Brugt Super Test helte i Købers guide: Hvor godt Audi RS 4 (B7) med naturlig indsugning V8-motor?

Audi RS 4 B7 Audi turdet i segmentet af højhastigheds-motorer, 420 hk, V8-sucker i sedan, vogn og konvertible. Problem: Med stigende alder, mange lider RS ​​4 til ineffektivitet. Vi siger, hvad du skal overveje, når de køber brugt.

11/05/2017 Roman Domes 4 kommentarer Drevet af

Otte stedet for seks! I midten af ​​2000'erne, premium producenter opgraderet deres sport sedans og coupéer. BMW bygget en 4,0-liters V8 i 3-serie, Mercedes påberåbt sig en 6.2L Torque Hammer i C-klasse.

Audi RS4 B7 købe guider Brugte sportsvogne, super helte Test Foto: AudiDen gav Audi RS4, B7 serie&# 39; s stadig en cabriolet, sedan og Avant. I mellemtiden er den konvertible handler som RS 5 blev sedan afbrudt.

Audi også bygget en ny motor med 4,2 liters slagvolumen for A4 - selvfølgelig med otte cylindre, der er anbragt i en V-form, designet vejrtrækning frit og lang slaglængde, uden turbo eller kompressor, 420 hestekræfter. Koblet til en seks-trins manuel gearkasse. Automatisk? ikke give det. En fest for purister.

Som med Mercedes-AMG og BMW i modsætning til RS var 4 (B7) også tilgængelig som en stationcar. Drømmen om hver praktisk vurderede folk, der rejser i en sporty ud. Desuden denne RS var stadig tilgængelig som en sedan og konvertible i Audi katalog. Alle efterfølgende RS 4 gav det kun som en Avant. Fra B7 ca. 14.350 køretøjer blev bygget mellem 2005 af 2009. Antallet varierer alt efter kilden plus / minus 100 stk. Den oprindelige pris var omkring 71.000 euro ved lanceringen.

Brugt bil marked: prisintervallet fra 25.000 til 50.000 euro

I mellemtiden kan en brugt RS 4 (B7), hvilket gav som gennemsnitlige indkomst. Men brugte biler, der er mindst otte og et halvt år, er der et par mindre afbrydelser 4 B7 og et par af de store problemer i Audi RS.

Lad os først se på markedssituationen. På de relevante brugt bil portaler som mobile.de eller her omkring 90 prøver fundet med kilometertal på op til 200.000 km eller derover. Lad os fokusere på dem med 125.000 km eller mindre forbliver kun 30 Audi RS 4 B7 venstre. Priserne spænder fra 25000 til 50000 euro, afhængig af alder, krop stil (sedan, vogn eller konvertible), stand og kilometertal.

Der er også kopier med mere end 200.000 kilometer for mindre end 20.000 euro. Men det er meget for denne, ganske stabil V8-motor. Og som altid, når de handlende det køber dyrere, men sikrere princip - på grund af den lovpligtige ansvarsforsikring.

Audi RS4 (B7): Kraftig præstationer i Super Test

Super test af RS 4 overbevist: "4,7 sekunder til 100 km / t er en 1728 kg tung sedan til skam, som accelerationsværdien til 200 km / t 16.9 sekunder", står. Problem: Dengang vi endnu ikke målt ydeevne test køretøjer på prøve. Sammenlignet med en BMW E92 M3, Audi RS 4 var præcis 1,2 sekunder langsommere til 200 km / t.

På den nordlige sløjfe af RS 4 opnået en omgangstid på 8:09 minutter. "Bortset fra en lidt uregerlig opførsel i kraftig opbremsning fra ekstremt høje tempo i RS4 også beskrevet i det område af Nordschleife ingen forstyrrende egenskaber grænse," skrev vores Supertester. Andre billede på Hockenheim: "spontan og adræt drejning i det følgende under konstant belastning i begyndelsen er klart understyring - i hvert fald i de langsomme sving."

Den bedste disciplin af RS 4 var imidlertid derefter testet våde håndtering "Fordelene ved firehjulstræk er særligt ved lave u-værdier, så når de er våde og stadig administrere glatte forhold på hånden" RS 4 dengang nåede det absolut bedste tid på det vandede håndtering kurset.

Direkte indsprøjtning resulterer i kulaflejringer i motorrummet

"Dybest set, Audi RS 4 er en meget flot bil med en fantastisk lyd," siger Thomas Damm, RS 4 ekspert på dæmning-bilteknologi, et selskab fra Langenselbold i Hessen, som specifikt beskæftiger sig med Audi RS modeller. "Desværre, motoren er problemet barn," tilføjer han. Først motorerne forbruger lejlighedsvis olie (mere end 1 liter / 1000 km). Dette er i overensstemmelse med mange rapporter fra RS 4 fora som her.

Og så er der den præstation problemet: Selv når afsendt RS 4 har sjældent nået den lovede 420 hk. "De fleste af magt var på 380-400 hk," siger Dam. men enhver anden fejl kan detekteres selv uden kontrol: carbon- aflejringer på indsugningsventilerne. "Således kan effekten blive reduceret yderligere med op til 40 hk," siger Thomas Damm. Grunden til dette ligger i koks så lidt nye direkte indsprøjtning.

Fordi brændstoffet ikke længere flyder (rengøring effekt) gennem sugerøret, men er direkte indsprøjtning i forbrændingskammeret, danner foran indløbsventil en slags skorpe af uforbrændt brændstof og olie.

Audi RS4 B7, motor, koks, effekttab Foto: RS-Klinik.deWie ny: den mekaniske rensning koks er løst - der ser først, bedre og bringer især mere effekt og moment.

"Resultatet er, at trykforskellen og dermed tab i indtaget stigning og motoren ikke er tilstrækkeligt fyldt. Konsekvens: mindre strøm og mindre moment RS Clinic "fra Hannover," skriver "på dette problem. Løsningen: en mekanisk rensning af indtagelsen tarmkanalen. "Kemisk rensning bringer noget med lav forurening," lyder en del af RS Clinic. Koste?

"Vi kræver for vores rengøring omkring 950 euro," siger Thomas Damm. Denne rengøring bringer med forudgående tunge snavs tilbage meget af den tabte magt. I efterfølgende målinger er i gennemsnit 30 hk, vender tilbage efter rengøring. Er det muligt at forebygge koks også? Svært, siger RS-klinikken. Muligvis kan det være nyttigt at ty til en tyk olie mere væske (for eksempel 15W50) for at reducere mængden af ​​olie i indtaget.

Hvis motoren rangler og start første gang dag klackert (to til tre sekunder), skal timingen kæde og kædestrammeren udskiftes. "For motoren ud af bilen behov for at komme ud og transmission er afbrudt." Omkostninger punkt for denne tjeneste: 2.000 til 3.000 euro, ifølge Damm-bilteknologi.

Dynamiske ride kontrol suspension med utæt støddæmpere

Et andet svagt punkt af Audi RS 4 (B7) er chassiset, der er ifølge RS-klinikken "meget sårbare". Dette gælder især for støddæmperne for det adaptive Dynamic ride kontrol suspension, som lækker over tid.

Audi RS4 B7 købe guider Brugte sportsvogne, super helte Test Foto: Audi sårbarhed DRC Chassis: Over tid er de støddæmpere utæt, udvekslingen er dyrt og kan kun udføres hos Audi.

Per se kun et lille problem, ville DRC ikke være et lukket hydraulisk styresystem som helhed, normalt hersker i olietryk på "omkring 15 til 16 bar." En dæmper nu utæt, falder trykket i hele systemet - resultatet: flere spjæld er beskadiget eller slides hurtigere.

"Udvekslingen og fyldningen af ​​en støddæmper er kun muligt for Audi," forklarer dæmningen. Det er således ekstremt dyre hurtigt: En støddæmper vil koste omkring 450 euro. Eksperten anbefaler lidt ligesom installationen af ​​et komplet chassis, for eksempel fra KW eller Bilstein. Det var både pris og teknisk attraktiv end de ældre DRC for kunden.

Keramisk bremse med iturevne bolt

Hvis bilen med de valgfri keramiske bremser (meget sjælden!) Blev udstyret, kan der være problemer her, men disse er ikke synlige ved første øjekast. "Her bør man overveje meget nøje," siger Dam. boltene på de forreste bremseskiver kan rives - forbind pot bremsen med friktionsringen.

Som et resultat, er ofte miteingerissen skiverne. En udveksling er dyrt - og ikke længere er muligt hos Audi selv, da der ikke reservedele produceres mere for denne bremsesystem. Spare s på de fleste specialister. Damm: "Herunder belægninger vil koste os en bremse rotor 2.700 euro."

Konklusion

Udvælgelsen af ​​brugte Audi RS4 i acceptabel tilstand i markedet er meget lav - og det vil ikke vokse. Særligt populære RS 4 er stadig en Avant, disse modeller opnår de højeste priser. Kombinationen af ​​dette praktiske karosseri, naturlig indsugning V8-motor, trækkraft stærk firehjulstræk og manuel gearkasse vi finde nye dag næppe. Årsag nok for fans, der nu ser en RS 4 - ideelt set med renset motor og udveksle, timing kæde.

Mere om Audi A4