Restaurering Audi 50 GL: Precious Polo – 800 timmar för att guldmynt

Detta Audi 50 GL är den äldsta mottagna från 1974. Det är endast i ett fåtal andra än den senare serien produkt detaljer, det är guld, och han har helt återställd av ägaren Michael Höcker.

20.03.2012 Bernd Woytal Powered by

Klicka, klick, klick. I september 1974 utsatt fotografen flitigt på varje detalj i den presenterade på Sardinien, nya tyska liten bil som heter Audi Stjärnor 50 Nästan 35 år senare är återigen en Audi 50 i rampljuset. Den här gången inte på Sardinien, men i en motor klassisk fototillfälle i Iserlohn.

Intensiv kärlek för Polo bröt ut med 18

Om du klickar på moderna kameror nu låter mjukare, och det utsätts inte glider filmer, men lagrade digitala bilder på ett minneskort. Tiderna har förändrats. Endast på de guldfärgade Audi 50, de tre och ett halvt decennium verkar ha försvunnit spårlöst dras över. Hade de sedan fryses honom och nu tinas? Inte alls. Mannen som gjorde denna ovanliga möte möjliga är Michael Höcker. Och han är inte en trollkarl, men en kontorist. "Så en penna pusher med två vänster hand", Mute sammanfattar klyscha sitt yrke i fråga med ett leende. Men det finns också älskar dikter skrivna slaktare, enligt trotsar randen i samband med sitt yrke fördomar. Han är faktiskt en skruvmejsel talang. Hur kan detta vara, frågar så många. 

Den utlösande faktorn var puckel uppmärksamhet Audi 50 och VW Polo, som tändes 1988. Den dåvarande 18-åriga körkort nykomling övertygade sina föräldrar att köpa sig en begagnad VW Polo - i första hand, med endast 31.000 kilometer på klockan. "Rådet att ogiltig bevara mars röd bil, det gjorde jag inte höra, och efter tre år kroppen var rusted genom", För att bump återkallanden. Många av hans kamrater samlades vid den tiden efter att ha passerat körprov sin första erfarenhet på vägen med forskningsdrivna Polos. "Jag växte upp med dessa bilar"Han förklarar sin passion för denna lilla bil som fick genom att köpa en rostfri Polo 1994 nya impulser. 

Hump ​​beslutat att ägna mer uppmärksamhet åt denna allt decimerade av korrosion serien, särskilt spillts i betydligt mindre antal än Polo från band Audi 50 hade det gjort för honom. Att det var att skruva något här och där, var oundviklig. Men stötar inte lämna det på mindre skruvmejsel land, han gick djupt in i frågan. När hans vän Wolfgang Lohoff av WL Motorsport i Hamm, lärde han allt värt att veta om tekniken i en bil. "En motor kan jag nu ta isär och sätta ihop nästan i sömnen"Säger puckel. Men reparera kroppen skada han avgöras av experter samt lära svetsning.

Tar hand om: 1. Audi IG 50 vänner

Ett annat viktigt steget att fästa bevarandet av den så kallade typen 86 som VW Polo, och Audi 50 och kallades fabrik internt senare Derby, var skapandet av en klubb. Detta är nu tillbaka 15 år. Från början den första IG Audi erbjudit 50 vänner när det var möjligt stöd till sina medlemmar och andra typ 86 potentiella frågor och problem kring denna lilla bil. Denna intensiva kommunikation med likasinnade i stå i spetsen för klubben Michael Höcker lärde under 2003 från en till salu Audi 50 i Soest. Eftersom detta är bara några skurar av gas togs bort från sitt hem, gick han en vecka senare där för att titta på bilen igen. Före honom hade andra inspekterade målade i färgen på Hellas kopia. "Men flera rostfläckar och kant rost hade tydligen avskräckt potentiella", För att bump återkallanden.

Eftersom han hade fokuserat intensivt på ett tag i teori och praktik med typ 86 och förvärvat nästan encyklopedisk kunskap naturligtvis han märkte genast med chassinumret, vilket gör detta ett av de första byggdes kopior av en Audi 50 GL stod framför honom. De rostfläckar visade sig vara mycket mindre allvarliga än de såg ut. Endast klarlack på taket hade lossnat vid lyft gummimattor på det förmodligen länge sedan. Allt detta inte avskräcka honom, men utgångspriset var hård. Flera veckor förhandlar gupp tills säljaren slutligen gav i och var nöjd med mindre pengar. Motorn av endast 31.000 km svämmade bilen fortfarande föra in övergången, så han körde sin nya förvärv på vägen hem. 

Bara där det stod snart klart att han faktiskt hade dragit i land med Audi 50 GL för ett guldmynt. Det fanns först och främst de många detaljer som de båda motorhuvs lås, speciella bakre bokstäver och de två registreringsskylt lampor i bakre stötfångaren, som hade fallit offer redan från mars 1975 versioner byggt en röd penna. Som GL-typiska detaljer hans bil hade sidolister med hårdplast kant ytterligare sill, gnugga remsor på stötfångare, två gas fjädrar på bakluckan och en lastberoende bromstrycksregulator, för att nämna några. Men det fanns ännu fler anledningar att jubla.

Alla ut, allt auseinanderund ärmarna rullas upp

Kroppen av den avregistrerade 24 år sedan Audi visat sig vara överraskande friska, Mute registrerade bara ytrost, men ingen riktig rost. Otroligt. År 2007 vågade han slutligen till återställandet efter att han hade tränat tidigare i andra exemplar tillräckligt. För övrigt sin Audi början September 1974 producerade urskilja ett antal andra funktioner som saknas, under bakrutan gående kant och ungefär tre gånger så många svetspunkter på kroppen som med andra Audi 50 "Detta beror på att bilen byggdes före full automatisering av produktionslinjen", Stötar White. Detta sporrade honom på väg att bli ännu mer noggrann än han brukade.

Med kraft, gick han till jobbet, där han ibland gick sin flickvän till hands. Efter det att fullständig sönderdelning av Audi 50 GL bump hängiven först till plattan. Han tog bort alla underredsskydd och alla isoleringsmattor och de-rostade med en sandbläster ytligt korroderade plåtdetaljer. Skulle det någonstans ge rost, skulle han hitta dessa platser, sade han själv. Därför avvecklas han headliner eftersom Audi hade använt bland annat en hygroskopisk lim. Ja, han till och med pärlstav på huven kanter och dörrar för att hålla kvar för att eventuell rost ut. 

han bort sig själv tätningsmedel på sömmarna för att skydda metallen här länge mot den bruna pesten. Han borrade på punktsvetsar i frontplattan för att inspektera dolda veck och redigera. Denna frontpanelen hade en liten buckla, så det måste utbuktande. Eftersom puckel inte kan ersätta med en ny, "eftersom former, veck och veck inga tillgängliga ersättare panel är likartade. Inte ens med plåten som har använts bara en månad senare i Audi 50"Avslöjar puckel.

I 800 timmar för att fullända Audi 50

Eftersom denna tidiga exemplar av Audi 50 GL har ett antal unika komponenter, så ibland använda honom vara stora reservdelslager någonting. Även i reservdelskataloger dessa komponenter inte hittas - så det bara återstod att arbeta upp till. Ett litet hål i plåt gupp slutligen sedan men fortfarande finns detta orsakades av läckande batterisyra. Endast på detta reparation och montering av demonteras frontplåten måste svetsas, ingen annanstans. I målad interiör puckel avstått från vägen till limning av isoleringsmattor, så att alla kan beundra den icke-svetsade, helt intakt golvpanelen. Den primade golvet han behandlade med überlackierbarem, original VW-underrede skydd och hjulhusen med original VW Rockfall skydd.
 
Naturligtvis puckel isär också motorn i alla poster, trots att endast låg körsträcka. Han förnyade huvud- och vevstakslager, kolvringar och stift, olja skärm och tätningar, ventilfjädrar och alla axeltätningar. Flera tilläggsdelar upp till gasvajern sandblästrades och pulverlack svart. Andra delar såsom hållare eller skruvar sprängdes med glaspärlor och gulkromaterade. Med samma omsorg randen flyttade fjädring och alla andra delar av bilen till kroppen. Antingen han använde en ny del eller han passerade motsvarande komponenter. Ingenting han lämnade åt slumpen, han alltid gjorde allt arbete med stor omsorg. Nu avslutas anläggningen avger allt i stor beundran. Efter 800 timmar Privat kraft har en perfekt Audi 50 skapats som skulle ha gjort en fin siffra i presentationen 1974 i Sardinien.

Översikt: Restoration Audi 50 GL
  • Precious Polo - 800 timmar för att guldmynt sida 1
  • Audi 50 GL: "Huvudproblemet är klart rost" sida 2
Mer om Audi 50