Mazda design studie Kai 45th Tokyo Motor Show: Eksempel for at den næste Mazda 3 (2018)

Mazda udvikler sin Kodo design. Den første model, der vil bære det modificerede Kodo 2.0 look er den nye Mazda 3. I Tokyo er en første undersøgelse.

2017/10/25 Uli Baumann

Kais pioner siger Mazda. Den kompakte undersøgelse viser for første gang Kai -Og omkring et år før lanceringen - design og teknologi i den nye Mazda 3. Den kommende slutningen af ​​2018, blandt andet med kompressionstænding benzinmotor på markedet.

Undersøgelse med en ny platform og et nyt design

I rynker, korrugeringer og karakter linjer, designet elimineres næsten fuldstændigt, sætter det i en enkel, snoede overflader med præcise overgange. Den nye Mazda 3 kommer på en ny SKYACTIV platform og den næste fase af 2010-featured Kodo design. Undersøgelsen findes på 4,42 meter i længden på 20-tommer hjul og en meget generøs akselafstand på 2,75 meter. Undersøgelsen er ikke særlig høj 1,86 meter bred og 1,38 meter. Cockpittet omgiver føreren og passagererne, bør de føler sig derved integreret i bilen, men ikke koncentreret.

Mazda Coupe VisionMazda design studie Kai 45th Tokyo Motor Show: Eksempel for at den næste Mazda 3 (2018) Mazda design studie Kai 45th Tokyo Motor Show: Eksempel for at den næste Mazda 3 (2018) Mazda design studie Kai 45th Tokyo Motor Show: Eksempel for at den næste Mazda 3 (2018) Mazda design studie Kai 45th Tokyo Motor Show: Eksempel for at den næste Mazda 3 (2018)Mazda 6 med baghjulstræk

Siden 2012, Kodo bestemmer udformningen af ​​den japanske bilproducent Mazda. Den første model i Kodo kig på det tidspunkt var Mazda CX femtedel Nu er det tid til Kodo 2.0. Den modificerede design sprog er at starte med den model overgangen af ​​Mazda 3 i den kompakte klasse. japanerne viser en første design studie til på Tokyo Motor Show.

SKYACTIV X og ny platform

Mazda SKYACTIV X FahrberichtMazda design studie Kai 45th Tokyo Motor Show: Eksempel for at den næste Mazda 3 (2018) Mazda design studie Kai 45th Tokyo Motor Show: Eksempel for at den næste Mazda 3 (2018) Mazda design studie Kai 45th Tokyo Motor Show: Eksempel for at den næste Mazda 3 (2018) Mazda design studie Kai 45th Tokyo Motor Show: Eksempel for at den næste Mazda 3 (2018)Så går det Diesotto

Der er også at se den matchende Skyactive køretøj arkitektur. Også at blive beundret på standen er den nye verdens første produktion brændstof kompressionstænding, som er at opleve sin første serie produktion også i det kommende Mazda tredje Lanceringen af ​​helt nydesignede Mazda 3 planlagt til slutningen af ​​2018:e Den SkyActiv X brænder benzin, tændrør har. Men den bekymring i nogle områder kun vare til en trykstigning, hvilket resulterer i en meget mager blanding spontant bryder i brand. Kompression af 16: 1 er tættere på diesel end for benzin, hvilket øger effektiviteten til niveauet for en real-tænding. Mazda kalder metoden "Spark Controlled Compression Ignition" (SCCI). En prototype med 190 hk fra to liter slagvolumen overbevist ved den første prøvetur med gas respons og god raffinement.

Mere om Mazda 3