Wehrlein i alkohol fälla: För ung för Williams & amp; force India

Sökandet efter en cockpit för Pascal Wehrlein är svårt. I teorin skulle det finnas en chans för Mercedes-kundteam. Men båda måste ha en förare på grund av deras alkohol sponsorer, som är minst 25 år gammal.

11/09/2017 Michael Schmidt 7 kommentarer

Pascal Wehrlein kommer att förlora sin cockpit 2018 Ferrari skyddsling Charles Leclerc troligt. "Jag litar på mina framtida planer helt på Mercedes", säger Wehrlein. Även Mercedes motorsport chef Toto Wolff drar denna cockpit för sin skyddsling inte längre räknas tidigt. Wolff antydde på begäran, att det bara finns en liten chans för Wehrlein på Mercedes-kundteam.

Men för flera pusselbitar måste flytta i rätt läge. Williams är inte ett alternativ. Sponsor Martini behöver en förare som är minst 25 år gammal för sin alkoholreklam. Cocktail drycker från den italienska tillverkaren motsätter sig öl som en hård läkemedel. Som i vissa delar av världen får marknadsföras endast människor i en viss ålder. Lance Stroll är inställd på Williams. Kanadensarna nästa år är 19 år gammal. Wehrlein är 23 oktober

Force India-chans endast Ocon utbyte

Esteban Ocon - Johnnie Walker - Force India - F1 2017 Foto: xpbJohnnie Walker efter BWT en av huvudsponsorerna vid Force India.

Force India finns samma problem på grund av att sponsra Johnnie Walker. Men som situationen föraren är mer komplicerat än med Williams. Force India vill fortsätta med Sergio Perez och Esteban Ocon. Fram till den italienska Grand Prix båda förarna var också på önskelistan över Renault. Perez skulle ha gett det nästan gratis tillsammans med sina sponsorer. skulle Ocon Renault måste köpa på Force India minst 10 miljoner dollar.

Men även som uppfyller med laget chefer för döva öron. Sportchef Otmar Szafnauer avfärdar: "Vi vill behålla Ocon. Vad hjälper oss pengarna? Detta används i ett år. En bra förare tar oss mer. "

Samtidigt har vinden förändrats i hagen. Renault fick tillåts verka med Red Bull på grund av uppsägning av kontraktet med Toro Rosso vid en av föraren av B-laget. För en DNF. Carlos Sainz ersätter Jolyon Palmer börjar vid den malaysiska GP. Så att dörren för Force India chaufför på Renault är alltför.

Och även när Perez sedan skulle gå i stället för Felipe Massa till Williams, Wehrlein inte skulle serveras. Ocon firar sin 21-årsdag den 17 september. Så han är fortfarande för ung 4 år, att göra reklam sprit för Force India. Force India fanns bara en chans. Om Perez kvar och Ocon går.