Denne dieselbiler opfylder Euro 6-standarder: Disse modeller er bange ingen kørselsforbud

For diesel, ikke opfylder Euro 6 standarden, true fra 2018 forbud i byerne. Selv benzin er i fokus; 2018 partikelfiltre vil være nødvendig. Vi giver overblik over emissionsstandarder og vise benzin filter.

15/08/2017 Patrick Lang, Andreas af 23 kommentarer

Enhver, der har erhvervet en ny bil med en dieselmotor før september 2014 de aktuelle diskussioner om diesel med stigende bekymring overveje. På grund af 2014/09/01 den nye Euro har erstattet 6 standard Euro 5 standarden for nye køretøjer, der især dieseldrevne køretøjer har været ramt siden begyndelsen. Og det rammer endnu hårdere i år. Fra næste år, truende for diesel under Euro 6 emissionskrav standard kørselsforbud i byerne.

Dom beder forbud

Fint støv alarm Stuttgart Kørselsforbud dom i Stuttgart jord går under revision

En dom fra forvaltningsdomstolen i Stuttgart den 2017/07/28 anmodet byen Stuttgart stærkere indsats på luftforurening. Kørselsforbud bør ikke kun gælde på dage med høj partikelforurening, bør mange biler være låst hele vejen igennem. I Stuttgart, kunne 73.000 diesel blive påvirket under Euro 6 standard kørselsforbud.

Myndigheder under pres fra EU

Men man skal også se den anden side: De tyske myndigheder er under pres på grund af Bruxelles truer med passivitet en sag ved EF-Domstolen, at ingen konkrete skridt forbedre bør indledes luftkvaliteten. Udstødningen skandalen omkring Volkswagen Group har bidraget sin hvile til stigmatisering af diesel og bragt til forskønnet værdier i sekvensen andre producenter i Erklärungsnot.

Skift til Euro 6 diesel

En undersøgelse fra Berlins senat har vist i 2005, at dieselbiler kun bidrage tre procent til en målt i lokal vejtrafik partikelforurening. Og på det tidspunkt stadig var Euro 4-standarden. Desto mere tragisk er det, at selv Euro 5 dieselmotor på mellemlang sigt mod at gå nogen større chancer for overlevelse i bycentre. Den klynker vil ikke ændre sig, men så er det vigtigt at se på alternativer, der skal behandles. Disse er først og fremmest alle andre drev koncepter, dvs. benzin, hybrid eller elektriske køretøjer.

Emissionsnormer Euro 1 til Euro 6 Oversigt

Opel Zafira emissionsprøven DUH Ny forbrug cyklus WLTP til Euro 6c Sådan måler fra den 1. september

Den Europæiske Union er defineret af en EUR fra juli 1992 grænseværdierne for forurenende emissioner og en drivende cyklus for emissionsmåling. Emissionsnormerne anvendes i juli 1992 blev målt HC og NOx, CO og dieselmotorer, de sodemissioner. Før udstødningsgassen måling af motoren kørte 40 sekunder ved tomgang for at bringe katalysatoren til temperaturen. Det var ikke længere muligt fra 2000 med Euro-3 standarden; Nu koldstart blev også målt.

egendiagnosesystemer fra Euro 3

Fra € 3 en on-board diagnostik pligt at skader på emissionskontrolsystemet er registreret. Siden Euro 3 grænseværdierne for nitrogenoxid (NOx) -Øget NOx værdier gælder i store byområder udløst den aktuelle debat om diesel forbud fra. EU-direktivet 70/220 / EF sætter grænser oprindeligt til 0,15 g / km for benzin og 0,5 g / km i dieselmotorer faste.

Euro 4 med partikelformige grænser

Med Euro 4 januar 2005 nitrogenoxid grænser falde til 0,08 og 0,25 g / km for benzin- og dieselmotorer. Partiklen grænse (PM) for dieselmotorer halveret til 25 mg / km. Det er heller ikke muligt at overholde grænseværdierne uden et sodfilter. Hvilket er indførelsen af ​​Euro 5-standarder fra januar 2009 næsten obligatorisk: Grænseværdien for partikler (PM) reduceres til 5,0 mg / km. De tilladte nitrogenoxid niveauer falde en smule til 0,06 og 0,18 g / km for benzin- og dieselmotorer.

Euro 6 begrænser antallet af partikler

Euro 6 standarden, gyldig i september 2014 for de første gang definerede grænser for antallet af partikler i udstødningen. Samtidigt den tilladte værdi for partikelmassen på 5,0 til 4,5 mg / km falder. Den drivende cyklus oprindeligt forbliver den samme, som er de resterende grænser. Det særlige: Fra 2018 strengere betingelser for partikelemissioner gælder også for benzin. Uden partikler grænseværdier ofte ikke kan slås. I galleriet viser vi al benzin, der allerede er på vej med et partikelfilter - eller vil få snart.

Euro 6c WLTC kørecyklus

Med Euro 6c af den foreskrevne kørecyklus varierer fra 2017/09/01: Nye typer køretøjer bliver derefter målt ved WLTC. Under Worldwide harmoniserede lette køretøjer testcyklus testen køretøj bevæger 23.26 kilometer i 30 minutter. På denne rute fire hastighedsprofiler gennemkøres ved forskellige længder nedetid. Højst én bil nåede i WLTC 131,3 km / t. Til sammenligning er den nye European Driving Cycle (NEDC) tidligere har brugt er også mindre brændstof-intensive væsentligt kortere og ved lavere hastigheder med lige under 20 minutter.

Resultater af real-emission testDenne dieselbiler opfylder Euro 6-standarder: Disse modeller er bange ingen kørselsforbud Denne dieselbiler opfylder Euro 6-standarder: Disse modeller er bange ingen kørselsforbud Denne dieselbiler opfylder Euro 6-standarder: Disse modeller er bange ingen kørselsforbud Denne dieselbiler opfylder Euro 6-standarder: Disse modeller er bange ingen kørselsforbudSprinter er yderst rene

Euro 6d foranstaltninger RDE på vejen

Euro 6d-TEMP, som træder i kraft næsten samtidigt, derudover giver en måling af Real Drive Emissioner (RDE) på vejen. Fra den 1. januar 2020-euro 6d er bindende for godkendelse af nye køretøjstyper, et år senere, skal alle nye køretøjer opfylde grænserne for prøvestand og på vejen. Skip nogle fabrikanter Euro 6c og certificere umiddelbart efter Euro 6d TEMP.

Hent Euro normer og standarder for personbiler (PDF, 0,08 MB) Gratis