Körning Rapport BMW Isetta 300 och Goggomobil T 25: vit-blå Stories

Vilken metod är bättre med mer än fem decennier läsavstånd? Skoter med kabinen eller miniatyrbilden av en bil, encylindrig fyrtakts eller två-cylindrig tvåtakts, två eller 2 + 2-sits - kort sagt: BMW Isetta 300 eller Goggomobil TS 250?

31.03.2010 Alf Cremers Powered by

Det första som måste sägas: Ta Gullwing är emot en bris. lurar den söta utseendet på de små djuren Goggomobil och Isetta. De kräver hela människan på de första 20 kilometer, när han successivt förutsätter en novis hennes två små elfenbens rattar i handen.

BMW Isetta - mycket bitchy än en Mercedes Gullwing

Framför allt är det Isetta början bitchy. Din hund växelspak med filigran och upp och ner, är inställningen sida inverterad från början inte för alla. Hon tycker om att ta en portion mellan gas för jämna nedväxling för att förhindra tandgnissling eller typiska klickljud som är känd från BMW motorcyklar. Den Isetta är slutligen en motorcykel med tak - en BMW R 25, som har gömt i en udda en från Italien, och två extra hjul växte. 

Gullwing behöver inte rev motorn samtidigt skifta dess normala fyrväxlad skift grind ger föraren inga gåtor. Det är i grunden samma smidigt och precis som i export skalbaggar. Den 215 hk och 280 Newtonmeter i Mercedes-Benz 300 SL har även TDI era proletära 200 km / t så mycket inflytande att de kan engagera sig framåt i trafiken. Varje hemmafru med lite körupplevelsen kan tämja W 198 när förbi gränserna för den dubbel gemensam pendelaxel kraftigt.

Men Goggomobil och Isetta behöver stark hand av en erfaren djurtämjare. Den minsta klämkraft 13 och 13,6 hk, parat med astmatiska 18 till 22 Newtonmeter bortom 4000 / min, krävande piloterna särskilt i kampen för överlevnad i dagens stadstrafik.

Första regeln för BMW Isetta drivrutiner: Nej tappar fart

Precis bakom den tunga kylskåpsdörren Isetta han har händerna fulla kör sin microcar på och hålla upp farten. Han bytte till vänster, fångad i stridens hetta, ibland fel filbyte skift grind. För att tillämpa trafiken bakom inte helt emot det, skonade han en lång korrigering med en oviss utgång. Den tredje växeln förblir i det, den stora trögheten hos encylindrig fyrtaktsmotor simulerar även en viss elasticitet. Långsamt och smidigt, men med subtila protest kittlig vibrationer den lilla vagnen fart.

När allt kommer omkring, bullriga bak till höger på 300 big block, en modig patiens, den ivrigt vill ha en cylinder partners att dela med honom liggande hårda hel del av fyra -Arbeitstakte. Denna önskan BMW träffade honom bara med boxermotor i 600 och 700. Senast var utan kylskåpsdörren genom ISO redan en riktig bil.

Men det snabbt säljer elementärt glädje att komma runt den våldsamma kampvilja. Då Isetta driver den ursprungliga sorten i bilen monotoni är. Det är utan tvekan på ett tillfredsställande känsla av prestation, simma tillsammans med skickligt hanterar bakom ledade ratten i stadstrafik. att hålla styrintervallen så korta som möjligt för att inte förlora någon fart, tidig avkastning och sen hög för att hålla rytande, envis loner lycklig. men de tryckte honom för mycket, inte längre tycker han. Skriker en förebrående utan nålen på hastighetsmätaren Moped gå framåt ett dugg.

Den Goggomobil TS 250 är mer flexibel - och en parodi på vuxna bilar

Den andra lilla bilen från Bayern, är klart mer livlig i hans natur. Välbekanta instinkter såsom omkoppling till höger, omrörningen i en känd, dock öppna H-inställning eller den laterala närmar sig från vänster att komma in, inte måste läras om besvärlig.

Den Goggomobil sedan, konceptuellt liksom Microcar Isetta, parodier skickade vuxna bilar, de försökte med argument smidighet för att träffa låg vikt och låga underhållskostnader. Döljer det med modet ponton och fyra hjul dinglar lite besvärligt från plattformen ramen på grund av en uttalad positiv höst.

Den Goggomobil fungerar som en lekfull hund som behöver massor av motion. Även när man närmar sig de små tvåtaktstvilling tjut och löpning. Det är snabbare framåt än väntat och den blå flaggan i backspegeln indikerar hedonistiska njuta av livet enligt mottot: "Jag tycker om att röka." Hanteringen av den korta lilla spaken som skjuter vorwitzig från den öppna ställandet av en liten center tunnel kommer att praktiseras, spärr växeln är programmerad för snabba förändringar skift.

Bestäms drar åt höger omkopplingsplan och därefter snabbt frigöra belönas med ljudlös drivsteget förändring och goda förbindelser. Resultatet är en anmärkningsvärt snabb förflyttning. Vem kan vara när du växlar för lång, förlorar fart. Om högre växel ilagd alltför blygsamma för att bryta fyllning och vridmoment längs den lilla motorcykel motor. ingen stoisk gaspådrag hjälper sedan till DERS än Isetta.

Vänd: Den tvåtaktsmotor i Goggomobil hungriga för hastighet

Tvåtaktsmotor har inte tillräcklig svänghjul. Han vill att rotera, snarare för mycket än för lite, och svalt när man rider honom untertourig. Förskjutningen känsla i Goggomobil är jämnare än Isetta, kanske är det upp till två skivor koppling. Den Motocoupé från Munchen är väl känt, den enkelplattan torrkoppling av BMW motorcyklar, men inte deras axel enhet, men enligt Roller sätt en förseglad, oljebad drivkedjan.

Siegfried Zitzelsberger från Oberpfaffenhofen nära Ingolstadt, ägaren av kanariefågel gula sedan är expert på Goggo kappa. Imponerande, visar han på en slingrande kuperad väg, vad du kan få ut av 13,6 PS, om du gjort som en maestro av defekten som en virtuos av virtuell kurvan vridmoment, som vid 4700 turer egentligen inte existerar endast 22 Newtonmeter. Även kontrollerade drivor är möjliga i snäva kurvor, kan svängningsaxeln under den bakre drivblocket provoceras lätt. Ju mer än direkt kuggstångsstyrning styrningen möjliggör exakta korrigeringar.

Spårvidd approximativt sgrößer som H0: The Isetta spurt bakre med 520 mm avstånd

Trots smal bakre koll på 520 mm och en bakaxel utan differential, kan du känna något av dessa handikapp vid kurvtagning i hög hastighet med Isetta. Den breda framaxeln har en bra stabiliserande effekt, är viktfördelningen balanserad, spåra den konstanta upphängd kvartsbladfjädrar lever axel bak. Trots super kort hjulbas på endast 1,50 meter (2,00 meter Goggo) verkar Isetta otympliga än Goggomobil. Kanske är det också på grund av någon märklig rattstången eller bredare front spår som de inte hinkriegt on-the-spot-vrida agile Dingolfinger dvärg riktigt lika piruetter sätt.

Å andra sidan, den rika ljudet av encylindrig fyrtaktsmotor samlar plussidan. Den Goggo-Twin är mot en arg rop-baby, vilket kräver som en belöning sina pigg sångkunskaper till tvåtaktsblandning 01:25.

Goggomobil och Isetta föddes för 55 år sedan av nödtvång

Motorcykel trötta förare ville ha en tak över huvudet, för priset och underhållskostnaderna för en Horex Regina eller en BMW R50 BMW, försvagade av tuffa försäljningen och de höga produktionskostnaderna för de stora sex och åttacylindriga Baroque Angel, attacke hoppfull efter ISO licens och förfinat konceptet så långt det gick.

Motorcykeln Motorn var på hyllan, och kroppen fick från årsmodell 1957 de sista handen och de stilistiska balans som självsäker namn "Motocoupé" motiverat. Dessutom Isetta var en vuxen spin-off med BMW 600:e

Den improviserade klingande undantaget på differential gav vika för en konstruktiv milstolpe. Den halv bakarmen bakaxeln gjort 600 furore i BMW och etablerade fördelen av körsäkerhet mot ärke rival Mercedes-Benz. 

den BMW Isetta är Lovers invända att Goggomobil mest framgångsrika liten bil kan kallas

Idag är Isetta etablerat som ett samlarobjekt. De blev kult bilen och därmed förlora stigmatiseringen av en bild mördat fattig mans bil. Till skillnad från Goggomobil. Det blev en symbol för uppkomsten av Isaria jordbruksmaskiner fabrik Hans Glas för biltillverkare. Trots blygsamma klingande konstruktion, Goggo imponerad av arbetsförmåga och seghet. Sände att göra flytten av bolagets patriarken, den sparsamma sedan en snygg liten coupe med fashionabla stjärtfenor och panoramafönster åt sidan. Idag skulle vi utforma edition säga. Med Wilson Förväljarlåda Selectromat och bättre utrustning Även 700 Mark låt motivera högre inköpspris.

Det stora antalet totalt 277,041 exemplar och den långa byggtiden fram till 1969 gjorde Goggo de mest framgångsrika micro och älskling körkort klass IV-ägare även under BMW Director. Den en gång förlöjligad "Test ångest Car" kräver mer skicklighet än körskicklighet VW Beetle eller Opel Rekord.

Dess försäljningsframgångar aktiverat glas att utöka modellprogrammet med sin vackra GT coupe, 1700 sedan upp till den fascinerande Gran Turismo Glass 2600 V8 ännu lärt sig sin kröning med BMW-glaset 3000 V8. "Glass Automobile nu 13,6-160 hk"Det sade 1968 i reklam.

Även Goggomobil är en riktig bil med två dörrar, fyra hjul, en differential och huva.

UmfrageGoggomobil eller Isetta Goggomobil - eftersom det agile ist.Isetta - eftersom det är ikoniska display ist.Ergebnis mer om BMW Isetta, BMW Isetta, glas Goggomobil, glas Goggomobil