Ny Suzuki Swift Sport med turbo magt (2017): Små bil er stærkere og 80 kilo lettere!

IAA 2017

Den nye Swift Sport er her! På IAA, blev mini-hot hatchback afsløret - og med det, de tekniske data. Højdepunkter: Den fantastiske lette vægt og stærk turbomotor.

12/09/2017 Roman Domes 4 kommentarer Drevet af

80 kg adskille nye Suzuki Swift Sport fra sin forgænger. Vejet den allerede livlig nok fremdrives ved vores standarder gamle Swift mere end 1.000 kg, er det den nye sport kun 970 kg. Han vejer omtrent lige så lidt som en smart Forfour - med stærkt forbedret ydeevne.

Ny Suzuki Swift Sport med turboladet fire-cylinder og 140 hk

Hjertet i den nye Swift Sport er ikke kun faldet i vægt, men også en ny motor. som det tidligere sæt eller en sugemotor med 1,6 liters slagvolumen og 136 hk, pløjning i den nye model, en fire-cylindret turbo (allerede kendt fra andre Suzuki-modeller) med 1,4 liters slagvolumen og direkte indsprøjtning.

Suzuki Swift Sport Foto: BMW M2 ikke SuzukiHat: et display ladetryk og olietemperatur! er&# 39; s men den nye Swift Sport. Cool!

Den endelige ydelse er næsten det samme: 140 hk (103 kW) er der i den nye Swift Sport. Til dette momentet steg med 70 Nm voldelig 160-230 Nm. En stigning på næsten 50 procent. På Sprint værdier Suzuki endnu ikke manifesteret. Dog bør den 8-sekunders-mærket være løs at knække.

Når gear man tør ikke eksperiment: ingen dobbelt koblinger, ikke-automatisk, kun en seks-trins manuel gearkasse fås til Swift Sport på valg. Den selv går tilbage til forgængeren, men er blevet optimeret til mere jævne gearskift og har nu (angiveligt) en mere præcis vejledning gader.

Sporty udseende, sporty affjedring

Ligesom sin forgænger Suzuki anvender en atletisk forakslens design med såkaldte Monroe støddæmpere, som er tilvejebragt af leverandøren Tenneco i den nye Swift Sport. Stabilisatorerne blev amplificeret og tilvejebringes til optagelserne med Teflon lejer - som let vil reducere hårdheden i afhængighed.

Suzuki Swift Sport Foto: Nyheder Presse Crisp grad: Den nye Suzuki Swift Sport kommer tilbage en duplex udstødning med to udstødningsrør.

Samtidig har man kombinerer hjulnavet og hjulleje til en komponent, med det resultat, at camber stivhed forbedres i sving. Lignende modifikationer kan også findes på bagakslen, som bør være klart stivere end dens forgænger.

Op til Swift stadig plus 20 mm længere akselafstand, plus 40 mm sporvidde foran og bagakslen. Kroppen sidder 15 millimeter tættere på asfalten og måler 40 millimeter mere i bredden. En differentialespærre ikke installeret Suzuki også den nye Swift Sport. Som standard, Swift Sport ruller på 17-tommer fælge. I mellemtiden næsten sædvanlig: Grillen leveres med en honeycomb mønster. Ligesom sin forgænger, bærer han en duplex udstødningssystem med en udstødnings venstre og højre.

Moderne infotainment og nyttige yderligere instrumenter

Udpræget sporty designet Suzuki også det indre af den nye Swift Sport. Dominerende farverne rød og sort. har en rød baggrund, for eksempel, omdrejningstælleren. Plus: Også på yderligere instrumenter Suzuki har tænkt, at hvor føreren olietemperaturen og ladetryk den. I forbindelse med Suzuki Swift Sport understøtter smartphone integrationer Apple carplay, Android bil og Mirror link.

Priser og en dato for lanceringen ikke kaldes Suzuki.

Mere om Suzuki Swift