VW dieselmotor EA189 bedrageri software: Du skal nu ved at ringe tilbage

VW dieselmotorer i de EA189 serie tager snyd software. Alene i Europa er påvirket 8 millioner biler. Men i hvilke modeller motoren sidder? Vi viser, hvad biler af VW-koncernen med snyd diesel på vejen kan være, som deres ejere kan være sikker på, om bilen er påvirket og har udarbejdet løsninger, som VW.

28/01/2016 romerske katedral, Thomas Gerhardt 2 Kommentarer

I denne artikel vil du også finde:

 • Motoren EA189 - Historie og distribution
 • Hvilke modeller kan blive påvirket (billedgalleri)
 • Som ejer for at finde ud af, om deres bil er påvirket
Hvad der præcist sker i værkstedet med min bil?

i 1,6-liters motor EA189 en såkaldt flow transformer er monteret foran luftmassen meter. Dette er et gitter, der beroliger den turbulente luftstrøm inden luftmassen meter og dermed forbedre målenøjagtigheden af ​​luftmængdemåler afgørende. Luftmassen meter bestemmer øjeblikket håndhæves luftmasse; en meget vigtig for parametrene motorstyresystemer for optimal forbrænding. Desuden vil en softwareopdatering udføres på denne motor. Den blotte gennemførelse af tekniske foranstaltninger vil tage, i henhold til VW mindre end en time at gennemføre.

den 2,0-liters motorer og 1.2-liters dieselmotorer få en softwareopdatering. Det rene bearbejdning for denne foranstaltning er omtrent være en halv time.

Ændringerne gælder også for de modeller af Audi, Seat, Skoda og VW erhvervskøretøjer.

(Software) opdatering - Hvad er konsekvenserne?

Ifølge VW er de foreslåede foranstaltninger ikke meningen at ofre den drivende og motorens ydeevne samt enhver merforbrug.

Hvad kunderne forventer arrangementet af tilbagekaldelsen?

Federal Motor Transport Authority vil nu indkalde de berørte VW-modeller i en officiel tilbagekaldelse i værkstederne. Den Department of Transportation vil overvåge nu arrangeret tilbagekaldelse. kunne sikres sådan statskontrol kun gennem en tvungen tilbagekaldelse på grund af det store antal berørte køretøjer. Lyder som ren aktivisme fra det politiske, er KBA antages at være alligevel autoritet til Forbundsministeriet for Transport. En officiel opkald på KBA aldrig beregnes i forhold til antallet af de tilbagekaldte modeller, men er oftest placeret i en sikkerhedsrelateret defekt. Hvilke modeller er berørt?

Nu hvad der sker efter tilbagekaldelsen ordre?

Federal Motor Transport Authority vil skrive til ejerne af de berørte om VW biler og bede til værkstedet.

Kan jeg tage min bil til garagen før?

Nej, ejere bør vente på tilbagekaldelse bogstav.

Hvad er tidsplanen for tilbagekaldelsen?

Det er hensigten, at alle berørte køretøjer bliver mindes i flere bølger. Fra første kvartal 2016 til de tekniske foranstaltninger skal gennemføres i de berørte 2,0-liters motorer. Forventet ved udgangen af ​​2. kvartal de er lavet på de berørte 1,2 liters motorer. Fra tredje kvartal 2016 reaktionen finder sted på de berørte køretøjer med 1,6-liters motor. Først skal VW Amarok modeller med 2,0 TDI motor for berigtigelse. Til dette har KBA givet endelig godkendelse af eftermonteringsløsning den 28. januar 2016:e Godkendelserne for andre berørte modeller er i øjeblikket i Forbundsrepublikken Motor Vehicle Office heller ikke i eksamen.

Kan jeg køre min bil?

Ja, fordi bortset fra snyde-software, der aktiveres kun, når testkørsler, motorerne er korrekt, og kan lide nogen skade fra hverdagens brug. Men motorerne udleder i det virkelige drift betydeligt flere forurenende stoffer end på prøve - hvilket i betragtning af de forældede NEDC test på mange modeller fra andre producenter også.

Har min bil har en licens?

Softwaren er efter underrettet om myndighedens mens "ulovligt" alligevel en inddragelse af typegodkendelsen ifølge Federal transportministeren er ikke i planlægningen.

Hvad gør tilbagekaldelsen?

Ifølge Volkswagen, bør tilbagekaldelse af kunden være fri. Volkswagen sikrer også alle kunder i tilfælde af behov tilstrækkelig og gratis udskiftning mobilitet.

Har jeg brug for at reparere min bil?

Ja, tilbagekaldelsen er obligatorisk.

Skal jeg betale mere vægtafgift?

Nej, bilen skat er faktisk forskydning og CO2-afhængige og kvælstofoxider ikke sagen. Men, efter reparationen, kunne modellerne forbruge mere og dermed udlede mere CO2, i henhold til VW har allerede vist velvilje ved accepterer eventuelle yderligere omkostninger.

Hvad med værditab?

Bed om en mulig tab af værdi eller andre fordringer kan endnu ikke besvares som kun arten, omfanget og succes reparationen kan ses. Den tyske Automobil Treuhand GmbH (DAT) giver med stativ i dag slet ingen ændring i VW diesel, der anvendes køretøjer værdier. I denne sammenhæng DAT advarer mod skræmme taktik, hvor bl.a. en nedgang i de anvendte priser køretøjets forudsiges over hele linjen.

Erfaringen viser, at de til tider meget følelsesmæssigt motiverede bevægelser i priserne på aktiemarkederne kan ikke overføres til markedet for brugte køretøjer.

Også Schwacke blæser samme horn. "Der er ingen grund til panik. Til dato, ser vi ingen negativ indvirkning på den resterende værdi af kurset brugte dieselbiler uden for normal markedsudsving, "siger Christoph Ruhland, direktør for Marketing & Tryk på Schwacke. For en endelig vurdering af, om og hvor langt de aktuelle operationer på de resterende værdier af VW-modeller og dieselbiler generelt effekt, er det stadig for tidligt.

VW EA189 eftermontering flow fladjern 1.6 TDISå VW ønsker at snyde diesel eftermontering 01:07 min.VW EA189 eftermontering flow fladjern 1.6 TDI Foto: VWDer flow fladjern til 1,6 TDI.

Her kan ejere tjekke deres diesel model fra VW-koncernen med EA189 enhed og EU5 emissioner standard på snyd software:

 • Alle VW kunder kan kontrollere dette websted, hvis deres køretøj er på rejse med Cheat-software
 • Selv Audi har nu oprettet en hjemmeside for at kontrollere, om kunden, hvis deres dieselbiler påvirkes af manipulation software. Du kan finde sitet her.
 • Skoda kunder (Fabia, Yeti, Roomster, Rapid) du vil blive kontrolleret med køretøjets identifikationsnummer, hvis deres diesel har softwaren om bord.
 • siden 6. oktober Seat giver mulighed for at kontrollere deres egen diesel model med chassisnummer, og faktisk her.

Baggrund - Historie af VW EA189 dieselmotor

VW internt "Udvikling ordre 189" (EA189) udførte dieselmotor med turboladning udviklet af VW selv, præsenteret i januar 2007. Pikant: pressemeddelelsen roste ham på det tidspunkt, da "reneste dieselmotor i verden. " Men da den blev indført i begyndelsen af ​​2008, var han den "cheat diesel", VW har taget beslutningen for softwaren nu dateret til årene 2005/2006.

For det første to-liters dieselmotor med nitrogenoxid efterbehandling systemet kom i Jetta til det amerikanske marked. den "ren diesel" blev født - den næste forsøg på at etablere dieselmotoren på det amerikanske marked. Især de strenge californiske emissionsgrænser "Tier 2 / Bin 5" kunne opfylde de 2.0 TDI - men sandsynligvis selv da kun ved at overliste de testbænke.

Men snyd software tilsyneladende erkender også dynamometer test i Europa og er og har været aktiv i Tyskland, hvilket resulterede i en fælles forskning af WDR, NDR og Süddeutsche. Igen softwaren forårsager mere udstødningsgasrecirkulation på prøve. Som følge af NOX-emissioner reduceres på prøve og EA 189 enheder således at der skabes EU5.

I princippet common rail TDI bygger ("Turboladet Diesel Injection") Er stadig på den gamle "2.0 TDI"Motor med brændstofindsprøjtning teknologi har imidlertid to indsugnings- og udstødningsventiler pr cylinder, for i alt 16 Den nødvendige for komplekset common rail indsprøjtning motorstyring tager en styreenhed leverandører Bosch.

VW EA189 eftermontering flow fladjern 1.6 TDI Foto: VWSo brugt den nye del.

Takket være den nye højtryks-indsprøjtning metode EA189 har bedre manerer: roligere motorgang, stor båndbredde og lavere brændstofforbrug og renere udstødning - i det mindste i laboratoriet. Lavtemperatursiden recirkulation af udstødningsgas er at tilvejebringe en reduktion af NOx-emissioner, især i dellast intense koldstart og opvarmningsfasen. Til dette udstødningsgasrecirkulation køler - som kendt EGR ventil - direkte tilføres fra radiatoren til kølemidlet. En lavere forbrændingstemperatur i forbrændingskammeret er resultatet og - i teorien - meget lavere nitrogenoxidemissioner.

Næsten alle 2.0 TDI'er 2008-2013 bruge EA189

Ligesom sin forgænger, blev også den EA189 til universel våben VW. Fra Beetle på passatige midten til store Multivan: I hele TDI tegn pappte det tilbage. Datterselskaberne Audi, Skoda og Seat med glæde gjort brug af i - fra os - meget rost, betragtes som effektiv TDI motor. Alt bygget fra 2008 til 2013, og som "2,0 TDI eller 1,6 TDI" var efter al sandsynlighed har EA189 motor under kølerhjelmen. Det er nu klart: Selv 1,2 TDI modeller er også inkluderet.

Opfylder enheden derefter kun Euro 5 standarden, er det helt sikkert påvirket. Dette blev bekræftet af en Audi talsmand i et interview med auto motor und sport. De EA189 motorer med klassificeringen "euro 6" derfor påvirkes ikke.

I alt cirka ti millioner biler er på verdensplan med "snyde diesel" være på vej. VW taler om 9,6 millioner ramt koncernens køretøjer. Alene i Europa er 8 millioner køretøjer udstyret med manipulation software, ifølge de seneste data fra VW.

Koncernen lister i øjeblikket følgende fordeling efter mærke:

 • Audi: 2,1 millioner køretøjer berørte
 • Sæde: 700.000 køretøjer påvirket
 • Skoda: 1,2 millioner køretøjer påvirket
 • VW: omkring 5 millioner køretøjer påvirket
 • Volkswagen Erhvervsbiler: ca. 1,8 millioner køretøjer påvirket

2013 kom med indførelsen af "Modulære tværgående matrix" (MQB) af den nyudviklede motor EA288 på markedet - uden manipulation software. Hvilket var gjort den 21. oktober af flere medier i spørgsmål, fordi VW forklarede, at denne motor var ved at blive undersøgt. Og ja, snyde-software findes i 15 prototyper til internt brug - den EA288 gik op af EA189, softwaren havde den nye motor næsten nedarvet. I løbet af den videre udvikling, men blev elimineret i de europæiske versioner: Den EA288 afskaffede EU5 selv så VW var i stand til at give den helt klart for EU5 versioner af denne type. Den amerikanske begrænser han holdt dog kun på snyde-software til testen. Det er derfor, i USA og EA288 er blevet iøjnefaldende.

Den EA189 bare sidder i modeller, der ikke er baseret på MQB. Uanset om dit køretøj og fra "diesel gate" kan være påvirket, kan du se i vores galleri.

Den seneste udvikling i VW udstødning skandale kan du følge her.

Om udstødningen skandale
Spørgsmål og svar om dieseludstødning skandale
Øgede niveauer af NOx med andre producenter
erklæret test og emissionsstandarder
Dieselbiler på det amerikanske marked
Hvis diesel en fremtid?
Alle modeller med diesel snyde
Sanktioner for bilproducenter
Everyday problemer med AdBlue
Auto Motor und Sport måler reelle emissioner
Diesel Exhaust Technology forklaret
Mere om VW