Optager på Nürburgring-Nordschleife hurtigste Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio SUV

I stedet meningsfuld løb raser på Nordschleife de timesedler med produktionen biler - som en markedsføring Turbo til nye modeller. Hvad er de hurtigste gade-juridiske produktion biler på den legendariske 20,832 km lange rute, og de tricks, de kæmper? Vi vil fortælle dig. Nyt: Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio og Porsche 911 GT2 RS.

29/09/2017 Andreas Haupt 16 kommentarer Drevet af
  • Bests nyttigt for markedsføring
  • Hvad er den hurtigste serieproducerede bil nogensinde?
  • Porsche 918 er den første serieproducerede bil under 7 minutter
  • Sedan på Nordschleife
  • Forhjulstræk priserne ned måned
  • Alfa Stelvio revner Cayenne (opdatering)
  • Hvad med de amerikanske biler?

Næsten hver måned, de bilproducenter prale af at have pulveriseret med deres street-juridiske produktion biler eksisterende rekorder og sat nye rekorder. Under syv minutter her, ny bedste tid for en forhjulstrukket der. Selv tunge SUV'er som Porsche Cayenne Turbo S eller Range Rover Sport SVR tid afhængighed deres udviklere ikke kan undslippe.

Records god til Marketing

Men hvorfor al den ballade? Hvorfor tørster mange bilfabrikanter for posterne? Den Zeitenhatz er godt for PR kamp. Nordschleife - det er langt fra et kvalitetsmærke, en etiket af sportslighed. Hertil kommer, at producenterne er allerede på Eifel kredsløb til at afprøve deres nye modeller. Sammen i den industrielle pool til 18 uger om året. Den 20,8 km lange jernbane skyldes dens karakteristiske med en blanding af hurtige og langsomme passager bedste for at teste en prototype gennem sine hastigheder. Af den måde, stadig sat en ny rekord - det er bedst markedsføring og poleret corporate image på. Og egoet, selvfølgelig.

Der er én stor Zeitenhatz imod ærlig løb, men: The Record runder er stoppet for sig selv det meste, er normalt ikke opkræves et uafhængigt organ. Check er i mange tilfælde baseret på YouTube-videoer. Dette gælder også for den tilstand af bilerne. Hvem ved, når en producent gange meget, skrue op lidt skrue på at give eget køretøj en ekstra spark?

Med Internet video, du kan ikke krydstjekke det. Men hvis du allerede ejer på stedet. Eller endda måske endda nå ind i kontrol. Så blande vi ved sportsvogn under rekordniveauet jæger. Hvis vi står tilbage. Ikke fordi vi er, at nye bedste tider af, men fordi vi ønsker at bringe den sportsvogn til vores læsere til deres grænser. For at være i stand til at træffe kvalificerede domme. Vores parade Test: Super test.

For spørgsmålet sendt 1/2016 Renault Clio hans R.S. 220 Trophy til os. Og Supertester Christian Gebhardt fløj med den lille Rennsemmel i 8:23 minutter omkring Nordschleife. For at den 220 hk Clio var ikke kun 36 sekunder hurtigere end hans 200-hestekræfter bror i Super Test 10/2013, men som undertiden den hurtigste nogensinde registreret serie små biler. Udover franskmanden krybskytteri endda hele andre distrikter, ligesom vores Super testdatabase afslører: Porsche Cayman S (987c) 08:25 min, BMW Z4 3.0si Coupe (E86) 08:32 min, Ford Focus RS 08:26 min.

Ikke altid, men producenterne mt tromme deres poster. Volvo har været tavs om hans rekord køre på i år. I foråret 2016 havde svenskerne drevet af sin egen konto i løbet af prøvekørsler med kun en 367-hk S60 Polestar en tid på 7:51 minutter - den tid banerekord. I mellemtiden har dette mærke blevet tilbudt flere gange.

Porsche 911 GT2 RS hurtigere end Huracán

King of the Ring for vej løbende produktion biler var lang Porsche 918 Spyder. Den første ændret i juli 2016. På det tidspunkt, Lambo foretaget på rekordforsøg med en camoufleret Huracán-ydeevne. Den lette sportsvogn burde have afvikles kun hurtig jernbane, som vores kilder har rapporteret. Lamborghini havde en lang overdækket. Kun kort før Geneve Motor Show, italienerne flyttede ud tid: 6: 52.01 minutter - hurtigere var tidligere ikke en sportsvogn gade lovlig.

Porsche 911 GT2 RS (2017), banerekord Nürburgring Nordschleife, 6: 47,3 minutterPorsche 911 GT2 RS på varm rekord løb 07:09 min.

Indtil 20 Spetember 2017. Indtil Porsche 911 GT2 RS i hænderne på Lars Kern og Nick Tandy tog Nordschleife. Begge piloter siges at have underbyde 06:50 minutter svarer til fem gange. Hvorfor konsistensen af ​​Michelin Pilot Cup sekund Core det var endelig den nye benchmark i 700-hestekræfter superbil i 6: 47,3 minutter sat op. Den gennemsnitlige hastighed: 184,11 km / t. Pladen skødet Porsche scorede aftenen. I de bedst mulige betingelser, såsom sportsvogn maker skriver. Mellem 19:11 og 19:18 godt det hele kom sammen. Driver og bil sammen til én enhed, der Michelins limet til asfalten bånd.

Porsche hævdede rekorden for sig selv. En beordret en en notar for the record dag selv. Elektrisk bilproducent Nio vil have været endnu lidt hurtigere i 2017:e maj Angiveligt, den EP9 umkurvte Nordschleife i 6: 45.90 minutter - fra e-sportsvogne kun seks eksemplarer er solgt, ti mere at følge. Er det nok til status som produktion køretøj? Hvis det er tilfældet, ville GT2 være "kun" den hurtigste Hecktriebler. Hvis ikke, virkelig den hurtigste serieproducerede bil på Nordschleife.

918 revner som den første serieproducerede bil i 7-minutter

I september 2013 Porsche havde, selv undercut 918 Spyder var den første road bil barrieren af ​​syv minutter. Porsche arbejder chauffør Marc Lieb kørte. I maj 2015 Porsche 918 Spyder var første gang de rystelser: Lamborghini Aventador LP 750-4 SV flyttede at teste dæk (Pirelli P Zero Corsa) på Nordschleife. Og Lambo, drevet af en 6,5-liters V12, bolzte med pæne Schmackes gennem Green Hell, og kom til 918 faretruende tæt. McLaren har sin hybrid superbil P1 også blevet sluppet løs på Nordschleife. Det siges for McLaren, har 916-hk atleter styr skråningerne i mindre end syv minutter. En officiel tid, men der er ikke McLaren P1.

Ved McLaren anfører, at betingelserne ikke var optimale. Fordi asfalten blev sagt at være for koldt. De klimatiske forhold spiller en vigtig rolle på en racerbane. Højere temperaturer betyder mere ansvar. Men for høj kan ikke findes. Ellers dækkene begynder at smøre. Chaufføren er vigtig. En god pilot - ligesom kærlighed - kan presse ud af de sidste par sekunder.

I den tid af serien McLaren P1 tyst, offentliggjorde den britiske Motorsport Lanz Ante skødet af hendes aufgebrezelten superbil. Med en forskydning stigning (fra 3,8 til 4,0 liter), mere ladetryk og yderligere hybrid energi trimmes til McLaren P1 til 1.013 hk. Lanz Ante trimmet ned med partner Kenny Brack hyperspace sportsvogn med 60 kg og optimerede aerodynamik. Tunet McLaren P1 LM til Nordschleife i 6: have grebet 43,2 minutter. Fordi det er en tunet bil, betyder det ikke skaber den høje flyer i vores liste. Vi ønskede at nævne det alligevel.

Alfa Giulia underbyder Porsche Panamera Turbo

Den nye Porsche Panamera Turbo, Porsche gjort at udarbejde en ny rekord. Den 550-hk GranTurismo med nyudviklet V8 biturbo at erobre titlen "hurtigste luksus sedan på Nordschleife." Og Panamera, som hæver med Sport Chrono pakken trods to tons vægt på bare 3,6 sekunder fra nul til 100, gjort det. Porsches luksusliner pløjet i juni 2016 7:38 minutter i løbet af 20,8 kilometer.

Gennem hele serien matchede Porsche Panamera Turbo men komfortable. Det ligner i hvert fald på den offentliggjorte Porsche YouTube-video. Der spotte vi inde i et bur og en racing sæde til piloten. Bagsædet forblev i bilen. Mærkerne bør ikke aflede opmærksomheden fra posten, dog. Det er værd at se i vores egen sport auto test database for at sætte pris på den omgangstid endnu bedre. Lamborghini Murciélago LP 670-4 SuperVeloce (7:42 minutter), Porsche 911 GT3 (997) og Mercedes SLS AMG (både afhængig 7:40 minutter): Dette sportsvogn var i fortiden i vores super langsomme test går som Porsche Panamera Turbo.

Men der siden september 2016 hurtigere end Panamera sedan. Alfa Romeo Giulia kørte 20 kilometer ud i 7:32 minutter. Dvs. syv sekunder hurtigere end et første forsøg for flere måneder siden. Forskellen: 510 hestekræfter sedan var denne gang i stedet for de seks-trins manuel omskifter med en otte-trins automatgear (og padle skift) udstyret. Du bør skifte gear på blot 150 millisekunder. Et par nøgledata, der kan læses ud af den YouTube-video. Om højhastighedstog passage af Schwedenkreuz nåede Giulia 261 km / t. I Fuchsrohre faldt hun med over 250 poster. Output af Mutkurve, en hurtig venstresving, havde hun det 185 km / t. Og på den Döttinger højde næsten 280 km / t. Stopuret stoppet ved 7: på 31,92 minutter.

Honda Civic Type R den hurtigste forhjulstrukne

Farverige blomster driver rekord jagt, især i forhjulstræk. I marts 2014 Seat Leon Cupra abgeluchst havde med 280 konkurrence fra Renault for at optage i produktion biler med forhjulstræk. Tiden til Seat Leon Cupra 280 med ydeevne Pack: 7: 58,44 minutter. Den franske svarede igen tre måneder senere R.S. med sin Megane 275 Trophy-R. Den forhjulstrukket lappede Nordschleife i 7: 54.36 minutter - så hurtigt lige under fire sekunder.

Hvad ikke var kendt før ni måneder senere: Denne rekord ville aldrig have været en rekord. Fordi Honda havde mucking og en ausgemisteten borgerlige type i 7: 50.63 minutter rodelte på Nordschleife.

havde ryddet ud og VW. Golf GTI Club Sport S frafaldes bagsæderne, variabel last gulv, isolering materiale, bag hylde, gulvmåtter og dække tab. At tilvejebringe en del af aluminium ved fronten og caliperne for et par pounds mindre. De magre fødevarer aromatiseret VW med 310 hk og en særlig afstemning for Nordschleife (>>> brochure). Resultatet: 7:49:21 min til VW Golf GTI Club Sport, og omkring 1,4 sekunder hurtigere end den Type R - en ny banerekord.

Fahrbericht Honda Civic Type R 2017 Foto: Rossen GargolovSchnellster hot hatch: Honda Civic Type R.

Men VW havde på fornemmelsen, at der for den varme lugen var mere i det. Så de sendte Clubsport S udgangen af ​​oktober 2016 gentog Nordschleife. I otte grader uden, GTI svingede omkring de 73 hjørner og udtrykte sin hurtigste tid på 7: 47,19 minutter. VW selv talte om optimale betingelser for dæk og motor. Dette var den tale, næste gang du angriber fra Honda. Den livlige ping pong spil mellem producenterne fortsætter. Denne gang, den 4. april 2017 den nye Honda Civic Type R begærede de 73 kurver og umkurvte det i 7: 43,8 minutter. Den næste forbedring i den varme lugen cirkus.

Honda gør en klar stigning i forhold til forgængeren for de ændrede aerodynamik, den smallere oversat seks-trins gearkasse, den bredere sporvidde, de bredere dæk, jo længere akselafstand af den nye multi-link baghjulsophæng og den stivnede krop fast. Af sikkerhedsmæssige årsager, japanerne byggede en rulle bur og kastede ud i stedet, det infotainment og bagsæderne. For at kompensere for den ekstra vægt af rullen bur, som man siger.

Alfa Stelvio packs Cayenne Time

Blandt de store skibe siden september 2017 Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio fører. Igen, det italienerne Porsche har taget en rekord. Testkører Fabio Francia hunt Alfas PS 510 og 600 Newtonmeter stærk SUV med 2,9-liters turbo-V6 i 7: 51,7 minutter til den nordlige løkke. Nemlig otte sekunder hurtigere end Porsche Cayenne Turbo S er anden generation (7:. 59,74 min). På chassiset side af firehjulstrækket havde Alfa alt om bord, hvilket gør hurtigt: elektronisk styret begrænset slip differentiale med drejningsmoment vectoring på bagakslen, otte-trins automatgear med omskiftere og elektronisk styrede støddæmpere.

Videoen viser ikke, om Stelvio Quadrifoglio også blev opgraderet. Dog viser, at Alfa har slingrede ikke en komplet runde. De spor punkter for start og slutning timingen (T13) er forskellige. Så det ser i hvert fald. Det mangler et par meter, hvilket muligvis kunne have identificeret tre sekunder. For the record, ville det stadig have nok. Porsche kan snart imødegås med den nye Cayenne, dog.

På Rekordhatz BMW M GmbH ønsker ikke at deltage ved sin egen konto. De besluttede ikke at offentliggøre en Nordschleife mærke hans nye kraft-Brumme X6M. Kun denne: For 575-hestekræfter monstrum en tid med lidt over otte minutter er rygter. Derfor BMW kunne wraps dække af stilhed omkring tidspunktet for power-SUV'er.

Det er helt anderledes i M2 og M4 GTS. Her BMW går med Nordschleife gange på offensiven. Den nye 370 hk BMW M2 tordnede producenten i 7:58 minutter omkring den berømte bane. Bemærkelsesværdige: BMWs nye kompakte Kracher bed sig med normale vej dæk (Michelin Pilot Super Sport) i asfalten. Og i modsætning til mange konkurrenter betydeligt mere greb semi-slicks.

30 sekunder hurtigere end M2 BMW M4 GTS spundet omkring Nordschleife. Ikke underligt Cup dæk, 130 hk mere og tykkere tæller for mere downforce i svingene. Test driver Jörg Weidinger kørte specialudgave af rejsen. Nice: Han kom også ind på hans handlinger på rattet. Stop tid: 7: 27.88 minutter.

Camaro underskæringer Mustang

Selv Seat har mistet sin rekord for den hurtigste forhjulstræk på Nordschleife, men spanieren indstille den livligste kombination. Ifølge Seat Leon ST Cupra lappede Eifel sporet i 7:58 minutter. Det ville være præcis den samme tid som den varme hatchback.

I januar 2015 Medier kolportierte en omgangstid på 7: 32,19 minutter for Ford Shelby GT350R. 21 måneder senere, men der er en hurtigere muskel bil. Drew Cattell kørte Chevrolet Camaro ZL1 i 7: 29.60 minutter omkring Nordschleife. Næsten otte sekunder hurtigere end den femte generation Z / 28 og næsten 12 sekunder hurtigere end ZL1 Camaro. De vigtigste data for de nye muskel biler: 6,2-liters kompressor V8, kendt fra Z06, 659 hk, 881 Nm drejningsmoment. Strømmen behandler en ti-trins automatisk. Interessant: Pilot Cattell var gearkassen ved kørsel helt uafhængigt skifte gear - både i acceleration og ved bremsning og i svingene. Hans hænder greb fast i ratkransen, fingrene ikke engang tiltrukket af skiftekontakter.

installeret til sikkerhed Chevrolet en styrtbøjle og væddeløb skal med Sechspunktgurt ind i køretøjet. Fra vejen modellen Camaro ellers kun en ekstra bebyggede data recorder var anderledes. Med den Magnetic Ride Control blev muskel bil strygning bump på Nordschleife væk.

Den 600 hk Nissan GT-R Nismo har rekorden for den hurtigste serieproducerede bil med en turboladet motor under pladen. Godzilla spiste Nordschleife i 7: 08,679 minutter. Omkring 7:08 minutter til en original rygte har brugt med Z07 ydeevne pakke til en lap på Nordschleife Corvette Z06. General Motors rørte sig ikke. dengang understregede kun ordet "rygte". Hvor hurtigt Z06 kan være, det viste sig senere i vores sportsvogn super test 8/2017. Christian Gebhardt lykkedes en omgangstid på 7:14 minutter i Vette med syv-trins manuel gearkasse.

I vores foto show, viser vi dig de optegnelser og rekordforsøg ved street-juridiske produktion biler på Nordschleife.

Mere om Honda Civic, McLaren P1, Nissan GT-R, Porsche 918, Renault Megane, Seat Leon