Köpguide Citroën BX: Bekvämt hover hydropneumatics

BX är den billigaste, en riktig Citroën sedan att köra - det vill säga en hydro-pneumatisk. Svårare att få än tekniken med BX i handtaget, är det väntas falla för att hitta en bra kopia eftersom så många BX reds ner så billiga begagnade bilar.

28.04.2009 Powered by

Body check

För en Citroen 80 BX ger en nästan mäster rostskydd. Citroën försökte framgångsrikt de medelstora bilen framför korrosion att skydda. Dessutom är tillbehör göras så huven av plast. Men genom åren, finns det några NEURALGISK områden som bör undersökas noggrant för rost även när BX. Något uppenbart badar den bruna pesten på nedre kanter alla fyra dörrar på. den Nedre kanterna av A- och B-stolpar är i riskzonen. Fler rost problemområden gömmer bland bilagor: Hjulhus bakom fendrar, A-stolpar med serpentiner, instegs bak, främre och bakre stänkskärmar, till vindruteramen och Bagageutrymmets golv.

Kroppen monterade delar av serien I skiljer sig de i serie II endast bytas av olikformade framskärmar och får sinsemellan. Kombinationen modell B använder samma dörrarna - även i den bakre - som sedan. Stationsvagnar är mycket ovanligare än sedaner och oftast betydligt konsumeras. Här är BX slitstarkt i det inre. endast det fönsterhissar vara trött med åren, och tidiga modeller har ofta spruckna instrumentpaneler.

tekniska kontroller

Som nya bilar glädjande tillförlitlig, BX yngre robust. Särskild hänsyn kräver hydropneumatics. Spring bollar: Lyft bilen med motorn igång i normal åkhöjd. Därefter fram och bak tryck ner. I funktionella våren bollar av BX med defekt ofta inte längre absorberar mjuk en. Därefter Huvudackumulatorn: Starta BX och kan köra upp till körläge. Det kan inte vara mer än tre till fyra gånger tickande högt, annars ackumulatorn är defekt.

Fjäderben fram: BX måste köra nästan tyst och smidigt i de olika höjdnivåer. han punkbandet det eller knarrande ljud uppstår är chocker slitna (till 420 euro / st). Svängarm lager bak: lyft BX till den högsta nivån och därefter ser från några meter bort svansen, liksom i den djupaste nivån Position: tilldela hjulen i ett av de två lägena med negativ camber på den svängarm bär hink och behöver bytas ut snabbt, innan de är att inkräkta i svängarmarna. Förutom den hydraulvätska Left Front i grönbehållaren i motorrummet: är det inte längre grön men brunaktig, måste de bytas ut. För motorer till kuggrem kontrollera (ändra varje 60 tusen km) och oljeförbrukningen (max. 1 L / 1000 km). Med högre oljeförbrukning är Ventilspindeltätningar slitna.

priser

BX var dyra innan: För det första, medelklassen Citroën ansågs billigare nya bilar, sedan snabbt som en billig begagnad bil. Även tills för ett par år sedan, många modeller återfanns i den använda bilhandeln har erbjudandet nu drastiskt. Framför allt modeller från den första serien (fram till sommaren 1986) är knappast tillgängliga och nå ännu finare priser - om än på en låg nivå.

Priserna börjar på cirka 200 euro för demonterade eller lång omsorg BX. Från 1000 euro det vardagliga modellerna med färsk HU - mestadels sedaner Series II med bensinmotor. För bra prover och sällsynta versioner såsom 4 x 4 över 2500 euro krävs. Den sällsynta kombinationen version B är lite dyrare. Diesel, trots oftast mycket högre körsträckor inte gynnsammare än samma gamla bensin.

Vid introduktionen 1982 (BX 16 TRS)18.800 MarkI produktionen i slutet av 1993 (BX 16 TZI)30840 Mark

reservdelar

Priserna för originalreservdelar på en hög nivå. Så även små reparationer överskrider snabbt det totala värdet på bilen. Ett bra ställe - som för alla billig äldre bilar - är därför www.autoverwerter.de. Det mesta av delarna för BX. Svårt sökningen är endast för bilar av serie I: Interiör och framskärmarna är sällsynta, men ofta hjälper till att se till Internetforum för BX basis. Där finns det ibland annars knappast tillgängliga ersättning för de många speciella modeller av BX - Leader till Deauville. För 1,4-liters bensinmotorn från september 1990 Rich and Son erbjuder en sekundär luftsystem. För att BX når 14, standarden Euro 2 -utsläpp - inklusive installation kostar cirka 210 euro. För 1,8-liter och 1,9-liters sugmotor och turboladdad diesel finns EUR 2 cabrioleter. Kostnad med installation: cirka 420 euro.

svagheter

 1. Dörrbottenkanter korroderade
 2. Inre fender och dörr post
 3. vindruteramen
 4. Spruckna instrumentpaneler
 5. Fjäder bollar slitna
 6. Huvudackumulatorn defekt
 7. Fjäderben fram
 8. svängarm lager bakre
 9. Förlust av olja till motorn
 10. Styrning utslagen
 11. Defekter i kylsystemet
 12. elektronik fel
Citroën BX sexton TZI

betyg

Lämplighet för dagligt bruk reservdelssituation reparerbarhet underhållskostnader Tillgänglighet efterfrågan

slutsats

BX är den billigaste, en riktig Citroën sedan köra - dvs en hydro-pneumatisk. Svårare att få än tekniken med BX i handtaget, är det väntas falla för att hitta en bra kopia eftersom så många BX reds ner så billiga begagnade bilar.

Mer om Citroën BX