Montering Parkeringshjälp: Kostar det 500 euro och en hel del motivation

Parkering hjälpmedel är numera på varje utrustningslista när man köper en ny bil. Vem vill uppgradera sin begagnad bil, du har tillgång till bilagor. Men hur svårt är installationen?

08.09.2011 Anna Matuschek Powered by

När parkering med en modern bil har inte ofta lätt. Tidigare kunde man kartlägga slutet av huven bra - och även på baksidan det var oftast gott om Panorama. Denna tydlighet har offrats under de senaste 20 åren, fallskydds och stil.

Särskilt i SUV eller stor kapacitet bilar som vår editorial Sharan en är ofta beroende av känslan vid manövrering i luckor. Om du inte kan det bli dyrt. Många nya bilköpare gör det, kryssa i samma "parkeringshjälp" på listan utrustningen. Eftersom den tidigare ägaren av vår VW har misslyckats att bilen bär ärren av dess dåliga klarhet.

En dag är riktad till själv installation

Vi bestämmer att en parkeringshjälp måste hittas, och order från Waeco mobila lösningar modell "Magi-Watch", I framtiden besparas ytterligare egenheter och pinsamt oss längre vistelse Försök vår trogna följeslagare. Eftersom den lilla hjälp är inte säkerhetsrelaterad försöker vi oss till installationen. inte mycket kan gå fel, ja. Dessutom lovar tillverkaren på sin webbplats (www.waeco.com): "bevisa Magicwatch parkeringshjälpmedel som okomplicerad tekniken kan monteras. Alla komponenter är plug-redo förberedda, två ledningar för spänningsförsörjningen är den enda anslutningen till fordonets elektriska system."

Att det kan ta en kort dag tills den magiska utsikten arbete, stod det klart i förväg. Parkeringshjälpmedel, det är vägen sedan sextiotalet. Inte som idag antingen radar eller ultraljud, men i form av stavar. Dessa monterades på stora bilar som Mercedes S-klass eller flera amerikanska modeller nedanför fendrar. Om det skrapade trottoaren hörde föraren att han hade inte mycket utrymme. Idag piper och blinkar det - vissa hinder även visas på pekskärmen.

Så mycket lyx vi inte behöver. En pip-pip-pip som en varningssignal bör vara fullt tillräckligt. Men det första hindret redan vid märkning installationspositioner. För sensorerna hål måste borras i stötfångarna - de två yttre 30 millimeter bort från den yttre kanten och placerades på en höjd mellan 40 och 60 centimeter. Ensam du behöver en andra person som hittas snabbt med kollegan Conny för märkning och mätning med en linjal.

Bumper måste tas bort för montering

Sen går till borrningen. Lyckligtvis innehöll lämpliga specialverktyg. Allt du behöver är en skruvdragare eller en borr för att klämma detta. Vi inser snabbt att stötfångaren för montering av sensorer måste demonteras för att mäta avståndet. Då vi inte hade förberett oss, är för närvarande upptagen med att organisera Torx och Allen verktyget innan den kan fortsätta.

Annoyingly dock sensorerna inte passar genom hålen, monteringskonsolen dock. Återigen måste vi organisera verktyget igen kör oss ut ur tiden. byggs upp dessa små hjälpredor, passera tre timmar. Tvivel uppstår: Kan vi göra installationen på denna dag ännu?

Efter det yttre arbetet går på insidan. A3 stora, ut på två sidor Installationsinstruktioner anger att en svart controller låda i baksätet och måste installeras i den främre delen av bilen en. Vi börjar på baksidan. Den strippning med fyra kablar för sensorer, en för jordanslutning och en för kabeln till backljus, måste nu en plats. Neat jag limma ner den lilla rutan i den osynliga rike. Tyvärr senare visar sig att sensorkabeln är för kort för den bakre vänstra sensorn.

Hög motivation förlust vid kabelläggning

Vi måste ummontieren makt och leva med en ful låg elektrisk stripp. Så du kan se allt från trassel när du öppnar dörrarna och bakluckan, bakre sidopanelen frigörs för att dölja datakabeln som löper från den bakre till den främre lådan. Vi lägger brungröna tråd under mattan och nå vårt mål: säkringsdosan. Därifrån planerar vi resten av monteringen.

Det är också på grund av att pluggarna måste delvis ockuperade själv. Installationsanvisningarna för instickspositionerna är paketet inte, men en mycket enkel hållen översikt över anslutningar som måste monteras på hastighetsmätaren - eller på radio. Men där endast? Demotivated vi limma liten högtalare under instrumentbrädan och ta bort den sista kabeln till säkringsdosan.

Naturligtvis kan du fortfarande tillbringa flera timmar med detaljerna, men viljan har passerat oss. Efter sex timmars arbete magen morrar. Conny vågor mig till en parkeringsplats framför gatukök. Vi kallar i verkstaden: "Hälften har redan drabbats"Vi erkänna när vi boka en tid och förklara denna själv experiment som ett misslyckande. Slutsats: Bland de 499 euro inköpspriset nu kommit installationskostnader.

Mer om VW Sharan