Ny Nissan Micra (2017) i testen: Japansk kompakt bil i 10-punkts sjekk

Bortsett fra navnet, vi endret alt - understreker selv Nissan Og ja -. De er rett. Den nye Nissan Micra oppstår helt annerledes. Drive rapporten fra japansk liten bil som disse 10 punktene er spesielt lagt merke til.

09/29/2016 Michael von Maydell, Gregor Hebermehl en kommentar

1. Utseendet på den nye Nissan Micra (2017)

(Idé) vet vi allerede fra siste messer. Men den nye Nissan Micra som i naturen ser virkelig ingen lenger søt. Snarere 3999 meter lange japansk utseende som veldig modig og senest med utsikt til den bakre kanter forgjengeren er glemt. Hvorvidt dette er en fordel å bli sett. Til slutt, mange produsenter rundt unge mulige kunder allerede frierføtter, mens eldre mennesker er alene (se avsnitt 10).

2. plass i den japanske liten bil

Hvis man har foran ganske komfortabelt, det går på baksiden for nær. Hodet stakk bert på headliner og kneet raskt til forsetet. Den skyldige? Igjen - den sterke synkende taklinjen. Logisk, som også er den sett bakfra og sikt i alle generelt være ganske gjennomsnitt. De forente, men: 300-liters støvel (opp til 1,004 liter). De praktiske laste etasjer i en Qashqai dessverre, vil Micra være uten. Dette kan være en VW Polo (bare 280 til 952 liter) eller Hyundai i20 (326-1042 liter) bedre.

3. suspensjon av Micra

Relativt tett matchet Nissan Micra er ikke helt klart med korte bølger - tilsvarende, kan det noen ganger riste litt. En atferd som vi allerede kjenner fra Qashqai. Fordel: Den nye Micra er fast på veien. Disse justerer deretter hans følsomme tiltalende, men ikke for nervøs styring, animerte til rask kjøring.

4. Diesel Nissan Micra

Mer enn tre enheter vil ikke gi den til begynnelsen. Blant de kjente Renault diesel med 1,5 liter volum og 90 hk. De fire-sylindret ortoser 220 nm dreiemoment ved 2000 opm. Ifølge kraftig diesel går på jobb og ikke lider av en kollisjon svakhet eller labbrigen krets. Da han i forhold til sin konsern konkurrent, Renault Clio, driver også mer stille, motoren gjør godt humør. vil kjøpe det likevel noen. Nissan estimerer sin andel til 10 prosent.

5. 70 prosent vil plukke opp nye 0,9 IG-T

Den lille 0,9-liters bensinmotor med turbo kommer også fra den franske og 90 hk. Litt slem tresylindret som passer ganske godt med den karakteristiske utseende. Mer enn 140 Nm (ved 2250 omdr / min), men det gir ikke avta. Følgelig er det mangler det lille untenrum av energi. Ved høyere hastigheter, deretter fortsetter det mye mer behagelig. Den tredje mann, men ennå ikke klar til å kjøre: en base bensinmotor med 74 hk. Senere blir en kraftigere 1,2 Turbo med 115 hk forventes å følge. blir også ansett som også en trinnløse transmisjon.

6. Infotainment

Senest introduksjonen av Nissan skal også ganger revidere sin veteran Navi og infotainment system. Plassert i midtkonsollen gjør det enkelt å betjene og vant Selv om Micra den kombinerer nå også med en iPhone. Men en privat nettilgang er ikke tilgjengelig, samle trafikkdata i sanntid eller streaming av musikk virker ikke. Nissan er stolt over å være en ny sound system, zugliefert Bose. Ekstra høyttalere i nakkestøtten til sjåføren bør gi en spesiell lydopplevelse.

7. praktfulle valg

I tillegg til de mest gjennomtenkte førerassistansesystemer som aktiv nødbremsing og filbyttevarsel, Totwinkelwarner, trafikkskilt anerkjennelse og litt mer denne Nissan kan nå være første gang individual også sterk. Så er ikke bare ti farger å velge mellom, kan du krydre Nissan Micra nå tilgjengelig med to utvendige pakker og tre kjekk, men foiling. 125 varianter er mulig. Ikke dårlig, spesielt siden noen versjoner ser virkelig sporty - som bringer oss tilbake 1,2 Turbo.

8. utførelse og kvaliteten av Nissan Micra

Kan overbevise oss. Minst topp utstyrt "demonstrasjon" ser veldig solid. Selvfølgelig, her og der ubehagelig hard plast sted. men betydelig fargerike inserts gjør en munter inntrykk av at setene er komfortable og flatbunnet ratt er godt i hånden.

9. opprinnelse og farvel

Kom mindre vellykkede forgjenger selv fra India, den nye rullende nå med Clio i Flins fransk på streken. Interessant her: Bortsett fra motorene, de to små biler har lite til felles. Micra er basert på en strukket plattform av sin forgjenger. Hva noen kanskje ikke vet: Den gode gamle notatet er satt med lanseringen av Micra i punkt 5. Innen sommeren, er han fortsatt leverandørene.

10. Prisen på den nye Micra

Er fortsatt moderat. Den absolutte basismodellen koster 12,990 euro. Tidligere var det 11 890 euro. Den nevnte turbo bensinmotor starter på priser som starter på 15,790 euro. Til sammenligning var i20 med én-liters turbo og 100 hk kommer på 15,650 euro. En 90-hp Polo til 17.200 euro.

Konklusjon

Brave? Nei, bare konsekvent. Forgjengeren tilt ikke så rett, så Nissan skyver bare seks år, et helt nytt strikket etterfølger på markedet som vil appellere til mange flere kunder. For å virkelig i rekkene av de fem beste, for så Nissan ønsker å gå til ballen, men den trenger mer kraft under panseret.

Nissan Micra - liten bil - Driving Report - Strøm Blå Foto: NissanDer nye Nissan Micra er overbevisende ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++. +++++++++++++

2016 var vi allerede kjører den nye Nissan Micra som en pre-produksjonsmodell. Her er våre inntrykk:

Ivalo i februar 2016 nord for polarsirkelen i finsk Lappland: 3400 innbyggere, nesten 40 kilometer til den russiske grensen og 225 kilometer til Murmansk, en hovedbase for den russiske Nordflåten. 4. desember vises solen i Ivalo i 30 minutter. Deretter går hun ned og den 9. januar, igjen - i 50 minutter. Temperaturer på minus 20 grader og kaldere vondt - og er ikke en sjeldenhet. Bitter kald og snørik bakken må testen ingeniører til å gjøre biler klar for vinteren og for ulike veiforhold.

Testbanen ligger rett ved siden av flyplassen i Ivalo, den nordligste Finland. På Track: En Mule, så en test kjøretøy som har blitt samlet i dette tilfelle av en Nissan Note og en gammel Micra. Ventilene donerer et Qashqai - men chassiset, blir motoren og transmisjonen som allerede er bestemt for den nye Micra. Tross alt, er Nissan tilbyr den nye Micra også med en dieselmotor. Når de blir spurt hvor mye det ville ha råd til dieselmotoren fordi, svarer en Nissan ingeniør, visste han ikke. Så bra, så mye hemmelighold må fortsatt være.

Før Mule deretter en reell ny Micra. Den tolvte av 80 prototyper på prøvekjøring har så langt rundt om i verden på farten. Utenfor limt svart og sekk-lignende, er det innover i stor grad utilslørt. Fronten takhøyde er tilstrekkelig for de virkelig store hatter, tilbake det fortsatt passer for 1,90 meter typer. De forsetene kan justeres mer enn en hvilken som helst annen liten bil i henhold til utviklerne i lengderetningen. Vi kan bare konkludere med at selv høye personer kan fortsatt sitte bak hverandre i bilen. Den benplass er redusert til null så ja, men Micra er bare nå enda en liten bil.

Når det gjelder instrumenter, har utviklerne intervjuet dusinvis av kunder - deres største ønske: maksimal klarhet. Så Micra får en avansert Qashqai system der selv den tyske Autobahn Raser kan oppdage den viktigste informasjonen med et raskt blikk.

Fra fullt dekket testbane. Himmelen er overskyet og vi kan ikke se hvor sporet går langs - alt er hvitt. I Mule noe rangler, instrumentene vibrere voldsomt. Styringen er myk, kretsen liksom greit og motoren rackert ivrige etter å jobbe - tross alt, spesielt motoren er testet med denne Mule. Bytte til prototypen: Forskjellen er slående. I pre-Micra ikke bare den enorme nødstoppknappen mangler på dashbordet rangler og vibrerer i her ikke mer. Rattet er fin og tykk og opp til et lite spill i midtstilling, føles allerede moden styringen. Når buldrende over isete bakken, ser chassis stiv. Kretsen hakelt i lavere gir litt. Test ingeniører er svært interessert i våre inntrykk å verifisere dette, og for å utvikle muligens kritikk unna. Funksjoner som de lyse blå test bilbelte eller tapet med svart tape vinduet cranks, vil vi ikke finne i serien uansett.

Vi kjører noen forsiktige runder, endelig, har Micra nummer 12, ingen ESP og bare en rudimentær ABS. Ingeniørene trenger bilen ennå, og synes å ha et stort ønske om å gjøre Micra til en virkelig god bil. Vårt inntrykk denne operasjonen kan lykkes.

Nissan Micra kjøretur rapport med pre-produksjon

Navn, førerkortnummer, signatur - fortsatt en form vi må fylle på en Nissan Micra stasjon. Ikke at vi prakke den japanske her en på Spansk salgskontrakten. Seriøst, er Nissan sikkert på siste prøvekjøring av Micra nærheten av Barcelona i antall. De to kamuflert prototypen, en 0,9-liters turbomotor og en 1,5-liter diesel, kan tilveiebringe bare drive som fester seg forsikringsteknisk.

Nissan er klar over hans sak synes sikkert - vi kan ikke bare sammenligne de to tungt kamuflert Micras hverandre, høyre-stasjonen, og også bidratt med en Renault Clio en av Nissan UK VW Polo brakte den japanske med testrunde. For oss er dette første gang at en produsent kan også kjøre andre produsenter fra byen journalister.

Etter vår tur i Clio får vi på Micra med en 0,9-liters tresylindret bensinmotor. Utenfor ingeniørene har holdt en absurd støt under Tarnfolie inne i bilen er veldig godt utstyrt. Lys overflater av skinn på dashbordet, en brønn som ligger i håndhjulet, er justert for Micra lett lesbar instrumenter fra den Qashqai, en syv-tommers skjerm ved den øvre ende av midtkonsollen og en fargeskjerm i sentrum av instrumentene, hvor driften av hjelpesystemer, så som Dynamic standard tilbys chassis kontroll og kjørefelt Keeping Assist viser karakterisere Micra. Skjermen i seg selv er imidlertid ikke inkludert i grunnleggende utstyr.

God plass i den lille Nissan Micra

Når det gjelder sittestilling og sted finner vi igjen det vi har opplevd i de tidlige prototyper av våre turer i Finland: Veldig mye justerbare seter på første rad, der for 1,90 meter høye mennesker har mye plass over hodet fortsatt, og en andre rekke i hvilke også kan sitte voksne.

Testen rute tar oss gjennom fine, nye og gamle sprakk asfalt, svingete fjellveier, vanlige veier og et stykke av motorveien. Ingeniørene understreke at var viktig for dem i utviklingen av Micra, den europeiske kjøre smak. Og ja, kan den lille stasjonen uanstrengt dynamisk og komfortabel. Håndteringen er veldig bra for en bil i denne klassen. Styringen er meget presis, setter styret akkurat passe motstand mot og tilbyr lite spill i midtstilling.

Nissan Micra Foto: NissanGetarntes pre-produksjonsmodell: prøvekjøring i nærheten av Barcelona.

Nye Nissan Micra med god fjæring

I tillegg sjangler den nye Micra i raskt tatt bøye litt og han går med uflidd fillete gater litt mer komfortable rundt som det gjør VW Polo - og ifølge Nissan ingeniører, er Polo benchmark i denne klassen. Den manuelle femtrinns krets av Micra ble utviklet ved Nissans utviklingssenter i Barcelona - endelig trekkes de japanske foreldre automatiske kretser, slik at kompetansen for Nissan-hånd kontroll enheter i Spania er. Den spanske ingeniører har fått en rolig krets: føreren kan skifte gir sette hakelfrei på middels lengde ruter til 100 prosent. Selv med bremsene, har utviklerne betalt oppmerksomhet til en lite bemerkelsesverdig opplagt måte å jobbe på: Uten å være altfor irritabel eller slapp, kan hastigheten på Micra ødelegge ren.

Kjøreassistansesystemer er også tilgjengelig for små biler der - det minst Nissan og pakker massevis av elektroniske hjelpemidler i den nye Micra. Den ovennevnte dynamiske chassisets sikrer via bremse intervensjon for en mer smidig kjøreatferd: Om nødvendig, bremser de indre hjul på den fremre og bakre akslinger for å pakke godt måles, slik at en mer dynamisk gi i. Nissan ser i dette systemet også en viktig sikkerhetsfunksjon og derfor installert det som standard. Når fjell kurve oppvarming vi føler villig gi seg, men bremse intervensjoner er så milde at kjøreatferd synes å oss svært naturlig. Bare gjennom det eksisterende utstyr med høyere skjerm mellom de runde instrumentene klargjør den driver i bremse intervensjon. Eventuelt kan en aktiv sporassistent være hadde. Dette styrer Micra per bremseforløp tilbake til sporet tilbake når han løper risikoen uten å blunke side vegoppmerking å rulle over. Her, det samme som Dynamic Chassis Control: Bremse prosedyrer utføres jevnt og ikke bite bebreidende. Som en ytterligere advarsel, vibrerer kort rattet. Selv en blind flekk varslingssystem og nødbrems hjelpe er opp til den nye Micra.

Både 0,9-liters turbo bensinmotor og 1,5-liters diesel gjøre arbeidet sitt stille plukket - også en kompetanse utviklingssenter spanske Nissan der du arkivert på store utgifter til lyd kvaliteter Micra. Under den lille turbo for den lille Micra er helt greit, gjør diesel med sin silkemyke sterke side for dynamisk kjøring. I tillegg kan drive diesel meget elastisk.

Les mer om Nissan Micra