4 All-säsongen däck (215/60 R17) i testet 2016: Är väderdäck så bra som vinterdäck?

All-season däck är betydligt billigare än vinterdäck. Men vad kan de? Vi jämför fyra all-vädermodeller i dimensionen 215/60 R17 för kompakta SUV med test vinnare av specialister.

15/09/2016 Thiemo Fleck

Förändringen från sommar till vinterdäck har blivit betydligt dyrare för många förare. Vem behöver att köpa en hel vinter komplett hjul får verkligen kände. Eftersom med undantag för vissa biltillverkare - lita på indirekt lufttrycksmätning över rullningsomkrets via ABS-sensorerna, förse många av sina fordon med ofta mer exakta, direkta övervakningssystem däcktryck gjort - som Volkswagen Group. De små sensorer i varje hjul som är så behövs för varje Winterrad, kan slå fast gånger med 400 euro och mer bok när man överväger att köpa en uppsättning hjul. De som kör specialdäck för varje säsong, behöver två uppsättningar och två gånger 400 euro.

Men även fortfarande behövs förändringen till riktiga vinterdäck? Med tanke på den senaste tidens milda vintern, känslan av en hög profil vinterdäck i snö lösa slätter är ganska berättigad att stellen.Vor särskilt om bilen i snön kan stanna i garaget ibland.

Ganzjahresreifen uppfyller plikt vinterdäck

han skulle behöva alla väder däck? Nej, har han inte: De är märkta med åtminstone M + S-symbolen. Det är nog ur juridisk synvinkel, att erkännas som vinterdäck, men inte mer än intygar endast en något grövre profil. Bra väder däck, dock är också utrustade med den höga ordningens snöflingor etikett, som i motsats till den M + S märkt en viss mängd vinterkvaliteter attestiert- däcket som också måste visas genom jämförelse med en referensdäck för varje modell. Inte utan anledning i framtiden definitionen av vinterdäck på kontrollerbara egenskaper som intygas av snöflinga symbol är förtöjda. egentligen hjälpa vilket däck egenskaper i extrema situationer och om räckvidd i universalgriporganet prestanda sommar- eller vinterdäck, vi klargöra detta jämförelsetest.

Som jämförelse, drog vi vinnaren av Continental förhållningssätt från sommar- och vinterdäck testning 2015. Exakt: Continental Winter Kontakt TS 850P SUV och Continental Premium Kontakta 5th

All-season däck är en tolkningsfråga

Vinter eller sommar Grip? Frågan var vädret däck och deras tillverkare före en konflikt. För bra vinteregenskaper mjuk gummiblandningar och många lamellerna (små snitt) i banblocken en viktig förutsättning. Skulle vara bra för korta bromssträckor på våta och torra hjulspår på sommaren, verkar mjuk förening, låg profil och slat kontraproduktivt. Så som vädret däcket är avsett beror mycket på filosofi dess utvecklare. Således kandidaterna granskade slå i vårt test (max 10 poäng per utvärdering):

Goodyear vektor 4Seasons 215/60 R17 (vinnare)

Totala Score 8,1 (rekommenderas)
Review Snow: 8.3
Rating fukt: 8,0
Granska Dry: 6,7
Pro: Lätthanterlig och godmodiga understyrning däck på snö. Godtagbara dynamik i de våta, stabila och säkra kurvtagningsdynamik på en torr bana.
Nackdelar: Längre bromssträckor och låga reserver torrt, lätt svaghet i vått kurvtagning och longitudinell vattenplaning. Mer vintern orienterad alla väder däck med exemplarisk lågt rullmotstånd.

Michelin Cross Climate 215/60 R17

Totalt klass 7.9 (rekommenderas inte)
Review Snow: 7,4
Rating fukt: 8,0
Granska Dry: 8,1
Pro: Även vanliga egenskaper vinter, god bromskraft våt och torr, säker och stabil köregenskaper torra med bra reserver, tystare roll.
Nackdelar: Små svagheter på snö, våt kurvtagning och i genomskärning vattenplaning. Sommar-orienterad åretruntdäck med acceptabla vinteregenskaper.

Nokian Väder SUV 215/60 R17

Totalt grade 7,8 (yet rekommenderas)
Review Snow: 8,1
Rating fukt: 8.3
Granska Dry: 7.4
Pro: Säkert grepp och säker bromsning på snö. Våta egenskaper utan svaghet och mycket balanserad. Direkt, men ändå säker i de snabba filbyten.
Nackdelar: I snöiga eller våta kurvor lite utmattningskänsliga och nervös, långvarig bromssträckor torr. Winter orienterad åretruntdäck.

Vredestein Quatrac 5 215/60 R17

Övergripande kvalitet 6,9 (Conditional rekommenderas)
Review Snow: 6,7
Rating fukt: 6,2
Granska Dry: 7.5
Pro: På en torr bana drivande stabilt däck med en sportig prestanda körning, vilket säkerställer även på våt kurs för snabba varvtider. Vanlig grepp på snö.
Nackdelar: Klar obalans mellan kurvtagning och grepp på snö. Alltför långa bromssträckor särskilt på våta och torra vägar. I metoden sportigväderdäck - men med brister.

Denna allt-säsongen däck vi testade
Goodyear Vector 4Seasons 215/60 R17 G2Köp nu från Amazon
Michelin Cross klimat 215/60 R17Köp nu från Amazon
Nokian Väder SUV 215/60 R17Köp nu från Amazon
Vredestein Quatrac 5 215/60 R17Köp nu från Amazon

Slutsats: All-säsongen däck är ett alternativ

Som förlitar sig på maximal säkerhet under alla årstider, bör inte avstå från den säsongsmässiga förändringen mellan sommar- och vinterdäck. Med undantag för sommerorientierteren Michelin Cross Climate är de produkter och varje köpare bör alltid vara medveten om deras egenskaper snarare än vintern Sommerreifen- med motsvarande underskott på torr asfalt.

Även någon som förlitar sig på sportiga dynamik, är helt på sin plats i All-säsonger. För dem som kör mindre men i huvudsak innerstadstrafiken på slätterna eller för användning av hyrbilar eller i fordonsflottor är moderna åretruntdäck - även från Kostengründen- ett seriöst alternativ. Och när ska väder däck helst monteras? Naturligtvis under oktober, i tid för vintersäsongen. Efter det är gjort, åtminstone i det första året och när det är viktigt, det fulla mönsterdjupet för eventuella snö resor tillgängliga.