe dynamiske karakter gang produsert ved BMW i Regensburg Nobel cabrioleter.

Kjører som silke

De seks-sylinder konvertible BMW 320i og 325i, sedan skinne som deres motstykker med glatte, turbinlignende summende maskiner, men ligger bare omtrent 4,000 / min slik at skulderen til hjulet. I motsetning til den firesylindrede 318i grumbles lys, men gir i femte gir merkbart mer dreiemoment.

Og 216 km / t toppfart på BMW 325i cabriolet er en god verdi i dag. Bare svake punktet i bakvinduet laget av plast verschleißfreudigem gjelder. Til ingen varmetråder, noe som gjør sikten vanskelig i vinter bakover. Dermed imponerende under alle forhold Musterknabe mottar fortsatt en sjarmerende liten lyte.

BMW 325i Cabriolet, gjennomgang Foto: Jörg KünstleBeim E30 omdannes forsterket BMW ingeniører i forhold til sedan, platene i området for overføringstunnelen og vindusrammen. Videre ble ytterligere stag sveiset og øker sideelementene av 6 cm. Innsatsen var verdt det.BMW 325i Cabriolet, Motor Foto: Jörg KünstleAlles gjort riktig: Den 2,5-liters motor er den ideelle motor for BMW E30. Silkeaktig glatt løpeinnebygd seks-sylindret motor produserer 171 hestekrefter og kan til og med driftsskiftende lat når det nødvendigvis fordi muss.Doch motoren er sulten for hastighet.BMW 325i Cabriolet, interiør, seter Foto: Jörg KünstleVier mennesker kan godt kommod reiser i BMW E30 cabriolet. På baksetet, raser det ut over 120 km / t, men formidabel.

Body sjekk

Liket av alle BMW E30 modeller er fabrikken godt beskyttet mot rust. I unkempt kopier kan fortsatt oppstå korrosjon: For det første, til de bakre hjulbrønnene, etterfulgt av fire jekkpunkter, kant rust på bunnen av dørene, hetter, endepunkter, og endeplaten. I et ekstremt tilfelle kan fjærholderne og skruer kanter av de fremre fendere bli påvirket.

Bent eller slitt hette ramme er vanskelig å erstatte BMW E30, mens referanse er å kjøpe relativt billig når spesialister KHM (www.cabrio.de). Uoriginale aluminiumsfelger og spoiler vedlegg, vennligst unngå haster!

tekniske kontroller

Hvis timing beltestrammeren inkludert regelmessig endret, hva som bør være tilfelle med BMW E30 hver 60 000 km eller etter fire år, fire og seks sylindrede motorer oppnå en levetid på mer enn 250.000 kilometer. Peiling feil er sjeldne, mens Leichtmetallzlinderköpfe varsel tidvis sprekkdannelser i lys nærheten.

En høyere oljeforbruk enn en liter per 1000 km er BMW E30 ofte på grunn av herdede ventilspindelpakninger, kan gjenkjennes av blå eksos skyer ved utsetting og svitsjing. Overføring og stasjonen for å vise svakheter.

priser

Dessverre, de tider av lave priser på 3-serie kabriolet er over, men også til gjeldende valutakurser er en åpen E30 BMW i ryddig stand et godt kjøp. Takket være god rustbeskyttelse, et flott chassis og 2,5-liters straight-seks BMW 325i Cabriolet tilbyr alt en klassisk venn behov: kjøreglede, stabilitet og sikkerhet. Takket være den gode levering av deler til og med neste sesong er sikret. Classic Analytics er et statlig 2 BMW E30 cabriolet på rundt 15 000 euro, moderat koster ca 4100 euro.

Når introdusert i 1996 (BMW 325i Cabriolet)43300 Mark

reservedeler

Tilgangen på reservedeler gjør ingen problemer ennå, mye er fortsatt tilgjengelig på BMW. I mellomtiden har mange online forhandlere overtatt tilførsel av nye og brukte deler til BMW E30 cabriolet. Flaskehalser på enkelte kroppsdeler og spesialutstyr for Versjoner modeller.

svakheter

 1. Fender Schraubkanten
 2. sill
 3. hjulbuer bak
 4. Front / endeplate
 5. jacking
 6. Dør nedre kant
 7. instrument modul
 8. top kobling
 9. bakvinduet
 10. Tie stangendene, kuleledd
 11. Ventil stammetetningene
 12. Topplokk (seks-sylinder)
BMW tre-cabriolet, svakheter, piggsvin bilde

rangeringer

Egnethet for daglig bruk reservedelssituasjon repairability vedlikeholdskostnader tilgjengelighet etterspørsel

Konklusjon

Den til 1993 og i tre år produsert parallelt med E30-E36 etterfølger E30 Cabriolet er en ettertraktet klassiske biler - og snart også H flagg klassiker. Velholdte biler med Topausstattungen som Shadow Line, sportspakke eller som nylig bygget Design Edition (318i) har allerede kostet mer enn 10.000 euro.

Mer om BMW 3-serie