Köpguide Fiat 1500 Cabriolet: Simply beautiful

Det är lätt att inspirera spontant för denna tvåsitsiga Fiat 1500 Cabriolet, som i detta fall är klart för den eleganta design, skriven av Pininfarina. Bottenplattan tinkers modig storskalig teknik - och gör bilen en avslappnad cruiser.

17.04.2009 Powered by

Body check

Den självbärande kaross bör tas innan man köper absolut exakt under mikroskop - helst med en specialist. Allvarlig rostskador kan lösas endast med stor möda och kostnad på många ställen. Tragic: Fiat cabriolet, gnager den bruna pesten mycket ofta först till bärande kroppsdelar. Särskilt känsliga är hela tröskelområdet. Bland de yttre trösklarna är förstyvande plåtar, som ofta är helt smulade.

Vid övergången till bakhjulet lutar också hela underrede att rosta. Lika ofta kan alla kropps~~POS=TRUNC veck hans tilltufsad, vilket är särskilt sant för omslag: dubbel veck sina finansiella rapporter är sanna rost bon, som kan ställas in endast med stor svårighet återställas till operation. I många fall, en ny del eftersom endast hjälper. har bågar hjul Rostfläckar på omfattande och mycket kostsamma svetsarbeten förfaller. Spetsen på Werner Gotzian, ordförande i Fiat rariteter klubb och år 1500 Cabriolet ägare: "Genom stammen uppifrån dragningen på hjulhusen." Vid denna neuralgiska punkt skulle man snabbt inse den verkliga tillstånd av arket. Rost på längsgående balkar framför bilen bär framaxeln och motorblocket? Då också ett omfattande svetsarbeten förfaller. När man tittar under bilen nödvändigtvis inspelningarna av bladfjädrar Kontrollera som gillar att bli ett annat offer för Rostfrasses under årens lopp.

tekniska kontroller

Ur ett tekniskt perspektiv är Fiat Cabriolet vara extremt robust. Obehagliga överraskningar? Med rätt hantering och rätt vård, 1200er- och 1500-talet motor sig (med korsflödes huvudet) som längdskidåkare utan betydande svagheter. I händelse av skada, kan detta jämförelsevis enkla stötfångare aggregat också jämförelsevis lätt att komma igång igen. ett rasslande kamkedjan efter 30.000 kilometer? INGA PROBLEM. I drygt två timmar, är en ny kedja monteras.

Svårt och dyrt det kommer att vara för de (få) konvertibler, som drivs av en tekniskt mer sofistikerad Osca motor. Reservdelar för konstruerade av Maserati bröderna maskinen har blivit sällsynta. Överdriven (Sporty) erkänner stammen bakaxel med sång differentiella hjul. den Koniskt kugghjul kombination anses också för svag dimensionerad och kan även blockera extremt. åttonde i hög hastighet på brus. Innan du köper nödvändigtvis lederna front och propelleraxeln undersöka. (Utan regelbundet genomfört omfattande smörjning smörjschemat not) dessa kan snabbt slås ut.

priser

Trots relativt höga mängder av beståndet av bra bilar i Tyskland är helt klart. Werner Gotzian: "Många av de konvertibler som erbjuds är tyvärr i en måttlig tillstånd." Kvaliteten på kroppen skall vara den avgörande faktorn när du gör ett köp. "Summan av kardemumman är ganska robust teknik kan vara emot det relativt enkelt och billigt att köra om." Från 6000 euro finns det en 1500-talet med TÜV. "Det ska bli intressant, men endast från 10.000 till 12.000 euro", säger Gotzian. Riktigt bra till mycket bra konvertibler inte att ha under 16.000 till 20.000 euro.

Vid lanseringen 1963 (Fiat 1500 Cabriolet)9850 MarkVid slutet av produktionen i 1965 (Fiat 1500 Cabriolet)10.450 Mark

reservdelar

Ur teknisk synvinkel, ägaren av en Fiat 1500 Cabriolet måste göra lite orolig. Tillhandahållande av reservdelar är nästan fullständigt, särskilt eftersom ganska många motordelar är identiska med de för Polski-Fiat. Endast från 1965 monterade femväxlad växellåda är definitivt inte längre finns som nya delar, och även använda kopior kan uppbåda knappt. Dåligt det ser på bakljus, krom delar eller stötfångare. Om sådana små pärlor är fortfarande tillgängliga, så svindlande höga priser.

Däremot de belopp, till exempel, en fender (cirka 270 euro) eller en lägre bakre panel, som ofta är scruffy (cirka 240 euro) handling krävs, nästan som fynd. Dessa produkter är i allmänhet reproduktioner som produceras i många fall endast på beställning (väntetider beaktas). Som söker delar eller fordon, bör baseras på rariteter club kontakt Fiat, bland andra (se adress nedan). Klubben håller på scenen för att vara mycket kunniga och hjälpsamma.

svagheter

 1. sill
 2. hjulhus
 3. golv kokkärl
 4. Dörr och Haubenfalze
 5. Underram tvärbalk
 6. Bladfjädermottagande
 7. ram
 8. bakaxel
 9. Vorderachsgelenke
 10. Kardanaxel (gemensam play)
 11. tak
 12. originalitet
Köpguide Fiat 1500 Cabriolet: Simply beautiful

betyg

Lämplighet för dagligt bruk reservdelssituation reparerbarhet underhållskostnader Tillgänglighet efterfrågan

slutsats

Det är lätt att inspirera spontant för denna tvåsitsiga Fiat 1500 Cabriolet, som i detta fall är klart för den eleganta design, skriven av Pininfarina. Bottenplattan tinkers modig storskalig teknik - och gör bilen en avslappnad cruiser.

Mer om Fiat 1500