Pontiac Aztek – den fulaste bilen testet: Heisenbergs klassiska bilar från & quot; Breaking Bad & quot;

Den Pontiac Aztek ansågs revolutionerande fritid bil. Men föregångaren för crossover floppade - eftersom han var så ful. Tack Walter White i utformningen olycka för begagnade-Star blivit. Vi vågar testa köra SUV klassiska bilar.

29/04/2016 Roman katedralen Franz-Peter Hudek en kommentar Powered by

Som Pontiac anlitade Aztek 2005 hoppades amerikanerna, frågan om crossover SUV skulle glömmas bort så snart som möjligt; 2010 var också varumärket Pontiac malpåse. Och världen skulle skonas bilar som Aztek. Tänk igen: För Pontiac Aztek upplevs som en bil av Walter White aka Heisenberg från den populära TV-serien "Breaking Bad" en återkomst motstycke.

Den Pontiac Aztek prototyp övertygade

I presentera Aztek prototypen på Detroit Motor Show, marknadsföring folks vid General Motors (GM) var riktigt stolt över att komma ihåg det gula racer, i sin grundform till BMW X6. Pontiac, den mest dynamisk märke från GM märket komposit, som presenteras i 1999 en crossover mellan SUV och Van med mångsidigheten hos en schweizisk arméfickkniv: ekonomisk, smidig, rymligt och med många alternativ utrustning för sport och fritid, som också har antagits för 2001 införde standardmodellen.

Kunderna bör "ung, höft, vara med en mycket attraktiv livsstil"Så pressmeddelandet. Men på något sätt inte fungerade det. I stället för de planerade 75.000 enheter per år till en början endast cirka 27.000 Aztek hittat en köpare. Under det senaste året 2005, sjönk antalet till slut till 5.020 stycken. Hade epokgörande crossover om ett designproblem?

Pontiac Aztek, fulaste bil någonsin

Idag vet vi mer: Aztek var inte bara en eller annan design fel, men anses helt enkelt som den fulaste någonsin byggts bil. läsare av "Daily Telegraph" 2008 valde hunchbacked Pontiac för nummer ett "100 fulaste bilar genom tiderna", den "Time Magazine" redan sökte 2007 efter "värsta bil någonsin", Bland de tio kandidaterna under perioden 1990 hittills inkluderade Aztek.

även "Spiegel på nätet" hade under 2009 återigen Nachtreten och redan plågade Aztek med Fiat Multipla, Mercedes Vaneo, Ford Orion och andra av de "tio fulaste bilar genom tiderna" deklareras.

Men gör den praktiska Pontiac med nästan ohörbart nuvarande V6 motor egentligen det dåligt? Eller är det minst 188 hk trafikljus sprinter om oskyldiga offer för en skadlig mediekampanj? Låt oss uttrycka det så här: Jämfört med bli slagna ganska låg, sportig hållning och flyter taklinje Aztek prototyp 1999 har produktionsmodellen förändrats.

svagheter Pontiac Aztek Design kan inte förnekas

Från den tidigare Gazelle en besvärlig noshörning, vars edgy breddade hjulhusen för små hjul var gömmer var. Även den sluttande bakre delen av trailern som verkligen passar varken kombination eller en coupe, är allt annat än dynamisk. Och den höga, asiatisk-ser främre ände verkar två olika fordon framöver, eftersom huven har också två smala kylluft slitsar och små sido enheter ljus. Karl Brauer, amerikanska fordons journalist, sade då träffande Aztek: "Han ser ut som en kombi, där en bomb har gått av."

Vår foto fordon från 2002 har ansiktslyftning av samma år. Igen av kroppen-färgad all-plastpaneler som utmärkte sig i den ursprungliga modellen som grå eller svart Rammschutzelemente signifikant från kroppen. Elegans fortfarande visuellt besvärliga förekommande Aztek har knappt fått - inte ens i den festliga champagne guld.

Pontiac Aztek Youngtimer 02/2016 Foto: Achim HartmannDie läsare av "Daily Telegraph" 2008 valde hunchbacked Pontiac nummer ett av de "100 fulaste bilar genom tiderna."

Pontiac Aztek, perfekt party mobil

Ändå är Manuel Schmidt-Bratzel ganska stolt över sin ovanliga bil. Under Aztek ägare sitter bekvämt som med en pickup på nedre bakluckan av stammen, kallar han för ett antal skäl. "Bilen innehåller många intressanta funktioner idéer"Manuel startar.

Så man kan (med flera SUV eller pickup bakluckor Party) reglerar Pioneer stereo och från aktern på en baklucka fest. Det finns också massor av tillbehör såsom en flyttbar svalare som den främre mittkonsolen, en enorm trunk utdragbar låda, en skräddarsydd luftmadrass och en växande tält som förvandlade Pontiac för två-man camping mobil.

Unga köpare vill Pontiac Aztek

Dessutom Pontiac Aztek ligga närvarande på modet. "Efter att jag hade min köpte på internet och godkänd"Säger bosatt i Hagen bilförsäljare, "Jag var tvungen att få ytterligare två Aztek kunder ännu." En slug till England vänsterstyrd fördes av sin ägare ända upp till Dover, specialisten för exceptionella klassiska bilar och klassiska rapporter (www.unique-vehicles.de). Så det är: "Vissa hatar Aztek, andra älskar honom."

Och om man tittar på den amerikanska begagnad bil statistik, inser du att inte Generation X (född ca 1965-1976) köpte Pontiac Aztek, för vilken han var faktiskt tänkt. Men idag har cirka 20 till 30 år "Millennials", 26 procent av köpare som väljer en begagnad Aztek tillhör generation Y. Detta är långt över genomsnittet för 17 procent, bestämd den amerikanska portalen "Edmunds.com", I allmänhet, särskilt unga familjer inte verkar vara intresserad av sedaner eller stationsvagnar, men för lastbilar och stadsjeepar. Det är i det här landet med erfarenhet.

Används-Star i USA

Den Pontiac Aztek under fem år en av de 10 bilar med högsta Millennials-köpare förhållande. Förutom den Aztek finner Ungetümer som Chevrolet vägvisare eller Chrysler Pacifica. Som tillsammans med Aztek en: mycket rimligt pris. Den Aztek inte ens kosta $ 5000 i genomsnitt. Lite pengar för en massa bil, vilket också gäller till råga på allt vara ganska tillförlitlig, det ger portaler som "Edmunds.com" eller "cars.com" Tro.

Hemligheten TV-stjärna

TV-serien "Breaking Bad" gjorde Pontiac SUV kända i Europa. I nästan varje avsnitt av den första av fem säsonger av obotligt sjuka kemi lärare och crystal meth körde producera serien hjälte Walter White en Pontiac Aztek. Bilen gick bra med hans ganska misshandlade ägare. Pontiac är permanent också något gick sönder, det var mestadels vindrutan. I varje fall har serien stor hjälp du kom ihåg den sneda SUV igen och plötsligt ens ville också att äga den.

Pontiac Aztek driver som en en

Sist men inte minst, Aztek helt enkelt gå bra "underbart"Som Manuel säger. Och vi måste försöka foto resor som nu. Den följer förändringen föraren med motorn igång. Verkligen? Antingen inifrån eller utifrån är mycket att höra från humlan surrar som V6. Endast den typiska amerikanska "Bing Bing bing-bing" som en varningssignal för öppna dörrar gör att panik.

Pontiac Aztek Youngtimer 02/2032 Foto: Achim HartmannDie fyllig utseende Aztek var delvis ansvarig för nedläggningen av Pontiac varumärke i 2010.

Den höga sittpositionen och gott om utrymme i nästan 1,9 meter bred crossover SUV som första gången. Även vid de runda instrumenten och T-formade automatisk växelspaken i mittkonsolens i stil med den då producerade sportmodell Firebird finns det inget att klaga på. Naturligtvis dominerar i det inre intill mockaliknande materialet i sätena särskilt fylliga gjuten plast - från skohorn liknande dörröppnare upp till ljusgrå, prydligt ordnade i rader kontrollknappar för musikanläggning.

Tuff V6 i Pontiac Aztek

Och precis som mjuk och rund även Aztek kör - även med en relativt målmedveten styrning och en skarp dämpad suspension. Dess 3,4-liters V6 visas trafikljusen startar snart tänderna och gör 1,7 ton kraftigt tills EU urban takt att accelerera. Den 188 hk agera med mer avslappnad körstil mer än tillräckligt behovet av Überholsprints på vägen men ibland högre hastigheter. Då maskinen låter som värmefläkten om maximal nivå och fungerar lite Griniga.

Sammanfattningsvis dess egenskaper är Aztek därför inte en dålig bil. Det fanns också en konventionellt utformade syster modell av Buick med samma teknik, som också var inte en storsäljare. Kanske var det namnet Rendezvous.

Och så är det att varelser som Pontiac Aztek, som en gång ville inget annat än att de ska snabbt bort från minnet av befolkningen, ett dygn är mer efterfrågade än någonsin. Även om tillverkaren har länge upphört att existera, och även den populära serien "Breaking Bad" hennes sista har länge firats.

Mer om Pontiac