Motorregler för 2017/2018 godkändes: Tre lag har röstat mot motorstyrning

regler motorn 2017/2018 är igenom. Formel 1 kommissionen med 21: 3 avgivna rösterna för kostnadsreduktion, leveransgaranti och harmonisering av motoreffekten. De röster mot kom från rangordnar av lagen.

29/04/2016 Michael Schmidt

FIA president Jean Todt andasfunktion. Motorstyrningen för 2017/2018 är igenom. För att Formel 1 förblir hybridteknik. Den beslutade majoriteten i sin fax rösta Formel 1 kommissionen. Motståndarna gav inte de nödvändiga nio röster mot varandra. I motsats till alla spekulationer, har 8 arrangörerna röstade översynen av reglerna motor. Tydligen hade hon Jean Todt polar linje i individuella samtal igen på sin kurs.

Red Bull, Toro Rosso principiellt mot det

De röster mot alla kom från rangordnar av laget. Red Bull, Toro Rosso och McLaren utfärdade de nya reglerna, ett avslag. Den första ryktena plats i paddock stängd även Force India och Sauber ett med. De två lagen är att minska kostnaderna tillräckligt långt. Lovade var ett schablonbelopp på 12 miljoner euro. Resultatet är 4 miljoner mindre från 2018, med början med gällande avtal. Vid slutet av missnöjda enats då men för reformer.

Red Bull och Toro Rosso var principiellt emot det. Du vill ha tillbaka konventionella motorer som gör buller. McLaren ville förhindra med sin röst som Honda kan tvingas av reglerna för att tillföra en andra laget. Honda å andra sidan skulle vara en andra chassi partners lokaliserade. För att ta reda på hur mycket tidsförlusten från motorn och hur mycket kommer från chassit. Exakt McLaren skulle förhindra de flesta.

Token systemet är begravd i 2017

Som auto motor und sport tidigare har rapporterat, de reviderade reglerna motor innehåller följande:

  • Priserna för motorerna falla 2017 till en miljon euro och 2018 med ytterligare tre miljoner.
  • Från 2017 kan motortillverkare utvecklas fritt. Token systemet är begravd.
  • Tillverkarna åtar inget lag står utan motorer. Om ett lag har ingen motor kontrakt måste tillverkaren hjälpa till kundteam med det lägsta antalet.
  • motorljud Den ska successivt förbättrats, om nödvändigt, med ljudgeneratorer.

förordningar Motor gäller fram till 2020. Mercedes, Ferrari, Renault och Honda har åtagit sig att stanna ombord tills dess. Det enda undantaget: Om bidrag motoreffekten, baserat på en runda i Barcelona, ​​inte inom tre tiondelar, FIA och FOM kan säga upp befintliga avtal och överväga nya åtgärder för tillnärmning. Således är alla andra villkor i avtalet motorn till noll.

Command tillbaka när Mercedes-motståndare inte ikapp

Den så kallade approximation av motoreffekten (konvertering) är det mest kontroversiell punkt. FIA vill ta lager varje år efter tre tävlingar. Sedan, på grundval av den dras av data som vridmoment ECU enligt en komplicerad formel omvandlas till bidraget hos motorn bidrar till varvtiden. Och baserat på en runda i Barcelona. Eftersom kraften det är mindre viktigt, finns det Mercedes-nytta även de minsta. Och chansen är störst att efterfrågan på tillnärmning är nöjd.

I en annan röst för att höja bränsle gränserna för loppet avstånd och restriktionerna för två utvecklingar bränsle har beslutats. Nästa år 105 i stället för 100 kg finns för tävlingarna. De fyra Mercedes laget avvisade förslaget. De var övertygade om att trots den högre luftmotståndet hos de 2017er bilar med den aktuella bränslegräns på avståndet. Raising bara hjälper Mercedes-motståndare.

Om tävlingen inte finna lösningar för att förbättra sina motorer kommer hybrid motståndare bli aktiva igen. Och FIA tvingas att låta något nytt kommer. Mercedes att andas på. Bäst i klassen har köpt tid, även om regeländringar attackera fiender under armarna. "Kompromisser är aldrig bra"Säger Niki Lauda. "Men med den nuvarande omröstningsförfarandet, kan det bara vara kompromisser. Och det är det bästa vi kunde få. Formel 1 fortsätter att arbeta med hybridteknik. Det är därför företag som Ferrari, Renault, Honda och Mercedes faktiskt gör."