Honda Civic Type R (2017): Med 320 hk, forhjulstræk og giant fløj

Den mest kraftfulde version af den nye Honda Civic - Type R - den 320 hk vejen. Den indbyggede i Swindon, er England japansk også eksporteret til Japan. Som nu han er fra 36,050 euro hos forhandleren.

22/09/2017 Gregor Hebermehl 4 kommentarer Drevet af

Honda har store forhåbninger til sin nye Civic og kroner kompakt model serie derfor nu med den sportslige top model Type R. De japanske maskinelt vogn bevæger sig til en fabrikantens væsentligt forbedrede aerodynamik gennem luften. De aerodynamiske ændringer er stærkest på tagkanten bagtil; der skulle fire finnelignende turbulatorer, at luften ikke flyder væk ved tagkanten af ​​køretøjet, men strækker sig langs bagruden og optimale flows onto gigantisk hækspoiler. For dem, der ønsker at skinne ved bordet: Skift turbolatorerne også kaldet vortex generatorer laminar til turbulent grænselag, hvilket resulterer i en forsinkelse af stall resultat. Derfor er toppen af ​​vingerne givet nogle fly med vortex-generatorer - og ser derfor på Civic Type-R tag også utroligt cool.

Den gigantiske hækspoiler er standard, som det er nødvendigt for drevet på bagsiden. Hertil kommer, at undervognen er blevet glattet - vil alle aerodynamiske foranstaltninger føre til en bedre stabilitet ved højere hastigheder - og højere hastigheder er klassisk inden for kompetence Civic Type R.

Honda Civic Type R Foto: Gregor HebermehlDer nye Honda Civic Type R vil blive bygget i Swindon, England og eksporteret til Japan.

Indendørs atletisk komfortabel

Tøjle i Renner: Sæderne fat i føreren og passageren stram, den holdekraft af sidevæggene er lige højre, så irriterende ikke selv efter lang tids møde. Ifølge Honda, føreren sidder 50 mm lavere end i serie i Civic Type R - virkelig dyb men siddestillingen er stadig ikke. Ikke desto mindre er omskifterknappen håber præcis det korrekte niveau af adgang. Der eksisterer et håndbremse knop ikke længere - den mekaniske håndbremse måtte give en elektrisk. Store sæder, midterkonsol hårdt: Ifølge førersædet justering og størrelse af midterkonsollen skubber hårdt mod højre knæ for føreren. Den frihøjden er fantastisk til store beboere, endelig blev Type R er udviklet med henblik på det europæiske og amerikanske marked. Rattet rører ved hans ru og virkelig gode. Produktionen nummer på midterkonsollen, showet model, "00000", giver lidt af eksklusivitet følelse, er Type R ikke begrænset med hensyn til enheder. Før gearstangen er en mørk afdeling, hvor det kan være egnede smartphones inviterer induktivt åben. Fra fodrummet der for at rapportere Skridsikker: Den besat med gummi knopper rustfri pedaler stål skal være beundringsværdigt. Udsigten til den bageste er sjov, fordi den bageste spoiler ikke kan ses indefra. I den bageste, der er på en komfortabel sofa plads uden ende.

Honda Civic Type R Foto: Gregor HebermehlDas mindre gennemsnitlig afgangsrør sikrer, at udstødningssystemer lyde lidt mere stille og højere ved højere hastigheder ved lav Geschwindigleiten lidt.

Store køreindstillinger spredning

Chassis nye Civic Type R er forbedret sammenlignet med chassiset af forgængeren Honda. Første, kroppen var torsion med 38 procent, på den anden side, ingeniører reviderede MacPherson stræber front suspension at reducere den typiske for et forhjulstræk forstyrrende kraftpåvirkninger på styring. En sporty håndtering skyld kroppen faldt med 20 millimeter retning asfalt og baghjulsaffjedringen multi-link er forstærket med meget stive wishbones. Standard er en adaptiv dæmper system, om bord. Det er lige så påvirket af de drivende former for Comfort, Sport og + R som magt bistand, de gearskifte egenskaber og motor respons. Indstillingen "Comfort" er nyt og vil sikkert overbevise primært på det amerikanske marked, hvor Civic Type R er at være havde for første gang, tvivlere. Vægten af ​​det nye Type R er lidt bevæget bagud: Mens det stadig sprede forgænger i forholdet 65 til 35 mellem forreste og bageste er fordelingen nu 62 til 38. Ved foden af ​​Civic Type R steg med en inches til, så i det mindste på 20-tommer hjul, han er på vej nu.

Honda Civic Type RNy hardcore Civic i videoen 01:08 min.

Nu med 320 hk fra 36,050 euro

En 2,0-liters turbo med 320 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 400 Nm er det bankende hjerte i den nye Civic Type R. Således Civic bør i 5,7 sekunder fra nul til 100 km / t Spurt. Serving hastighed er angivne 272 km / t. Men Honda ønsker at skinne med den nye igen på Nordschleife - forgængeren skabt den mest udfordrende kredsløb i verden i 7: 50,63 minutter. Køleluft strømmer også over den forreste hætte skovl om en tværgående montering af kapselrøret til højre og venstre i motorrummet. Slående er udstødningssystemer for typen R: Tre udstødningsrør ser centralt fra bagenden af ​​bilen, hvor gennemsnittet af de tre rør i diameter er betydeligt mindre end nogen af ​​sine søskende. Denne lille centrale rør har en speciel funktion: det sikrer, at udstødningen toget støj sænkes ved høje hastigheder og øger ved lave hastigheder.

aktiveres i den nye Civic Type R er altid en manuel sekstrins gearkasse. Honda ingeniører tænke på en dobbelt-kobling transmission i fremtiden måske efter - men besluttede er langt fra noget. Det eneste, er klar: Civic Type R er stadig lang en forhjulstrukket - af denne filosofi, behøver japanerne ikke ønsker at flytte væk.

Honda Civic Type R Foto: Honda / Richard Pardon&# 34; Interiøret passer godt sammen med de sportslige ambitioner i den store kompakt. Visuelt Type R kommer med sin kantede facon og dens dristige serie hækspoiler, dog åbenlyst brutal at arbejde.&# 34;, så redaktør Gregor Hebermehl for sportslige Honda Civic.

At have den nye kompakte sportsvogn fra Honda til priser der starter ved 36,050 euro. I GT trim plan, der kommer op med en ekstra døde guiden vinkel, en Ausparkassistent og en connectivity pakke, Preiskliste starter ved 38,950 euro.

Konklusion

Honda synes at være overbevist om sin nye Civic Type R - trods alt, kan det ikke vente til japanerne at jage deres nye bil på Nordschleife. Køredynamik vi forventer af den nye Type R derfor store gerninger. Interiøret passer godt sammen med de sportslige ambitioner i den store kompakt og gør bilen med sin generøse rummelighed ind i en praktisk familiebil. Visuelt Type R kommer med sin kantede facon og dens dristige serie hækspoiler, dog åbenlyst brutal at arbejde. Leverancer af den nye Honda Civic Type R for at starte i USA i juni, i Japan i slutningen af ​​sommeren og i Tyskland i slutningen af ​​september.

Mere om Honda Civic