Opel Rekord C campingplats: I 66 hästkrafter vagn stationen genom Alperna

En racerförare vid ratten, en svag 4-cylindrig under huven, switch och branta passerar framför bröstet - kan detta arbete? Motor Klassik redaktör Dirk Johae hatt är Opel Rekord C Caravan

försökt - på Silvretta Classic 2015.

2015/07/08 Dirk Johae Powered by

Skrivandet "Opel Quick Service" i grå granit Rekord C Caravan kan hoppas snart Jockel Winkelhock. Men svaret på hans fråga om motorns prestanda på bilen från samlingen av Opel Classic säkerställer kort därefter för besvikelse: "Endast 66 PS" frågar den tidigare förare Le Mans och många touring bil mästerskap vann med misstro. Uppenbarligen ingen goda förutsättningar för tre dagar rally nöje. Men redaktör Dirk Johae en passagerare tur: Medan Silvretta Classic, atmosfären i tre dörrar Caravan ljusare från år 1970 igen.

Den Flüelapass i Schweiz, vilket leder till 2,383 meter över havet, är den tuffaste testet för Opel fyrcylindriga vid tre dagars rally. Den tredje växeln har alltför länge, så att maskinen suckar uppför backen på tvåans växel. Hon verkar nästan att kippa som en av de cyklister, som med sin sista styrka plågar sig i flammande hetta Flüela stiga upp.

Ingen racerbil, men snickare Express

Vår husvagn är inte en "svart änka" som upp till 200 hk race version av skivan är, men en ärlig, pålitlig vagn med stor nytta för hantverkare eller butiksägare att transportera gods och verktyg. Under den bakre stötfångaren med dragkroken kikar Vår husvagn som tillhörde fram till slutet av 90-talet en mästare snickare från Hofheim / Taunus.

Passet nås och motorn hämta sig. Downhill post tar lika på takten med växelspaken på ratten högre växlar är i ingrepp. För att skydda bromsarna, rekommenderas att nedväxling före kurvor. Men medan hooked nu och den andra växeln. Effekten av bromssystem med främre skivbromsar och bakre trumbromsar som motsvarar de därefter föredragna insättningar i stadstrafik och på landsvägar. På långa nedförsbacke den blandade tvåkrets bromssystem kan nå sina gränser.

Förbättrat chassi på Opel Rekord C

För C-record Opel ingenjörer förbättrat chassi: I stället för konventionella bladfjädrar de redan gav de bakre spiralfjädrar. För detta, är den stela axeln utförs på två längsgående styrarmar på varje sida och en Panhard stång. Framhjulen är som redan hängde sig på två dubbla tvärlänkar föregångare.

Chassit av rekordet är komfortabel körning, verkar på de slingrande alpina vägar ganska vaga. Detta körupplevelsen förstärks av pärlstav däck på 13-tumshjul. "Du får också genom stora ratten ingen känsla för styrningen", tillägger förare Winkelhock.

Fåtöljer för föraren och passageraren till smaken av 60-talet och 70-talet i medelklassen: De är verkligen mycket mysig, men spara själv i kurvor varje sats av sidostöd. Men det var bara 40 år sedan: För sport-sinnade Opel förare fanns det sätt posten sprint med 1,9-litersmotorn utvecklar 106 hk tack vare båda Weber kolhydrater.

Mer kraft och lyx i Commodore

Men en hög medveten Opel vän kunde gräva djupare i sina fickor för att ge en Commodore A. Den billigaste versionen med 2,5-liters sexcylindriga var i December 1970 cirka 2500 märken dyrare än vår husvagn. Men det kostar så inte mycket mer än den mest kraftfulla posten i Sprint versionen.

Men beteendet hos kunder var tydligt: ​​Skivan med 1,7-litersmotor var den mest valda alternativet - på Caravan liksom hela serien. Ungefär hälften av all Opel serien rullade med denna motor, som kom framför allt från sin föregångare i Rüsselsheim från bandet. Sammantaget Opel säljs av skiv C inom sex år, mer än 1,2 miljoner exemplar: en sann rekord märket för hessiska biltillverkaren.

En sällsynthet som dyra samlar

Men som en husvagn han nu lika sällsynt som en BMW 507: bra kopior är så gott som inte hittas. Kombinationen rekord aldrig kom förmodligen i hans tidiga liv i skyddande atmosfär älskare spela, men förblev en god nyttofordon utfört sin tjänst tills det inte längre gick på rätt sätt. Den rekord kombination av Opel Classic men förblev i unrestored skick, men med undantag för det yttre skalet. Det måste målas.

För en husvagn i rättvisa villkor, experter från klassiska Analytics till ett pris av 6000 euro. Därför återupprättandet av ett rekord bevaras inte bara meningsfullt om du kan göra det mesta av arbetet själva.

Resa genom Alperna

Men en väl förberedd men bil som bilar från Opel Classic inbjuder till en tidsresa i början av 70-talet, då en motoreffekt mellan 60 och 70 hästkrafter var ganska vanligt och kör över bergspass prövning fanns. I acceleration från stillastående till 100 km / t, var nöjd med en tid på 20 sekunder och tog fram en topphastighet på 138 km / t. Vi är också ofta föråldrade.

Den maklig takt tillåter tanke på de många backar till vänster och höger om spår, vars effekt snökanoner i sommarvärmen gott om plats - mer än ynklig fyrcylindriga i vår husvagn, som snickaren köpt en ny bil för 50 år sedan. Skivan C som en typisk civil bil från tidpunkten för studentrevolten är idag fullständigt som kombinerad klassisk trend.

Mer om Opel Rekord