PSA tvinger Opel strenge spareforanstaltninger: Stor SUV og Mokka X-malet efterfølger

Den nye moderselskab PSA har dømt Opel strenge spareforanstaltninger. Fristen for at udvikle en konkret plan løber ud i november, men der er allerede nogle detaljer. Så det er for eksempel ikke være nogen stor SUV.

2017/02/11 Patrick Lang

CO2-mål flåde, effektivitet, elektrisk strategi - PSA boss Carlos Tavares kan næppe en god hår på Opels status quo. Den nye moderselskab kræver en streng spareplan fra den tyske bilproducent, men konkrete udsagn om nedskæringer eller lukninger der har været hverken Tavares eller den nye Opel CEO Michael Lohscheller. Ifølge oplysninger om "manager Magazin", men er allerede kendt, at der ikke vil være nogen stor SUV på Insignia grundlag. Også en direkte Mocha X efterfølger skulle komme til at lide nedskæringer. Dette skyldes dyre licensafgifter, der ville blive betalt for GM-teknologi. Den nye Corsa er derfor allerede produceret på en PSA-platform.

Opel Insignia Sports TourerPSA tvinger Opel strenge spareforanstaltninger: Stor SUV og Mokka X-malet efterfølger PSA tvinger Opel strenge spareforanstaltninger: Stor SUV og Mokka X-malet efterfølger PSA tvinger Opel strenge spareforanstaltninger: Stor SUV og Mokka X-malet efterfølger PSA tvinger Opel strenge spareforanstaltninger: Stor SUV og Mokka X-malet efterfølgerDen nye kombination i testen

Konvertering til PSA-platforme

En anden årsag til den teknologi overgangen er: 92,6 gram. Dette er målet for 2021 CO2 flåde gennemsnit for PSA, herunder Opel. Til dette har de franske allerede udviklet platforme, der kan bære både Nitro, samt hybrider og rene elbiler. Fire ud af fem PSA modeller er at være elektrisk gå til 2023rd Den elektriske strategi Opel finder Tavares dog mislykkedes. Ikke mindst på grund af overførsel af teknologi er i fuld gang. De udviklingsteams arbejde fortræffeligt sammen og fremskynde overførslen, som anført i en skrivelse af Lohscheller, præsentere Mainzer Allgemeine Zeitung.

Opel Corsa produktion Foto: Opel kredsløb med GM-teknologi: Den nye Corsa er allerede ved at blive bygget på en PSA platform og bør derfor være mere effektiv.

De 19.000 tyske Opel job er kollektivt sikret ved slutningen af ​​2018:e På det britiske datterselskab Vauxhall ser det ud der allerede mørkt. 25 procent af de 1.600 medarbejdere i Astra fabrik i Ellesmere Port er påvirket af de nedskæringer. Analytikere i henhold til DPA selv allerede ved lukningen af ​​anlægget fra. Op til yderligere to fabrikker i Europa, hvis PSA behøver ingen yderligere kapacitet til andre mærker kunne følge. I perioden har 2011-2016 PSA allerede fordampet arbejdsstyrken med mere end en fjerdedel til omkring 90.000 medarbejdere til at øge produktiviteten. Ulemper i Opel-produktivitet kan ses på den tyske producent i de over-komplekse GM køretøjer arkitekturer og processpecifikationer. Selv med IG Metall og samarbejdsudvalget håber på vækst gennem omkostningseffektive producerede biler, snarere end gennem fyringer.

Men auto ekspert Ferdinand Dudenhöffer konkluderer, at Opel 6.000 medarbejdere for meget - hvis du investerer de PSA produktivitetsstandarder. Som oprydning foranstaltninger, Opel kig præcis set i de kommende uger.