VW Touran som begagnade bilar: övertygade också second hand

Med Touran VW 2003 slog tydligen exakt kundens smak. Hittills är det multi-renoverade kompakt van en rekommendation, inte bara för familjer populära klassrepresentanter och begagnade.

21/11/2013 René Olma

Lanseringen av Touran gick med tre bensin (102, 115 och 150 hk) (100 och 136 hk) och två dieselmotorer vid starten. 2004 1,9 TDI (90 hk) och 140 hk tvåliters TDI, som följdes under 2005 en version med 170 hk kom. Förstärkning på Benzinerfront kom till en ansiktslyftning under 2006 i form av den kraftfulla 1,4 TSI (140 hk). Med 2,0 Eco Fuel (109 hk), fanns det också en naturlig gas variant i programmet. 2008 följde den ekonomiska 1.9 TDI Bluemotion (105 PS) 2009 naturgas versionen av 1,4 TSI (109 hk), och slutligen ny 1,2- kom under 2010 för den sista ansiktslyftning (105 hk) och 1,4 TSI-motorer (fortfarande 140 och 170 hk ). ny är också 1,6- (90/105 hp) och två-liters dieselmotor med common rail i stället för pump-injektor bränsleinsprutning.

Välj Frekvent två liters TDI med hk 140. Några ryttare är bäst serveras med TSI bensin.

VW Touran med bra utförande

Den upplevda kvaliteten är på en hög nivå även modeller med sex-siffriga Vägmätaravläsningar tenderar knappast rasslande tongångar. Med tanke på isolerade problem med spruckna timing kedjor i TSD motorer men om du föredrar en försiktighetsåtgärd checkhäfte odlade prover från återförsäljaren.

Med tanke på det stora utbudet har råd att göra en omväg runt dåligt underhållna kopior. att hitta en bättre Touran är lätt.

VW Touran med flexibel inredning

Den kvadratiska formen av VW Touran ger gott om utrymme för passagerare och bagage. i den andra raden öka vikbara och flyttbara enkelsäten, flexibiliteten i lastutrymmet, vilket sväljer 695-1989 liter. Som tillval finns tredje sätesraden är alla Touran ombord bara i ungefär hälften. De som vill sticka ut från mängden, har hållits sedan 2007 i form av kors Touran en modell med SUV look. Rost är inte ett problem.

Med sin flexibla inre av Touran är rätt bil för familjer eller motionärer.

VW Touran med goda säkerhetsfunktioner

ESP och upp till åtta krockkuddar är standard med VW Touran. När Euro NCAP krocktest fanns fem stjärnor. När det gäller säkerhet, lämnar han inget övrigt att önska. För godstransporter en lastnät rekommenderas.

VW Touran med kvaliteter och stabila priser

Med Touran har VW uppenbaras smaken av köpare, trots att tidiga exemplar var ingalunda felfria. Men summan av dess positiva egenskaper gör honom intressant som en begagnad bil. Att han kan finnas, trots det stora utbudet sällan ett fynd, du kan nästan kallas typiskt för varumärket. Den som söker en TSI bensinmotor, är för närvarande en växande utbudet tre år efter införandet av 1,2 TSI med 105 hk.

Frekvent tillgång till 140 hästkrafter diesel

Touran är dess goda stabilitet vid Dekra check med ökande körsträcka test. Inledningsvis mest bara något över genomsnittet klassen är fordon med högre mätarst betydligt bättre position än jämförbara skåpbilar. Svagheter är lager i bärarmar, skadade damm stövlar och intervallet kontrollen. Särskilt i de dieselmotor elektroniska eller avgasutsläppen faller igen och igen negativt på. För jämförelsevis tung Van passar bäst dieselmotor och särskilt 2,0 TDI med 140 hk, vilket också är i flertalet begagnad bil under huven. Liten förare på en budget hitta en liten dynamisk men robust motor i form av 1,6-liters bensinmotor. Klart självständig och ekonomiskt driver 1,4 TSD eller i yngre exemplar av den nya basen bensin 1,2 TSD. Med tanke på de klagomål från spruckna eller förlängas tidskedjor bör engagera bara checkhäfte pryd kopior.

VW Touran med en hög prisnivå

Även när partikelfiltret är standard i motorer TDI fram till 2006, ännu tidigare dieselmodeller får den gröna miljömärke. Luftkonditionering tillhörde endast från ansiktslyftning 2010 som standard. Samtidigt, bränslesnåla 1,2 TSI-motorer fanns tillgängliga.

Nästan två tredjedelar av alla Touran erbjuds i utrustningen linjen Comfort Line, tredjedel har den dubbla kopplingsväxeln DSG. Således kan pruta väl utrustade med enkla modeller.

En VW Touran är stabil i värde, även fem år gamla kopior fortfarande kostar runt 10.000 euro. ansvarig med detta är de relativt låga försäkringspremier, vilket resulterar i låga driftskostnader.

Konkurrent till VW Touran

Kompakta skåpbilar är en fixtur på begagnade bilmarknaden. De som inte nödvändigtvis har en VW vill ska titta på dessa fyra alternativ i närmare.

Citroen C4 Picasso

På den tyska marknaden, inte C4 Picasso inte komma bortom en exotisk status. Den stora panoramavindrutan ger en rymlig känsla. Endast de tolv centimeter längre Grand Picasso har plats för sju åkande. Fyra år gamla exemplar finns från cirka 10.000 euro.

Ford C-Max

Vem behöver sju platser gör runt C-Max Första generationen (2003-2010) en båge. Van på Focus basen är ganska livlig design och smidig hantering. Endast i den andra generationen sattes en tredje sätesrad med den utökade versionen av Grand C-Max. Fyra-årig sidan finns från 8.500 euro.

Opel Zafira

Den flexibla säten system som vid lanseringen av den första generationen (1999 till 2004) standarder, den nya upplagan av 2005, övertygad kvalitativt. Visuellt är ett med modeller från ansiktslyftning under 2008, vilket kommer att erbjudas ytterligare som Zafira Family idag up-to-date. Fyra-årig kostnaden minst 9.500 euro.

Renault Scénic

Den natursköna tredje generationen (sedan 2009) erhålles som sina föregångare i två längder, med bara Grand Scénic kan uppgraderas med en tredje sätesrad. Begagnade kopior är relativt låg: från 7.500 euro, finns det modeller av årsmodell 2009. Kvalitativt kan övertyga.

Mer om VW Touran