Audi A7 Sportback (2018): sæde montering i fire-dørs coupe med A8 teknologi

Audi præsenterer den nye A7. De fire-dørs coupé bruger A8 teknologi: 48-volt mild hybrid, fire-hjulsstyring, og autonome funktioner. Interiøret byder på mere plads end nogensinde før - vi har gjort det detaljerede sæde montering.

10/19/2017 Andreas Gregor Hebermehl 43 kommentarer
  • krop
  • infotainment
  • Sæde montering i den nye Audi A7
  • drev

Den nye Audi A7 har en bredere, men fladere single-kølergrillen som den nye A8. Selv i forhold til tidligere mærke Grill udvidet, fik også skarpere kanter. På lyset, den nye generation er også tydelig: 12 segmenter er i forlygterne sammen, bygger tillæg Audi HD matrix LED og laserlys én.

Ny A7 med gamle dimensioner

Audi A5 Sportback 3,0 TDI, Audi A7 Sportback 3,0 TDIDen nye hatchback coupe i og uden for videoen 05:18 min.

Dimensionerne af kroppen har ikke ændret sig: de fire-dørs er 4,97 meter lang og 1,91 bred og 1,42 meter flad. Akselafstanden er Audi med 2,93 meter. De tilgængelige hjul op til 21 inches høj. Den bageste er lidt tilbagetrukket, baglygterne med deres respektive segmenter 13 forbinder en lysbånd. I går fra 120 km / t fra en hækspoiler. Forlygter og baglygter viser en såkaldt lys-koreografi under åbning og lukning af A7.

To touchscreen som standard

Indvendigt A7 orienteret drift koncept på A8. Som standard en 10,1 tommer skærm er integreret i midterkonsollen, betjenes via bilens MMI Touch Response: to touchscreens erstatte den tidligere kendte roterende trykknap herunder flere knapper og kontakter. Den øverste display for infotainment tilføjer en underliggende 8,6-tommer skærm til klimakomfort funktioner og tekstinput. Tillæg øverste display er 12,3 inches høj, en valgfri head-up display projekter information i førerens synsfelt.

Infotainment og bistand som i A8

Audi A7 (2018) Foto: AudiDas opererer koncept med to touch-skærme gøres ved A7 fra A8.

Infotainment og tilslutningsmuligheder er fra A8. Dette går til bil-til-x-funktioner, som Audi modeller kan lære om farer og trafikskilte til hinanden. Autonome parkering vil være tilgængelig senere på året 2018:e

Tre assistance pakker vil tilbyde Audi: Parkering, byrundtur. Hvis du bestiller alle tre, får 39 førerstøttesystemer, af oplysningerne for hver forsyning fem kameraer og radar sensorer, 12 ultralydssensorer og en laserscanner. Oplysningerne samles i den centrale driver kontrol assistance enhed (ZFAS).

Ny Audi A8 (2017)Audi A7 Sportback (2018): sæde montering i fire-dørs coupe med A8 teknologi Audi A7 Sportback (2018): sæde montering i fire-dørs coupe med A8 teknologi Audi A7 Sportback (2018): sæde montering i fire-dørs coupe med A8 teknologi Audi A7 Sportback (2018): sæde montering i fire-dørs coupe med A8 teknologiRejser med 48 volt og all-hjulsstyring

Sæde montering Audi A7

Audi A7 Sportback (2018): sæde montering i fire-dørs coupe med A8 teknologiDen nye Audi A7 belyser 01:44 min.

Hurtigt åbne store førerdøren og bare gå ind i skarer omkring biler - i sådan en verdenspremiere, selvfølgelig, alle ønsker at have siddet gange bag rattet i den nye bil. Og kontrollen i den nye Audi A7 er smart - fladtrykt i bunden og med to tynde side eger, synes det ikke også med funktioner og bestemt ikke så visuelt tilbøjelig som rattet i den nye A8.

Hav det sjovt med Dual Screen

Audi A7 Foto: Tobias Sagmeister&# 34; yderst komfortable sæder med god sidestøtte for ryggen og låret og ergonomisk placeret gearvælgeren i den nye Audi A7.&# 34;, så redaktør Gregor Hebermehl i dens sæde prøve.

Instrumentet skærmen foran rattet er ekstremt klar og let at læse i overensstemmelse hermed. Lodrette streger trækker på cockpittet sammen og i den brede midterkonsol sidder den nye dobbelt skærm - det overordnede design kalder Audi en "digital platform for føreren." Den nederste skærm kan betjenes fint, når håndleddet hviler på gearvælgeren. Den berøringsfølsomme skærm er, når du vælger en funktion med vibration feedback. Styrken af ​​denne vibration kan justeres fra nul til tre. indtastes også af fingeren script forstår systemet - også selv om brevene er skrevet over hinanden. 5.000 forskellige skærmlayouts for alle mulige betjeningsfunktioner har programmeret Audi ingeniørerne. Til venstre for rattet, lyset har en blank sort touch-overflade kan justeres - ikonerne på den berøringsfølsomme skærm er meget lysere, når finger rører. Et ord til midterkonsollen: Der er et opbevaringsrum mellem sæderne. Hvis der var ekstra point for, hvordan massiv og kvaliteten er læder-trimmet cover dette emne, A7 de fik alle.

Mens den nederste skærm er, fordi for eksempel, at drive klimaanlæg funktioner, det øverste display fungerer som et infotainment skærm. Denne øvre skærm er stadig sidder under midten lufthuller. Selv positionering af skærmbilledet finder direkte i den øvre ende af instrumentbrættet som en ergonomisk god, men det virker som optisk tiltalende. Og: Hvem ønsker ikke at driften af ​​enhver skærm, mange funktioner kan også styre med stærkt reviderede Stemmeinput: Systemet selv forstår kommandoer såsom "Jeg er kold" og derefter foreslår forskellige ønskede temperaturer.

Virkelig gode pladser

Forsæderne er virkelig behagelig og giver perfekt sidestøtte for ryggen og lår - lidt Kurvenwedelei kan ikke ryste en her fra den korrekte position. Over hovedet er en masse luft og benene kan slappe af og strække ud høj mand - og hendes venstre fod så på den store hylde og det rigtige sted på speederen eller den enorme bremsepedalen.

Når man ser tilbage, bagruden er meget langt væk, og indekset lidt indsnævret - her de mange assistenter er med til at vende manøvrering. Selvom de sjove små trekantede sideruder højre og venstre for enden af ​​køretøjet kabine tillader lys ind i bilen, men den højre rude er skjult for førerens udsyn på hovedstøtten af ​​forsædepassageren. Ikke desto mindre er det udsynet bagud gør grin - og på spejlet: Indersiden spejl er designet til kant og sidespejle, på trods af deres almindelige størrelse smart design og tillade en god udsyn bagud.

Og i den bageste rum og de fineste håndværk

Audi A7 Foto: Roman RätzkeEnorme knæ plads i den bageste og opefter lidt luft til sæde størrelser - men ikke meget.

Begyndende i anden række, som kan rumme tre personer - ville blive anvendt i sådan en luksus-klasse køretøj, der ville se sikkert ud ganske morsomt. I den bageste, de to yderste sæder er pænt formet og læderet holder godt. Sømmene i hele køretøjet er sat med uvirkeligt præcision.

Den benplads i den bageste er enormt, selv om den forreste mand har overgivet i en god mængde plads. Lederen af ​​den højeste af taget er himlen nær, men ikke røre den. En eller anden måde, designerne formået at holde den bagud skrånende tag stadig på et acceptabelt niveau. Dørene er betrukket med læder, åbne porer træ og kølig metal - der opsummerer godt og ser perfekt - manglen på billige plastoverflader gør øjet godt. Selv i håndtagene på dørene synes subtil, men er temmelig hårdt plastdele - mange flere vi ikke har fundet for dette materiale i det indre af den nye A7.

Audi A7 Foto: Roman Rätzke&# 34; Udendørs meget avanceret end i fotos og inde virkelig stor med høj klasse design og høj kvalitet stof i fineste håndværk - den nye Audi A7 er et hit.&# 34;, sagde redaktør Gregor Hebermehl.

I slutningen af ​​midterkonsollen skærm til klimaanlæg sidder i ryggen - det er sandsynligvis den mest fantasifulde været muligt at justere klimaanlæg i den bageste.

All-hjulsstyring og sport forskellen

forfine suspension blokke fra den elektroniske chassis platform (EFP). Ud over avancerede akser omfatter optioner luftaffjedring og fire-hjulsstyring. En overlejringsdrev på forakslen varierer styringsforholdet desuden baghjulene ramte en lav hastighed op til 5 grader. Dette øger smidighed og reducerer venderadius med 1,1 meter. Fra 60 km / t, baghjulene styre med og dermed forbedre retningsstabilitet og sideværts greb. Efter ladning, sports forskellen distribuerer strømmen mellem baghjulene aktive og hjælper de fire-dørs således også rundt om hjørnet.

Audi A7 (2018) Foto: Audi First Audi tilbyder A7 med en 3,0 V6 turbo.

Først Audi sælger A7 med en 3,0 V6 turbo. Den direkte benzinindsprøjtning motor leverer 340 hk og 500 Nm via en syv-trins dobbelt kobling transmission til hjulet drevet. I 5,3 sekunder, A7 accelererede 55 TFSI fra nul til 100 km / t ved 250 km / t tager det elektroniske hastighedsbegrænsning. V6 er kombineret med en 48-volt elektrisk system, der h Audi 55 til 160 km / i med motoren kan være rullende i overløb ( "sejler"). Den start-stop-funktion kan stoppe motoren til 22 km / t, hvilket bringer tilbage inden for meget kort tid til den ønskede hastighed. Den milde hybrid teknologi er at reducere praksis forbruget med op til 0,7 liter / 100 km. I NEDC de A7 6,8 liter præmie / 100 km forbrug. Dette svarer til 154 g CO2 / km.

Priserne starter ved 67.800 euro

Den nye Audi A7 55 TFSI Quattro S-Tronic koster fra 67.800 euro og kommer i slutningen af ​​februar 2018 tyske marked.

Mere om Audi A7