Schmidts F1 Blogg: Gränsen 2018 efter kollisioner

Max Verstappen fortsätter trots sin unga ålder redan i nivå med Vettel, och Hamilton. Och 2018 kommer han att ha från början en bil för att vinna. 2018 Michael Schmidt förväntar oss därför en ökad olycksrisken på toppen.

11/05/2017 Michael Schmidt 8 kommentarer

Därför utelämnas så firade sin fjärde VM-titel Lewis Hamilton, eftersom han misstänker att han måste vänta på den femte kan vara lite längre? Och Sebastian Vettel var så frustrerad förmodligen av samma skäl som det omöjliga uppdraget eftersom den japanska GP titel kampanj har blivit som väntat, misslyckades i Mexiko.

Som ett gyllene tillfälle har missat. Vem vet om hon kommer tillbaka så snabbt. Detta var de två viktigaste aktörerna i GP Mexiko bara riktigt klart. Max Verstappen har slutligen en vinnande bil. Och han har vunnit två av de senaste fyra tävlingarna. Och även överlägsen. Och Verstappen stil: Kompromisslös, uppnosigt, felfri.

World titel kamp 2018 är aroud

Red Bull inte kommer att återvända 2018 fördriva den första halvan av säsongen. Det enda frågetecknet är Renault motorn fortfarande varierar mellan gott och ont. Eftersom nästa år, blommande oss en tre-kamp som kommer att glädja alla utom kanske Hamilton och Vettel. Eftersom de får en motståndare som är oförutsägbar.

De var tvungna att hitta sista i en duell med Verstappen att han har en chans framför sig i denna disciplin SORGLÖSHET list och risktolerans. Och även om han bara bestreit sin tredje Formel 1 säsong, Vettel och Hamilton men redan sin elfte.

Lewis Hamilton vs. Max Verstappen - Malaysian GP 2017 Foto: sutton-images.comIn år Hamilton och Vettel flyttade i en duell med Verstappen tillbaka det mesta.

Verstappen kör som om han fortfarande var i karting, säger TV expert Martin Brundle. Det skulle kunna gå fel tider. men sällan går fel. Tvärtom. När Hamilton, Vettel och Verstappen threes tråd de tre första hörn bara en kommer ut oskadd. Och även på toppen.

"Lyckligtvis", säger Brundle. "Verstappen," svarar Red Bull motorsport chef Helmut Marko. Jag tror också att det är ingen tillfällighet. Ingen undersökte duell som "galen" holländaren. Och ändå kommer han ofta med en hel hud än andra.

Verstappen med god timing vid omkörning

Även om han är även att skylla som i kollision med lagkamraten Daniel Ricciardo i Budapest. Ricciardo kommer ut, Verstappen kör på. Hans omkörning nästan alla tids enastående. Max gått vid punkter eller linjer som ingen förväntar sig.

vi tar startkrasch i Barcelona, ​​Spielberg och Singapore tider. Alla tre gånger Verstappen tog en mer passiv roll och alla tre gånger det har hänt innan den första hörna förbi korrekt.

I Barcelona Valtteri Bottas sköt Ferrari Kimi Räikkönen i Red Bull. Hemma i Österrike Daniil Kvyat iväg en kedjereaktion som även Fernando Alonso drog till undergång. I Singapore Raikkonen gängad en, eftersom han flyttade för tidigt till höger. Verstappen var långt borta från gasen för att komma ur fällan igen.

VM favoriter reträtt i en duell

För mig, det ger intryck av att djärvhet vinner oftast. Verstappen satsar på att de andra i pension. Om Vettel den håller i Mexiko när Verstappen attackerar honom i utsidan körfält, hugger han på sina däck. Då hans främre vingen är också lika helt bruten, eftersom en kurva senare i kontakt med Hamilton.

Massa vs. Verstappen - GP Italien 2017 Foto: xpbMassa hölls i Monza den. Och sedan kraschade.

Mercedes förare kan också använda sin större radie kurva 3 att skjuta ytterligare utanför Red Bull över, men han ryggade, hindras som Verstappen detta spår. Förmodligen med full beräkning. Han har därmed drivit Vettel i Mercedes.

Vad som förvånar mig: Vettel, och Hamilton skulle faktiskt behöver veta att när Verstappen för attacker utifrån metoden har. Som med Juan Pablo Montoya innan. Michael Schumacher har fallit för det igen och igen.

Tricket misslyckas endast när mannen inte ryck på innerspår. Precis som Felipe Massa i första chikanen på Monza. Den brasilianska hade ingenting föll från Verstappen och körde honom däcken platt. Massa men hade mindre att förlora än VM kandidater.

Hårdare bandage i VM 2018 Duel

Om nästa år tar de tre översta stjärnor från början till världens titeln hårdare även i duellen bandage tillämpas. För då alla går till duellen på lika villkor. Och eftersom Verstappen polariserad också bland kollegor. Nästa år det gäller frågan om vem som är toppen hund i VM torv.

Jag slår vad om vi ser mer än en kollision mellan tre 2018, som dagarna av Ayrton Senna, Alain Prost, Nigel Mansell och Nelson Piquet. Därför vill jag också Fernando Alonso. Också kämpar för att den sista kulan, liksom duell med Hamilton har visat. I det här fallet, även utan kollision. Eftersom det för närvarande fortsätter Alonso bara för galleriet.