DS7 Crossback (2017): Billeder, data, priser: Omkostningerne den ædle SUV fra Frankrig

Nej, han er ikke en Citroën, den nye DS7 Crossback, DS er et selvstændigt brand med ambitiøse mål. Den SUV er den første af seks nye modeller, der er til at komme i de næste seks år.

11/02/2017 Andreas Of 5 kommentarer
  • Priser (ny) og motor
  • sæde fitting

Nyheder fra PSA. Nej, denne gang er det ikke om Opel. DS, indtil for nylig en betegnelse for noget ædlere Citroën er at etablere sig som selvstændigt brand og gøre premium fabrikanter konkurrence. Fordi hvor krav og priserne er lidt højere, er de penge tjent som Yves Bonnefont forklaret tydeligt: ​​Den premium segmentet gøre ti procent af markedet, men en tredjedel af overskuddet. Den forventede vækst i de næste fem år tiltrækker den franske: forventes samlede marked at vokse med 15 procent, den præmie markedet med 50 procent. Markedet vokser, og det er indbringende: Siden være værd deres egne modeller, især fordi tilbuddet hidtil slutter med DS5 i middelklassen. En SUV - stadig en vækstsektor - manglede.

DS7 for første gang i Geneve

Dette bør komme med DS7 Crossback. I begyndelsen af ​​marts 2017 SUV fejret på Geneve Motor Show debut. DS sætter sine seværdigheder med ham Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC og Volvo XC60. Samtidig, den franske bede om din tålmodighed: kunder kunne faktisk har bestilt i marts begrænset Sondeerserie "La premere" online, få deres bil, men kun i 2018:e februar

værd at vente på? Vi har en pre-produktion model nøje kigget på. Fra forsiden af ​​DS7 virker så selvsikker og kraftfuld som det sømmer sig en SUV: Den sekskantede gitter og LED lyser grafik er allerede kendt fra undersøgelsen DS E-anspændt. Så snart føreren åbner bilen, LED elementer roterer i forlygterne og lyser rødt.

Enkelt design, stilfulde detaljer

Siden er meget enkel, ingen roll forstyrrer linjen. "Vi ønskede et tidløst, enkelt design med skarpe, grafiske linjer," siger DS chefdesigner Thierry Metroz. Vigtigere end hurtige effekter er detaljerne, forklarer Metroz og henviser til den lasergravering i husene i de LED baglygter. DS-chef Yves Bonnefont påpeger, at DS7 har de største dæk i segmentet, bilen i studiet står på 20-tommer hjul. Audi Q5 og BMW X3 har i bundens 17-tommer hjul, audi 21 inches er mulige i fabrikken.

DS7 Crossback (2017) Foto: PSA / Wolfgang Meyer-Groeger sted har det, den DS7 og kvalitet indtryk er godt.

Godt indtryk af plads i sædet montering

Inde i DS7 bør være mindst så meget plads som tilbyde den ædle konkurrence. Mindst med akselafstand, en vigtig foranstaltning af interiøret, mangler DS med 2,74 meter til syv centimeter Audi Q5 og BMW X3. Udenfor er en Q5 ni centimeter længere, men til DS har bygget motoren på tværs. Det første indtryk af plads i 4,57 meter lange DS7 er god. Front til at sidde komfortabelt med en god position i bilen. Tilbage squat Langbenet lidt lavt på lavt monterede bagsædet. Der er med knæ og headroom ingen problemer. De udsyn hele vejen rundt limit brede D-stolperne.

Med fine detaljer i Audi & Co.

Den præ-produktion tilfælde, hvor vi sidder, gøre med den procedure, generøse Nappa læder, Alcantara og en midterkonsol i metalfinish en høj kvalitet indtryk. Guilloche overflader er at huske udseendet af Breguet ure. De sæder med deres slående overflade citere læder armbånd dyre ure. Uret af DS7 - det kommer fra den franske ur mærke B.R.M. - sidder over luftdyserne og gynger, når du trykker på startknappen ud. Med de ædle materialer, den uafhængige design og to skærme, DS er klart forskellig fra en Citroen. Men konkurrencen er hård, producenter som Audi og Volvo forstår noget af ædle interiører og netop disse mærker ønsker at snuppe DS køber. Samtidig en DS på teknisk identiske og billigere Peugeot og Citroën-modeller skal være forskellige.

PSA internt Peugeot 5008 er en potentiel konkurrent DS7: Både SUV baseret på EMP2 platform er identiske motoriseret og ens i størrelse. Men mens Peugeot er tilgængelig med en 130-hestekræfter tre-cylinder til 26.700 euro, vil den billigste DS7 koste med samme motor omkring 30.000 euro. Peugeot har, ligesom DS, en 12,3-tommer instrument skærm og en otte-tommer touchscreen infotainment. Desuden er den gunstige søster model begavet praktisk: Den bageste er kantet, taget længere, passer til en tredje sæderække i bagagerummet. Den findes ikke i DS7. Den Variabilittä ser mere konventionelle med foldbare og liggende seatbacks.

Cockpit med to skærme

Infotainment teknisk DS SUV virker på det niveau: Selv basismodellen får en 8 og en 12-tommer skærm. Vi sidder i operaen, som selv har to 12-tommer skærme. Diamant-formede skærme i 12-tommer instrument display opkald hastighed, hastighed, destination. Den centrale skærm kan betjenes med fingrene, smartphones tilslutte via Android Auto, Apple carplay og Mirror link.

DS7 Crossback (2017) Foto: PSA

De knapper og kontakter er let tilgængelige, falder den højre hånd nøjagtig på gearvælgeren af ​​de otte-trins automatgear. I bunden vil der være seks kurser, der skal manuelt skifte driveren. Metal indskud evaluere midterkonsollen, de handler meget værdifuld trods pre-serien og giver den høje bygning midterkonsol med dens forsænkede skifter en meget teknisk udseende.

Topmodellen har en benzin hybrider med elektrisk fire hjul og 300 hk og 60 kilometer fra elektriske rækkevidde - det bør være tilgængelig et par måneder efter lanceringen. En diesel-hybrid, som det i øjeblikket tilbydes i DS5, er ikke længere et problem for PSA. Diesel uden elektrisk bistand vil der være, selvfølgelig, de gør 150 og 180 hk. Benzinen opdelt i versioner med 130, 160 og 220 hk. Alle motorer har fire cylindre og højst to liter slagvolumen - seks-cylindret dieselmotor, som tilbydes af Audi og BMW til Q5 og X3, er ikke fastsat. Til dette kunne DS7 Crossback være, når denne lidt billigere: Basismodellen kan nu bestilles til 31,490 euro, prisen på kun 2019 kommer til at markedsføre 300-hestekræfter hybrid fire hjul skal da være på 58.000 euro.

Chassis med kamera støtte

For komfort og hjælpesystemer DS næppe efterlade huller: Afstanden fartpilot holder sporet, observerede et kamera, om føreren er træt, mens ventilerede og opvarmede sæder er designet til at forhindre netop det. Og et nattesyn system har i denne klasse indtil videre ingen på tilbud. Lydanlægget med 14 højttalere fra Focal.

Til brug også kommer et nyt suspension med kamera-baserede hul i vejen genkendelse - især i form af komfort en bil ved navn DS må ikke genere.

Mere om DS 7