Framtiden för motorsport: Innovativ elektriska kart i praktisk användning

24h Race of Köln åskådare och deltagare en inblick i framtidens motorsport erbjöds - en innovativ elektrisk kart, som utvecklades på initiativ av DMSB som ett gemensamt projekt för kart tillverkaren RIMO och batteritillverkaren GAIA.

04.03.2010 Powered by

RIMO levereras som en utgångspunkt i en serie hyra kart för inom- och utomhusbruk, som redan har visat sig vid praktisk användning. Denna kart var utrustad med två elmotorer på bakhjulen. För banbrytande innovation företaget GAIA i form av litium järnfosfat batterier, som utförandet av E-kart kan höjas till en ny nivå.

Hybridtekniken väger cirka 30 kilo
 
"Prototypen, som vi presenterar här i Köln, är toppen av vad som för närvarande är tekniskt möjligt i karting med elmotorer. Jämfört med de tidigare använda blybatterier, har litium-teknik avgörande fördelar:"Säger Karl-Heinz Stegner, som leder bland annat arbetsgruppen för el- och hybrid driver DMSB. Tack vare den innovativa tekniken nu batteriteknik och kablage behövs endast väger cirka 30 kilo. "Eftersom de elektriska motorerna som används är lättare än jämförbara förbränningsmotorer, resulterar detta i en approximativt ekvivalent förhållande av effekt till vikt"Stressad Stegner. "I detta e-kart producerar inga utsläpp och är mycket effektiv."
 
En annan avgörande fördel på banan: Det maximala vridmomentet är redan vid låga hastigheter. Detta skulle göra det möjligt enheter som ögonblick även som "alternativ" är kallade att vara inte bara miljövänlig, men i själva verket vara ett attraktivt alternativ för motorsport. Den imponerande prestanda, som omfattar E-Kart är kapabel, demonstrerades under 24-timmarsloppet av de två DTM förarna Timo Scheider och Bernd Schneider. Den regerande mästaren DTM mästare och DTM rekord kom på lördag eftermiddag för jämförande tester mellan bensin och elmotor där E-Kart imponerade med utmärkta varvtider.
 
Nya kart gör riktigt roligt
 
"För mig var detta en helt ny upplevelse"Förundrade Timo Scheider. "Framför allt har det moment imponerade på mig. Det är precis som du vill ha det. Jag tror att denna teknik just hört framtiden för inomhusodling. Är att vänja sig, men att kart går nästan ljudlöst." "överenskomna"Bernd Schneider sattes. "Jag har - som Timo var bakom mig - vara Bezinkart hörde min egen. Jag tycker att det är intressant att bakaxeln mitbremst stark, så att turn-in på e-kart är mycket bättre. De fans som kanske något som dyker upp näsan när det gäller el, kan jag bara säga att det är riktigt kul att vara på väg med den nya kart."