Teknik för multi fjädring: Revolution på bakaxeln

Hittills har ett chassi utveckling används, som infördes som en multi suspension över tre decennier sedan på Mercedes-Benz. Auto Motor und Sport har tagit nu pensionerad far denna bakhjulsupphängning.

2014/05/13 Dirk Johae Powered by

Designern Manfred von der Ohe är en av de många okända hjältar fordonsutveckling. Hans viktigaste byggnadsverk i hemlighet: Den multi fjädring firade först i den bakre delen av Mercedes 190 premiär och därefter förvärvades för alla andra nya bilmodeller av tillverkaren.

Multilink suspension revolutionerar körsäkerheten

Tricket: Istället för två överlagrade bärarmar köra hjulet på multi suspensionen vid fem enskilda styrarmar. Resultatet betecknar tekniker "precision vägledning", Med denna konstruktion, som har beslutat att von der Ohe är den ideala situationen uppnås: De individuellt upphängda hjul rullar i varje körsituation är exakt vinkelrät mot vägbanan. Med de hittills konventionella konstruktioner, det var inte att uppnå. Den revolutionerande multilink suspensionen endast tillåter import och studsrörelsen och håller hjulet medan i den optimala positionen. Resultatet är en i stort sett neutral hantering, vilket ökar körsäkerheten avsevärt.

Den bästa hjul vägledning inte styra med

Den multi fjädring följer en formulerad av den lysande racerbil konstruktören Colin Chapman idealisk: "Det bästa hjulet vägledning är den som inte mitlenkt." Fram överföring denna teori för användning i en produktion bil, var det en lång väg. Det ledde till prototypen Mercedes C111 1970, som redan i hade en liknande bakaxel senare 190:e Men till skillnad från den mycket trimmad sportiga tvåsitsiga med starka band med racerbil, den multi suspension i vardagen bilen hade också uppfylla krav på komfort. Istället för att använda C111 Rose skarvar de fem länkarna leddes till mjukare gummilager i produktionsmodellen.

Första bygg dator i bruk

För att närma sig en sådan komplicerad uppgift, de Swabians vilja tilldela barnet ett välbekant klingande namn: "Hos oss de bara kallas Stängelesachse"Den dåvarande chefsöverläkare Werner Breitschwerdt minns idag. Skapandet av konstruktionsritningar för första gången stödde en entreprenadmaskin. Men genomarbetade beräkna uppgifter om multi fjädring hade Manfred von der Ohe och hans kollegor fortfarande göra manuellt.

60 olika Achslösungen tjänade som test prekursor för efterföljande serie axel. Med dem var det andra viktigt steg för att serieproduktion gjort: den praktiska tester av testavdelningen. Med ett specialkonstruerat drivande maskin, testingenjör Frank Knothe "månen Buggy" döpt, från multilink suspensionen för den nya medelklass- Mercedes destillerades.

Multilink suspension celebrates premiere i 1982 Mercedes 190

Egentligen hade den revolutionära bakaxeln borde ha varit klar för 1.979 presenterade S-klass W126 serien. Men tiden var inte tillräckligt, och multi fjädring firas fram till slutet av 1982 i den helt nya 190 premiär.

diagonalen pendelaxel Således ersattes i Mercedes bilar. Förutom förbättrade köregenskaper, den nya bakaxeln hade en annan fördel: Jämfört med swing axel det är lättare med en fjärdedel. De fyra armar endast laddas med tryck och tåg. Det verkar inga rotationskrafter på dem så att de kan tillverkas med mindre ansträngning.

Mercedes-patent förfallit efter 20 år

Principen för multilink suspensionen var skydda Mercedes-Benz som patent. Men det släcktes efter 20 år. Nu kan alltså använda andra tillverkare av OHES konstruktion. Även om hans barn prisas: Född i Hamburg ingenjör har varit bästa insiders.

Men ett återupprättande av världsrekord av Mercedes 190 E 2,3-16 som ägde rum för 30 år sedan Nardò i södra Italien, nu 75-årige är förvånansvärt i centrum för uppmärksamheten. Baserat på en förminskad modell förklarar han hans design. Vid ungefär samma tidpunkt som den sträv nordtyska det "Stängelesachse" konstruktioner, upptäckte han privat vindsurfing. "Du behöver bara en styrelse och ett segel lätt"Han säger. Helt enkelt, liksom principen om dess multi suspension.

Mer om Mercedes, Mercedes 190 (W201)