Vinterdäck testet 2017: 225/45 R18 10 däck för sportiga medelklassen

auto motor sport och har 10 vinterdäck av dimensionen 225/45 R 18 mätt i detalj för atletiska mid-range modeller såsom BMW 430i Gran Coupe och testas. Vilka däck har förutsättningar att bli en vinnare i Auto Motor und Sport vinterdäck testet 2017? I denna rapport hittar du alla de detaljerade resultat.

19/09/2017 Thiemo Fleck

Snö är sällan, om de gör det, är det sopas från vägunderhåll med enorma Räumschildern snabbt från gatan eller korroderat av vägsalt. Motorerna är fångade i elektroniska schacklar att eventuell slirning - kväva i sin linda - åt sidan, bakåt eller framåt. Och vinterdäck? De har för länge sedan anpassas till de ändrade förhållandena. Brutal grov tandad snöslungor har sedan länge fått ge vika för känsliga fenor grepp underverk. Från tidigare högljudda Snow specialister allmänt ansluter sig Leisetreter har blivit. Och ändå: Tecknet skillnaderna mellan de olika däckmodeller är nu större än någonsin.

Vinterdäck testet 2017 Foto: Dino Eisele, Thiemo FleckMit en BMW 430i Gran Coupe är Auto Motor und Sport testade däckdimension 225/45 R18.

10 däck kommer till vinterdäck test på Continental börjar med vinter Kontakta TS 850 P, Cooper från England med Väder Master SA2 +, Dunlop med den beprövade SP Winter Sport 5, Fulda, som en andra märke Goodyear-Dunlop kommer med Crystal kontroll HP2 Hankook har vinter i'cept evo² det.

Däcktillverkaren Kumho har Winter Craft WP71, Michelin Pilot Alpin PA4, Nokian WR A4, Pirelli Winter Sottozero 3 - och Semperit, den andra märke Continental skickar Speed-Grip 3 i jakten på testvinnare i vinterdäck 2017:e

Continental Winter Kontakta TS 850 P

Pris per däck: ca 192 euro (Köp nu från Amazon)
Pro: Vid låga kurvtagnings underskott mycket bra balans på snö, enastående säkert i den våta, övertygande och sportig på torr asfalt.
Nackdelar: Minimi svagheter i Aquaplaningc, mycket säkert snö bromsar, balanserade egenskaper i vått, pålitliga på en torr bana.
slutsats: rekommenderas

Dunlop SP Winter Sport 5

Pris per däck: 186 EUR (nu Köp från Amazon)
Pro: Mycket säker snö bromsar, balanserade egenskaper i vått, pålitliga på en torr bana.
Nackdelar: Jämfört med bromseffekten lilla kurvtagning på snö.
slutsats: råda

Semperit Speed-Grip 3

Pris per däck: 150 EUR (Köp nu från Amazon)
Pro: Enastående dragkraft och överlägsen bromsprestanda på snö, säkra kurvtagningsdynamik på våt, torr acceptabla prestanda.
Nackdelar: Med tvingade kurvtagning torr Semperit snabbt kommer upp mot sina gränser.
slutsats: råda

Michelin Pilot Alpin PA4

Pris per däck: 193 EUR (Köp nu från Amazon)
Pro: Med starka styrvinkel reserver på ett tillförlitligt sätt på snö, exakta och balanserade i den våta, fri från överraskningar på torr asfalt.
Nackdelar: Med tvingade kurvtagning torr Semperit snabbt kommer upp mot sina gränser.
slutsats: råda

Fulda Kristall Kontroll HP2

Pris per däck: 156 EUR (Köp nu från Amazon)
Pro: Utmärkt grepp och överlägsen bromsprestanda på snö, utmärkt vattenplaning förebyggande.
Nackdelar: Med outtröttliga svaga våta och torra egenskaper, lite fart.
slutsats: eller tillrådligt

Pirelli Winter Sottozero

Pris per däck: 187 EUR (Köp nu från Amazon)
Pro: Med bra styrvinkel reserver och bra feedback på alla underlag testade lätthanterlig.
Nackdelar: Med outtröttliga svaga våta och torra egenskaper, lite fart.
slutsats: eller tillrådligt

Nokian WR A4

Pris per däck: 166 EUR (nu Köp på Amazon)
Pro: Enastående vidhäftning på torra sluttningar, extremt lågt rullmotstånd.
Nackdelar: Svaga sidan management och betydande understyrning på snö, lite grepp, snäva gränser och långa bromssträckor i vått.
slutsats: heller tillrådligt

Hankook Winter i'cept Evo²

Pris per däck: 155 EUR (Köp nu från Amazon)
Pro: Vanlig bromsprestanda på snö, kör mycket stabil, direkt och korrekt på en torr bana.
Nackdelar: Svagheter i kurvtagning och körstabilitet på snö och i våta bromsar, ljus humming buller i utloppet.
slutsats: eller tillrådligt

Kumho Winter Craft WP71

Pris per däck: 120 EUR (Köp nu från Amazon)
Pro:
Kort bromssträcka på snötäckta och torra banan. Acceptabel bromsprestanda och harmonisk balans i bilen i vått.
Nackdelar: Något instabil bak torrt vid filbyte och hantering. Svag mullrande i utloppet, glida brus.
slutsats: eller tillrådligt

Cooper Väder Master SA2 +

Pris per däck: 127 EUR (nu Köp från Amazon)
Pro: Acceptabel bromssträckor torr, anständigt grepp på snö.
Nackdelar: På en torr bana svag komfort, smalt gränsområde i den våta, hög rullmotstånd, surr slött i artikulation, låg riktningsstabiliteten, i utloppet.
slutsats: villkor rekommenderas

De enskilda poängen i de olika våt- och torrkategorier samt de övergripande resultaten visar vi på läktaren.

har testats på 252 hk BMW 430i Gran Coupe, först under våren 2017 nära den finska Ivalo. Vid temperaturer från -2 till -10 grader, hade tio försöks stora möjligheter att sätta sina kunskaper på prov. Efter otaliga mätning och hantering körning på snö och is, var däcken ut några veckor senare, på våt och torr asfalt till sina gränser.

Vinterdäck med karaktär

10 däck testades; 3 rekommenderas, 5 mer begränsat också, en annan efterlyser större eftergifter - men bara en kan säkra segern testet genom rekord i nästan alla discipliner.

Coopers SA2 + som är dock fortfarande långt borta. På ingen av de tre skäl - båda på snö eller på våt eller torr asfalt - den kan följa välbetalda fält. Kumho visar med vinter Craft WP71 att det är möjligt för nykomlingar att spela i högsta ligan. I huvud disciplin, bromsarna, spelar han på snö och torr asfalt med framsidan. De som trotsar ser över mindre dynamisk körning underskott och våt Care antas vara nöjda med de gynnsamma koreaner väl.

En liknande bild är Hankook Winter i'cept Evo² från: Stark snö och torr imponerande prestanda, hake i väta talet. Men just det bör centraleuropeiska vinterdäck har sina styrkor, kalla utan väta är främmande för den tyska vintern.

Dessa vinterdäck vi testade
Continental Winter Kontakta TS 850 PKöp nu från Amazon
Dunlop SP Winter Sport 5Köp nu från Amazon
Semperit Speed-Grip 3Köp nu från Amazon
Michelin Pilot Alpin PA4Köp nu från Amazon
Fulda Kristall Kontroll HP2Köp nu från Amazon
Pirelli Winter Sottozero 3Köp nu från Amazon
Nokian WR A4Köp nu från Amazon
Hankook Winter i'cept evo2Köp nu från Amazon
Kumho Winter Craft WP71Köp nu från Amazon
Cooper Väder Master SA2 +Köp nu från Amazon

Fulda med en tydlig rekommendation för alpina regioner

Som vinterdäck klassisk stil, Fulda Kristall kontroll HP2 presenteras. Med överlägsen dragkraft, bromsning och kurvtagnings värderingar och överlägsen hantering han rider på vintern discipliner långt framåt. Hans exemplar vattenplaning visar att han inte skygga fet slask. På en våt och på torra vägar bör du ta det lite tankeväckande, med tanke på något lägre grepp nivåer av Fulda. Ändå en tydlig rekommendation för alpina regioner.

Detta är förvisso sant för den finska Nokian? Inte riktigt! Förvånansvärt nog den visar sin styrka snarare på torra backar och enastående låga rullmotstånd. Våt och snö är inte hans värld. Som inte förväntar sig topprestanda i vinterförhållanden och något undan när det är vått, är som sportiga finländare.

På samma övergripande nivå är Pirelli Sottozero tre betydligt mer balanserad ligger på den bakre enheten endast små svagheter som den senaste tidens höga rullmotstånd, låt BMW. Honom glida ur komfortzonen av hela rekommenderade vinterdäck. Vem visslar också driver säkert med Pirelli.

Michelin Pilot Alpin PS4 bra däck för vinterförhållanden

På rullmotstånd samt små underskott i våta bromsar hooked bättre placering av Michelin Pilot Alpin PA4. En annars mycket balanserad prestanda bekräftar sina säkerhetsreserver. Med tanke på den påstådda höga medellivslängden är ett bra tips för vinterväglag.

I den totala klassificeringen två tiondelar fram och på 3e plats: Semperit Speed-Grip 3 med ett tydligt uttalande mot vinter. Med absolut bästa värdena i bromsning, kurvtagning, dragkraft och hantering, kan han inte slå på snötäckta vägarna. Regnvatten körfält är inte hans favorit jaktmark, och i torra kurvor man inte ska förvänta sig alltför sportiga dynamik. Under inbromsning, kan du lita på honom här ännu. Fakta: I snöiga områden i Semperit gör mest glädje.

Och 2: a plats? Ryggen med de kortaste bromssträcka på snö och bara två små brister i snö kurvtagning och rullmotstånd balanserad Dunlop SP Winter Sport 5. Den enda mätbara underskott i kurvtagning på snö han kunde kompensera genom dess mycket säkert kontrollerbar köregenskaper och snabba varvtider. För att Dunlop högsta test poäng är bland de allround - som kan slå honom?

Snö och våt avgör segern testet

Vinterdäck testet 2017 Foto: Dino Eisele behövs Thiemo FleckAuf fukt överraskning fritt hantering vid gränsen.

I de mittersta 50 cm längre bromssträckor på snö, men i 60 cm kortare bromssträckor i det våta, plus en nypa bättre våtgrepp i kombination med lägre rullmotstånd. Detta är receptet för Conti TS 850 P med vilken han i slutändan totalsegern föråldrad. Men hans samlade bilden är inte utan skuggor: Som Michelin flyta på relativt tidigt i tvär vattenplaning. En tribute till den relativt höga positiva delen av slitbanan, vilket är ganska acceptabel på grund av dess resulterande fördelar ansvar och med hänsyn till den utestående totala resultatet. En vinterdäck gjorts för centraleuropeiska vintern med täta våta och torra vägar. Till skillnad från de karaktärsfulla specialister han göra det utan betydande kompromiss. Bra som det blir.

Dessa vinterdäck vi testade
Continental Winter Kontakta TS 850 PKöp nu från Amazon
Dunlop SP Winter Sport 5Köp nu från Amazon
Semperit Speed-Grip 3Köp nu från Amazon
Michelin Pilot Alpin PA4Köp nu från Amazon
Fulda Kristall Kontroll HP2Köp nu från Amazon
Pirelli Winter Sottozero 3Köp nu från Amazon
Nokian WR A4Köp nu från Amazon
Hankook Winter i'cept evo2Köp nu från Amazon
Kumho Winter Craft WP71Köp nu från Amazon
Cooper Väder Master SA2 +Köp nu från Amazon

Hur vi testade

Så långt som möjligt för att säkerställa testresultaten, genomförs alla tester mer än en gång. De bästa däcken på ett test får maximalt tio poäng. Hanteringen på snöiga, våt eller torr spår för en balanserad, säker körning beteende leder till en optimal betygssättning. Rullmotståndet bestäms genom två oberoende chassidynamometer i enlighet med EU-bestämmelserna. I grund och botten, de produkter som testats däcken även nedströms testköp jämförs i slumpmässiga omprövar. Signifikanta avvikelser från testmönsterresultatet i uteslutningstestet - kombinerade med lämplig rapportering. Produkter bör inte vara i tid för att kolla på marknaden, kan betyg ges endast med reservationer.