DTM Lausitz 2017: Auer och grön vinna, BMW med problem

Mercedes och Audi fick sig i Lausitz segrar. Lördagens race gick till Lucas Auer, söndag tillhörde Jamie Green. Mattias Ekström lokaler. BMW avgick utan podium från den andra säsongen helgen i DTM 2017:e

2017/05/22 Claus Mühlberger 2 Kommentarer

Lucas Auer gjordes vid Lausitz upp där han slutade två veckor på Hockenheim. Den 22-åriga österrikiska gick på lördag till polen, och han vann lördag race ansträngning före Robert Wickens. På söndag Auer, dock kom tillbaka till den hårda jorden.

I kvalet lyckades han ingen ordentlig omgång. Och vem ger sig iväg på nr 15, kan vara nöjd med DTM startfältet toppklass när han fångade tionde i race ett mästerskap punkt. Leader Auer har nu, efter fyra av 18 lopp, 69 poäng på tavlan, en mer än han fick 2016 på säsongen när han var tolfte.

Grön trumf Wickens

Jämfört med några mycket turbulenta föreställningar på säsongkonservöppnaren på Hockenheim, var det mer kontemplativ i Lausitz. Men DTM lopp på den gigantiska 320-miljoner Mark plant i Brandenburg var sällan nervpåfrestande thrillers sedan 2001:e "The Lausitz är bara en teknisk bana", sade söndag vinnare Jamie Green.

Men det är just britten gjorde en höjdpunkt när han upfront lång ledande Robert Wickens med DRS hjälpa ledningen. Vem hade nu omedelbart räkna med en snabb omställning av kanadensisk, var besviken. Grön förlängde hans bly avskräckt. Två skäl var faktorer som leder. "Vår Mercedes berodde på prestanda vikter med 15 kilo tyngre än Audi" Fritz räknade tidigare. Dessutom Audi var mycket, mycket trevligare för Hankook Tire enhet än Mercedes och särskilt BMW. Denna avhandling bygger också Greens helt mate Mattias Ekström och Mike Rockenfeller.

Ekströms vågade taktik

Fly Verkehrsgewühl i mittfältet, dessa båda kom efter den allra första omgången den obligatoriska däckbyte till depån. Då stod vid kilometer 150 på en uppsättning däck - som kanske låter som ett mycket svår uppgift. Men verkligheten var annorlunda. Ekström, som startade åttonde, utmärkte sig igen som en specialist för att våga återkomster. Svensken slutade tvåa: "det var inte svårt. Körde lika snabbt som jag kunde. "Förnedrande däck? Inte en fråga för Ekström: "Jag skulle verkligen fortfarande kan köra 20 varv mer" Från försäsongen så fruktade "drop" den nya Hankook Tire generation saknades i Lausitz nästan varje spår - åtminstone för Audi och, i mindre utsträckning, även med Mercedes.

I slutet nådde Ekström i sin påse med tricks. Detta misstänkta i alla fall de misstänkta konkurrenter som drivit det förbannad att han bara lägga ner sina RS 5 inför runt. Svensken ville höra "roliga ljud": "Jag satte bilen utanför eftersom jag ville att riskera mer skada." Mercedes-Mann Fritz inte tycker det är roligt, "Nästa gång vi kör varje tre liter mindre upptagen och kommer att förbli densamma efter mållinjen stå. "the DMSB låta det gå med en varning för Ekström.

Andra bekymmer hade Jens Marquardt: han såg dagen efter sin 50-årsdag, som om han inte var ett år, men fem år äldre nu. Anledningen till Gram: pallplaceringar var igenkännlig för sitt eget endast med kikare, eftersom däcken på M4 försämra mer än konkurrenterna. "Qualifying och racing är två världar för oss", avslutade Marquardt. Fjärde plats för Maxime Martin var BMW höjdpunkt på lördag. På söndag, vid högre temperaturer, var det nog inte bara för att rangordna 8. "När vi följer efter, har vi problem", stönade Marquardt. "Men i grunden är det i vår bil hastigheten. Vi håller driver. "