Lastbilar på Dakarrallyt 2016: Desert Elephants med nästan 1000 hk

De är de hemliga stjärnorna i Dakarrallyt: 10 ton och nästan 1000 hästkrafter, lastbilar plöja högljutt genom öknen. Vi visar dig den spektakulära följeslagare.

15/01/2016 av Claus Mühlberger Powered

Loppet i tungvikt divisionen blir allt populärare. 55 lastbilar var på Dakarrallyt i 2016 i loppet. Känns varav hälften kom från Holland.

Ras och servicebilar vid Dakarrallyt

Inte alla lastbilar reser till varje pris bäst. En handfull av lastbilar är en av de stora fordonsgrupper. Dess uppgift: herankarriolen reservdelar till värdefulla Peugeot, Mini och Toyota. De åtminstone en mycket bra mekaniker som sitter i den här lastbilen att aktivt hjälpa till reparation med.

Och det borde vara dags inte längre gå på, lastbilar tar sina avgifter till undsättning bälte och dra den till bivack. Precis som Peugeot Carlos Sainz efter den trasiga växellådan på den tionde dagen.

De Rooy vill avsluta Kamaz-serien

I kampen för att vinna gick till långa sekunder mellan de bästa förarna i Kamaz, Iveco och MAN. Två dagar före utgången det såg ut som om holländaren Jan de Rooy ultimata Iveco Power kunde ha bortsett från tävlingen.

Om de Rooy verkligen lyckas rädda sin ledning till målet, var den vinnande strimma av förment allsmäktiga ryska Kamaz upp till fyra år till ett slut. Synd att tv-tittarna märkte kamp 1.000 hästkrafter jättar små. Därför visar vi de spektakulära Lastvagnar i ett foto show.