Gör cup KTM X-Bow slaget: Hur får man in i motorsport

I KTM X-Bow Slaget det oftast går med puristiska sportbilar som en del av Porsche Alpine Cup runda. Först vid Adria Raceway märkesvaror Cup var en gäst i DTM.

27.04.2011 Anja Wassertheurer Powered by

"Du måste göra saker på sitt syfte", Är favorit tale av sporten auto chef. En motto som verkligen möter KTM i Mattighofen, Oberösterreich godkännande. Varför annars skulle inhysas där små men trevliga motorcykel och biltillverkare skulle ha bestämt sig för att ringa sin egen tävlingsserie till liv just med tanke på den senaste ekonomiska krisen med KTM X-Bow Battle.

Eget varumärke trofé för KTM X-Bow

Som bygger kompromisslös sportbil, så credo av den väl racing affine Alps ländler har sina kunder erbjuder också en miljö som kan drivas i detta väl med sin egen utbildning partner Sport - relativt säker och oantastad med erkända beväpnade med radar guns trafikpolisen nervös trigger finger. Och som KTM X-Bow (parat lätta kolfiber monocoque med en kraftfull turbomotor och bakhjulsdrift) på grund av sin extrema designen nu en gång dålig passning i de befintliga reglerna, bara tvungen att vara en separat händelse serie.

"Det var därför viktigt framåt"Så KTM X-Bow försäljning och motorsport regissören Georg Silbermayr "eftersom vi ville erbjuda kunderna värderas amatöridrott. att erbjuda kart avhopp och ex-proffs en plattform som är egentligen inte målet för KTM X-Bow Battle." Som ett resultat av de berömda namnen begränsas till startlistor gått precis i slutet av den första racingsäsongen samt de uttryckligen laddade KTM VIP - såsom ex-skidåkaren Hans Knauss. Den 39-åriga Schladming ogillade konkurrensen mellan 1994 och 2003 i den alpina världscupen krets på skivor i deras ställe, innan han upptäckte sin kärlek till motorsport år 2006.

Krydda med gäst start i DTM

Som tillät Knauss unna flitigt på Salzburgring för utflykter i motorsport värld Porsche och Lamborghini tillsammans med sportbil chefen Horst von Saurma den första av sex deltävlingar av året 2010. Porsche Alpine Cup, KTM X-Bow Slaget gästspel inom ramen för sex deltävlingar, medger den nya serien en två halvtimme träning och tävlingar. Engångs deltagande misslyckas med 1,190 euro, nomineringen för 12 tävlingar, avslutar säsongen med 4,790 euro.
 
De som fortfarande vill stänga allmänna vägar på känsliga KTM X-Bow-Volant bortom vilken krönt uppifrån österrikiska Motorsport Höghet OSK med ett predikat arrangörer ovanpå en särskild behandling erbjuder En gång om året KTM piloter till den ramprogrammet börja tyska Touring Car Masters (DTM). Både under 2010 och 2011 vid Adria Raceway året på Euro Speedway Lausitz 17-19 juni ut eller släpps lopp ingår inte i mästerskapet och ingår därför inte i säsongen-nominering. För Lausitz loppet av KTM X-Bow Slaget i DTM cirka 1500 euro förväntas dessutom vara beror 2011th

KTM X-Bow Slaget med tre klasser

Vilket av de tre de erbjudna klasser föraren lyfter emellertid irrelevant för bankkonto. Huruvida rookie (tidigare klass 1), Pro Am (tidigare klass 2) eller Obegränsad (tidigare klass 3) - det nominell avgift här är liknande som identiska. körs bra tillsammans. Om utvärderingen relevant uppdrag till de enskilda klasserna kommer enbart bestämma den tekniska specifikationen på bilen. Standard, KTM X-Bow modeller med 240 hk motor tuning utan att behöva visa en minimal fordonshöjden, utgör grunden och rookie klassen tilldelas.
 
Stark drivkraft med upp till 315 PS-standard, KTM-X-Bow eller den nya, strypt av 35 millimeter luftstrypnings KTM X-Bow R tillåts starta Pro Am klass. Kategorin Unlimited är upp till 375 hästkrafter bilar och KTM X-Bow R utan Stryp- öppen. Papperet enligt maktbalansen är således klart. På sträckan av ut på Salzburgring i de flesta, om euro Speedway Lausitz på Hockenheim, Slovakien ringen och Brno tävlingen för säsongen 2010 har i samband med utförandet av tekniken i denna knivskarp dock visat att veritabel Formel racer påminner miljön är ofta mindre viktig än den klass av det totala paketet.

KTM X-Bow Slaget är avsedd för amatörer

Med andra ord: Vem går in i loppet som amatör med en sådan kraftfull ABS lösa 800 kilo loppa måste först lära sig att hantera det. Och som sammanfaller med mycket vänliga produktions bilen nu gånger lättare än med den beväpnade och ofta mycket mer aggressiv verkande i kölvattnet KTM X-Bow obegränsad kategorien. Av denna anledning, och eftersom KTM X-slaget har utformats medvetet inte för yrkesverksamma, arrangören erbjuder deltagarna möjlighet att öka driv insatserna i loppet helger genom köp av två per 30 minuters extra träningspass. Kostnad: 50 euro per enhet.
 
Även på potentiella kunder som inte äger en KTM X-Bow, har tillverkaren trodde. Någon lekte med formeln racer, men vill inte köpa samma kan hyra en race-klar produktion bil tillsammans med grundläggande teknisk support för 5000 euro per helgen. Eventuell själv får endast drivas nödvändiga reservdelar och mekaniker på om KTM lastbil i hagen -. En avgift, naturligtvis.

KTM X-Bow Slaget 2011

datum:
29-30. 4,11 Salzburg ringen (AT)
20-21. 5,11 Slovakiaring, (SK)
17.- 19. 6,11 DTM starta Euro Speedway Lausitz, (D)
1:a / 2:a 11,07 Euro Speedway Lausitz, (D)
22-23. 7,11 Hockenheim, (D)
16-17. 9,11 Red Bull ringen (AT)
7 / 08.10.11 Brunn, (CZ)

Artbauer Racing Dagar: körning med våra egna fordon till € 435, -
April 15, 2011 Red Bull Ring, ÖSTERRIKE
19 Maj 2011 Slovakiaring, SLOVAKIEN
13 juni 2011 Red Bull Ring, ÖSTERRIKE
08 juli, 2011. Pannonia Ring, UNGERN
12 augusti 2011 Slovakiaring, SLOVAKIEN
01/02 september 2011. Pannonia Ring, UNGERN
      

Priser: Posten för alla sex under Alps Cup ut X Bow Slaget helger med två lopp vardera kostar 4,790 euro. Individuella deltävlingar slå med 1,190 €. Körningen i samband med DTM på Lausitz (19 17.- juni 2011) är inte en del av mästerskapet och bokas separat. Information: www.x-bow-battle.at

Mer om Abbot KTM X-Bow