Helmut Marko optimistisk till Mexiko win: & quot; Se vi 2018 quot titeln ras &;

Red Bull motorsport chef Helmut Marko kan lysa igen. Den första människan i laget talar om bakgrunden till den överlägsna segern Max Verstappen i Mexiko, över oro motorn, och det ger en skymt av 2018:e

2017/11/02 Michael Schmidt Har överlägsenhet Verstappen i Mexiko som förväntat?

marko: Inte i denna omfattning. Men det skulle ha varit annorlunda om Vettel hade kört en normal tävling. Tekniken var faktiskt de låga hastigheter. Max försöka det tryggt. Vi är motoreffekten ner, har bytt tidigare använder mindre bensin. Efter Ricciardo, Hulkenberg, Sainz och Hartley har slutat, vilket var en tremor till slutet.

Från när Verstappen fick höra honom att sakta ner?

marko: Från 10 sekunder före.

Varför var så mycket bättre än Red Bull Ferrari och Mercedes i Mexiko?

marko: Vi har en bil som kan köra alltid på pallen sedan Budapest. Det fanns bara ibland ogynnsamma förhållanden däremellan. I Malaysia, gick det bra. var den avgörande faktorn i Mexiko som i den tunna luften på höjden av våra aerodynamik betydligt bättre kom att bära. Samtidigt vår bil har mindre motstånd. Att kombinerat med en viss utjämning av hästkrafter siffror från höjden fanns chassi och förare kritiskt. Och som vi har sett där vi är då.

Var viktigare än däckhantering i förvaltningen race motor?

marko: Inte nödvändigtvis. Den vänstra framdäck var kriterium. Därför har vi sedan planat ut ledningen vid 20 sekunder för att få en säkerhets pit stopp i butiken.

Hur mycket Red Bull fick lätta på att stanna med motorn på den säkra sidan?

marko: Hastighet ner temperaturen ner. Man vet aldrig om, när turbon går upp. Om vi ​​sedan hade erkänt en förlust mönster, skulle andra inte ens stoppas.

Men vad som hände med turbos och MGU-H i Mexiko?

marko: Höjden är förvärrat vissa problem i vår motor paket eller ännu tydligare uttryck. I Ricciardo det var en helt ny motor. I Gasly och Hartley i utbildning också.

Vad innebär detta för Ricciardo in Brazil?

marko: Han kommer återigen att behöva en ny motor och återigen få ett straff.

Hur viktigt var lanseringen?

marko: Oerhört viktigt. Max alltid drivs i ren luft och hade därför optimal kylning. Men även om han inte hade vunnit starten var han tillräckligt snabb för att komma till toppen.

GP Mexico 2017 - Start - Verstappen - Hamilton - Vettel - Formel 1 Race analys GP Mexico 2017 VM trots Start Crash Det var en otrolig scenen när zuflogen Hamilton, Vettel och Verstappen sida vid sida på den första kurvan. Hur Verstappen som healing komma ut?

marko: Det var mycket bra gjort av Max att han hängde omedelbart i slipstream. Då Hamilton har därför kommit med sitt överskott. Och när tre kör in i en kurva, du kan utan att säga att Max kommer ut igen första betungande. Och de andra två drivande bakom honom även i bilen.

Har du orolig att däcket i kollisionen med Vettel har fångat en?

marko: Rädsla måste alltid ha, men vi omedelbart tittat på däcktrycket och TV-bilderna, och allt var bra.

Kommer Red Bull i Brasilien och Abu Dhabi har en vinnande bil?

marko: Vi var bra i den senaste starten någonsin för ett podium. Ricciardo färdades i Mexiko på pallen. Detta visar att vår totala paketet är rätt igen. Brasilien, med uppförsbacke raka är svårt. Men vi är i vägen framåt. Max blir bättre. För oss är redan förbereder sig för nästa år.

Vad säger du till världsmästare Hamilton?

marko: En helt suverän representation av den. Han hade tydligen ibland svårt att flytta bilen över säsongen ständigt under kontroll. Jag känner inte till något misstag han gjort i år. Och han körde taktiskt super smart. Han har fått maximalt ur förpackningen.

Kan vi förvänta oss nästa år till en trevägs striden Hamilton, Vettel, och Verstappen?

marko: Jag skulle föredra sådana resor som i Mexiko, men det är naturligtvis alltför optimistisk. Det finns en hel del som ligger på motoreffekten. Chassit sedan, är vi nu vid fronten. Som genomförs i det nya året med. Den här gången gjorde vi se till att vi inte är tillbaka till sent, men går väl förberedd för nästa säsong. Med Max har vi ett långsiktigt kontrakt. Att stärka det ömsesidiga förtroendet är det som optimerar interaktionen mellan förare och team. Jag ser fram emot denna titel kamp.

Är det irritera dig i efterhand att Red Bulls början av säsongen hade vindtunnel problemet? Utan vilken man skulle ha kunnat bekämpa detta år om titeln.

marko: Det skulle inte ha utnyttjat. Vi hade för många brister. Max har misslyckats fem gånger. Om du inte har den tillförlitlighet, fungerar det ej.