Detta kostar 2017er formel 1: Nya bilar förstöra små grupper

Med gummi stämpling av 2017er bilar har Formel 1 gjorde ytterligare självmål. Bilarna är snabbare, loppet kanske tråkigt. Och kostnaden krossa små grupper. De förväntar sig till en kostnad på 8 miljoner euro extra.

2016/05/05 Michael Schmidt

finns det bredare bilar och däck. Trots motstånd av de elva grupper om åtta. Även förare association GPDA har biträtt i ett brev till FIA race director Charlie Whiting av de planerade förändringarna. Vad som behövs är mer mekaniskt grepp och inte mer downforce. Detta kan förvärra Überholproblem.

En lika allvarligt problem är kostnaden i samband med regeln reformen. Sauber team manager Vispa Zehnder överraskad av så mycket kortsynthet bland förespråkarna för en ny början. "Du kan överföra till den nya delar från den gamla bilen. På grund av de breda dimensioner och däck måste man kasta bort alla flygkomponenter och upphävande av 2016:e" Lagen är också tvingas till en viss punkt under säsongen att utveckla två spår. Också en faktor som belastat budgeten.

Lätta transportlådor är sündteuer

Men det är inte tillräckligt. Det finns också gott om dolda kostnader som går in i redovisningen av nästa år. Mercedes team manager Ron Meadows påminner om de lätta transportlådor för vingar och hjul. "Den gamla vi kan kasta bort eftersom ingen längre passar in i de bredare vingar eller fälgar. Den nya kostar mycket pengar." Mercedes kan leva med det. Men lag som Sauber, Force India och Manor måste vända vartenda öre två gånger.

En box för framskärm kommer att kosta 4.000 euro. De transportlådor för fälgar debiteras 7000 euro. Fyra av dem behöver ett team. Lagen betalar 750.000 euro för nya däckvärmare. Under golv och paneler är packade i stora lastcontainrar. Även på varje lag måste beställa en extra enhet. Kostnad: 50.000 euro. passa 600 kg material i behållaren. FOM debiterar sina kunder $ 200 per kilo separat. Detta är ytterligare 120.000 dollar fraktkostnader.

Pirelli har planerat 25 dagar av att testa för däcken. Så det en 700 km möter varje lag minst 2 dagar. Den körsträcka beräkna laget med 1000 dollar. Men Pirelli vill betala endast $ 200 Eftersom fastnat till laget en bra miljoner. Sauber har inte gjort några exakta beräkningar. Vispa Zehnder men farhågor: "8 miljoner euro extra, kan det resultera i redan."