Exklusiv BMW M1 till försäljning: Är det värt 850.000 euro M1?

Företaget Mint Classics samlats i Münster några gamla och fantastiska BMW modeller som Z8 Roadster, 1600GT eller M1. Sedan slutet av juni har företaget en BMW M1 i Polaris Silver erbjuds. Vilket pris ska VD Felipe Garcia fast vid 939,590 dollar.

2015/10/07 Andreas Haupt Powered by

Bernie Ecclestone sägs ha en. Dessutom bör det fortfarande finnas en prototyp av det. Och för närvarande den tredje och sista kopian med chassinummer 4301424 är i Münster. Vi talar om en BMW M1 i Polaris Silver. Denna målning bör enligt Classics bära endast tre av de 453 gjorde BMW M1 Mint Company. Vad gör till salu mittmotor sport en absolut sällsynthet.

Garcia har privat annan sällsynt M1

En sällsynt pjäs som vill vara Mint Classics boss Felipe Garcia betalat dyrt. De colombianska efterlyser silver BMW M1 med 3,5-liters inline sexcylindrig, 277 hk och 300 Nm till ett pris av 939,590 dollar. Omräknat dessa är cirka 850.000 euro. För bakgrunden: Med lanseringen av 1978 M1 för 100.000 märken erbjöds.

Är priset på nästan en miljon dollar för högt? Väl nr. "Nästa vecka en första tänkbar kund från Skandinavien. Sedan en annan från USA"Säger Garcia. "Jag tror att BMW M1 allmänhet priser med 1 miljon euro kan nås i en avlägsen framtid."

För några dagar sedan, den colombianska som själv har en svart M1 privatägd har sålt (en av tre i världen), en BMW M1 Procar med röd-vit BASF färg till en gentleman racer. "Det exakta priset kan jag inte säga. Jag skulle behöva rådgöra med köparen. Men vi också att det är i storleksordningen 1 miljon euro."

Interiör BMW M1 i toppskick

Historien om BMW M1 i Polaris Silver snabbt höra. År 1981 blev han utlämnad till Frankrike. År 1983, sportbil vandrade i besittning av en japansk samlare. "Bilen står i Japan längre oberörd"Säger Garcia. För närvarande har BMW M1 endast 17.500 kilometer på klockan. År 2006 en belgisk tog sällsynt modell. "Jag är en andra återförsäljare Svårt att få till ägaren"Säger colombianerna. Och till vilket pris han köpte M1? "Jag är en säljare. Att jag inte säga ännu"Han säger och skrattar.

Steg för steg Garcia har berett M1. "Tyvärr färgen var inte så trevligt. Här har vi målas i sin ursprungliga färg. Vi har också förnyat alla slitdelar. Till exempel bromsar, gummi och vattenledningar. Motor och transmission är i sitt ursprungliga skick"Säger Garcia. Problem med rost, det finns ingen. "När M1 måste vara försiktig. I många fall rostar rymdramen från insidan till utsidan. I detta fall är emellertid allt perfekt."

På insidan, den colombianska var tvungen att göra något. "Interiören har vi bara gjort rent. Sätena är original, och även mattor." Under de närmaste dagarna kommer han att ha en check M1 BMW Classic. "Att certifiera mig att se till att allt är tip top. Ta en titt på motor, transmission, chassi, axlar och fjädring arm. Resultatet är en 20-sidig rapport, som jag kan visa potentiella köpare."

Mer om BMW M1