Pirelli vill 2018 sex blandningar: Mer frihet i däcket val?

Pirelli vill en sjätte däck förening för 2018. Allt tyder på att en Ultra-Ultra Soft är. Dessutom har ett fritt val av däck diskuteras. Påstås men gör tvär Pirelli själv och Mercedes.

2017/04/11 Andreas Haupt

proven däck för 2018 är att slutföras. Sauber testade två dagar för att Pirelli efter GP Mexiko. Force India en dag. Efter loppet i Brasilien McLaren finns kvar. Efter säsongen finalen i Abu Dhabi alla lag sedan resa tillsammans under två dagar med en bil. I Abu Dhabi kommer Pirelli också erbjuda alla däckföreningar för 2018er säsongen för första gången. Konstruktionen hade italienarna redan den 1 september, deponeras hos FIA. Blandningarna har datum 1 december.

Fler spår, flera däck

Det är ingen hemlighet att Pirelli vill baka en sjätte däck förening för 2018 för att täcka de 21 vägar bättre. Det bör finnas en uppsättning, som är ännu mjukare än de ultramjuka däcken. Med andra blandningar av däckleverantören kommer också att gå ett steg mjukare. "De nya däck och mjukare blandningar verkligen behövs", står det i ett team. En röst från en annan lag är: "Ett steg mjuk nog redan."

Genom en annan däck förening och allmänt mjukare gummi hoppats Pirelli att föra tillbaka mer variation i strategin. Målet är att skapa en variation mellan en och upp till tre hållplatser.

Kimi Räikkönen - GP Mexico 2017 Foto: sutton-images.comIn Mexiko flesta piloterna kom som så ofta i år med bara ett stopp av.

Om du kör med hårdare blandningar ska komma undan med att byta ett däck. Som inte är alltför konservativ, men inte alltför aggressiva drag för att komma upp med två hållplatser med. Vem tar allerweichsten blandningar ska behöva vända tre gånger i rutan. Pirelli är medveten om allvaret i uppgiften. Särskilt som flera däck förändringar är alltid förknippade med risken att fastna i trafiken. Eller att även fastnat en skruv i växeln.

Gratis däck val i diskussionen

Även en sjätte däck förening inte är förankrad i idrotts regler för 2018:e Strategigruppen sägs ha redan gett sitt OK vid ett tidigare möte. Det finns fortfarande sitter bredvid lagen Ferrari, Mercedes, Red Bull, McLaren, Williams och Force India rättighetsinnehavaren och FIA. En teknisk arbetsgrupp ägnade sig sedan för-och nackdelar. Som ni hör, utan att kunna enas.

Pirelli och FIA kan driva igenom men enbart de nya däcken fram till den 31 december. Tidigare skulle det behöva vara så används sent på säsongen eller samtycke av alla lag. En regel förändring från föregående år gör det möjligt. "Vi har gått in i 2017 tio blandningar. Fem vi nu driver och säkerhet fem back-up däck "Mario Isola förklarar.

diskuteras också nya order regler. Hittills kan lagen per förare 10 av de 13 posterna avgöra. Tre däck uppsättningar föreskriver Pirelli. Italienarna ge dig själv öppen. "Vi måste stanna åtminstone vid två kraftiga däck för tävlingen om ett lag spekulerade", säger Pirelli racing manager. Att nachzuschieben. "För fritt val av däck skulle fältet dela ännu mer. De bästa lagen skulle beställa hårdare föreningar och fortfarande vara i Q3. I loppet skulle de ha klara fördelar då. "Låter som om Pirelli faktiskt mot den. Inte alla i hagen överens. "Force India, Renault och McLaren kunde skål med Q3 med mjukare blandningar ett av lagen."

Det sägs att Pirelli skulle motsätta idén. Av rädsla för att skada sitt rykte bör ett lag spela poker i kvalet och slå i loppet efter två eller tre varv till depåstopp. Dessutom är säkerhetsaspekten dominerande. I princip alla däcken måste klara av varje typ av krets. Så, till exempel, den ultramjuka på Silverstone får inte vara en säkerhetsrisk.

De 2018er bilar men ändå köras starkare med hög sannolikhet. Spricker däck kan sätta i trubbel Pirelli. Mercedes har enligt uppgift en bundsförvant. Ferrari dock att förespråka valfrihet. Förmodligen eftersom italienarna har byggt de senaste åren mer mogna vänliga bilar. Hördes i Mexiko på ras söndag, är ämnet fortfarande på bordet. Strategigruppen bör åtminstone återigen talat om lätta val av däck.