Mercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, billeder & amp; Markedsintroduktion af Hyper Biler

IAA 2017

Mercedes-AMG vil bringe til Project One Formel 1 til vejen. Den hypercar, stadig forklædt som et show bil, opretholde over 1.000 hestekræfter og kører over 350 kilometer i timen. Premiere den på IAA 2017:e

11/09/2017 Andreas Haupt 55 kommentarer Drevet af
  • Motor Technology fra Formel 1
  • ydeevne
  • Drevet koncept
  • Cockpit i motorsport udseende

Hyper Biler er kommet i de senere år inden for mode. Porsche har én bygget med 918 Spyder. Ferrari med LaFerrari. McLaren med P1. Til dette, armada af Koenigsegg. Aston Martin arbejder med Formel 1 teamet Red Bull på én. Og selv i hallerne i Mercedes-AMG skabt en prestige objekt, der kaldes Project One, og teknologien fra Formel 1 til at sætte på vejen. 275 Glad til en pris på 2,275,000 euro. Plus skat. Strøm afhængig af skatteprocent 2,7 millioner euro. Og så Udyret lyde ved start (fra 4:00 minutter er interessant):

Prisen er et problem? Selvfølgelig ikke. "Da vi har vist den første teaser, står telefonen i Affalterbach ikke længere endnu!" Chattede Daimler CEO Dr. Dieter Zetsche på verden premiere i Frankfurt ud af skolen. Betyder, at den planlagte 275 Project One sandsynligvis er allerede solgt.

Ny Aston Martin ValkyrieMercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, billeder & amp; Markedsintroduktion af Hyper Biler Mercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, billeder & amp; Markedsintroduktion af Hyper Biler Mercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, billeder & amp; Markedsintroduktion af Hyper Biler Mercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, billeder & amp; Markedsintroduktion af Hyper BilerHypercar med Cosworth V12

Den Project One, det første nummer Swabians vise bil på IAA, er baseret på en carbon-fiber monocoque. Bag kabinen, hjertet slår. En 1,6-liters turbo-V6 i midten motor design, der gør det på racerbiler W08 af Lewis Hamilton og Valtteri Botta tjeneste. neumatic stedet for mekaniske ventilfjedre muliggøre en maksimal hastighed på 11.000 / min. Emne Lewis Hamilton: Den kørte Project One retssag i Frankfurt på scenen. Men for det næste løb, ville han hellere tage tilbage W08 stadig. Den første produktion Projekt-One var med ham, men i de bedste hænder, der var endelig hans chef Dieter Zetsche på vej.

Den høje omdrejninger koncept lyder mere som en motorcykel end til street sportsvogn, nåede i toppen af ​​effektværdier men ikke helt niveauet af Formel 1, hvor krumtappen roterer hensyn til effektiviteten fra 12.500 til 13.500 gange i minuttet. Tilladelser ville være endnu 15.000 / min. Et begrænset brændstof strøm af op til 100 kg brændstof per time, men tvinger ingeniørerne at kompromitere. derfor er de også begrænse ladetryk til ca. 4 bar.

Superplus sted racing brændstof

Med disse begrænsninger, er det hypercar ikke beskæftige sig med. Det kan brænde så meget Super Plus (i stedet for racing brændstof), indtil tanken er tom, og så stærk løft, som er tilladt af AMG ingeniører. 11.000 omdrejninger i minuttet er jeg serien, men tabu.

Mercedes-AMG Project OneMercedes-AMG Project One (IAA 2017) 1:33 min.

Hastigheden grænse, men sikrer en længere holdbarhed. En motor, der er designet til kun omkring 4000 km som i Formel 1, vil kunderne ikke være rimeligt. AMG sætter den første revision lagt 50.000 kilometer. En elektrisk turbolader trykladning indsugningsluft til fire V6 med overliggende knastaksler, som driver tandhjul. Turbinen og kompressoren er i dette tilfælde adskilt. Et hjul sidder i udstødningen, den anden i indtaget tarmkanalen. De er forbundet med en aksel.

På denne bølge, den første af fire elmotorer placeret. Denne elektrisk maskine, kaldet MGU-H til motor-generator Unit Heat, fungerer den ene hånd som et drev til plug Turbo huller, på den anden side som en generator til at fylde batterierne. I sidstnævnte tilfælde MGU-H af energien i de varme udstødningsgasser betjenes. Den anden elektromotor er MGU-K (Motor Generator Unit Kinetic). Det konverterer kinetisk energi under bremsning til elektricitet og er via et cylindrisk tandhjul drev direkte til krumtapakslen. Den MGU-K udviklet 120 kW (163 hk). Med denne konfiguration drevet Formel 1 bil har omkring 950 hestekræfter i kvalifikationen tilstand.

Mercedes-AMG Project One med fire elmotorer

På forakslen AMG hænger to mere elektriske maskiner. Begge være koblet via et reduktionsgear til hjulene. Disse elektriske motorer, hver frigive 120 kW, så to ekstra MGU-K er praktisk, der ikke er i Formel 1, og lad Hypercar på papiret til at være stærkere end racerbilen. Den drivaggregatet opererer med en spænding på 800 i stedet for de sædvanlige 400 volt, som vil give blandt andet særligt hurtigt opladning processer af plug-in hybrid. Den Ansteckvorrichtung dette er på højre side af køretøjet. Hætten brændstof, Mercedes-AMG nedenfor til venstre.

Mercedes-AMG Project One - hypercar - IAA 2017 - Præsentation Foto: Mercedes-AMGDas Mercedes-hypercar vil være hurtig over 350 km / t.

Præcis ydeevne skjuler AMG. Det siges, at hypercar strimmel over 1.000 hk. Moment? Ikke angivet. Der er imidlertid ved leverandør ZF, bygger koblingerne for Formel 1, en retningslinje. Som indeholder bestemmelser om F1 drivaggregatet: Over 1.200 Nm. Til dette, ville drejningsmomentet af de to elektromotorer teoretisk komme til fronten. I formel 1 er udgangen af ​​MGU-K begrænset til et maksimum på 200 Nm. Tophastigheden estimerede AMG turde Over 350 km / t. Disse er områder, hvor spiller Lamborghini Aventador og Pagani Huayra. Bugatti Chiron, Koenigsegg Agera og Regera RS løb endda mere end 400 kilometer i timen. Null 100 km / t? Rygtet siger til 2,5 sekunder. Så Chiron niveau. De 200 km / t, som skal dækkes af seks sekunder.

Større batterier end i Formel 1 bil

Batteripakkerne i undervognen svarer til strukturen af ​​cellerne og på arrangementet af minder fra F1. Men AMG øger lagerkapaciteten med fire gange. Derved batterivægt den stiger den 20.-25 (F1) til ca. 100 kg. Vægten efter vægt af drivenheden går op til ca. 420 kg af mindst 145 (F1). Til den samlede vægt Mercedes-AMG giver ingen oplysninger. Derfor også kraften til vægtforholdet kan ikke beregnes.

Den Project One giver forskellige drivende programmer, herunder en all-elektriske tilstand. Så kun de elektriske motorer slid på forsiden og bringe AMG god 25 kilometer. Elektromotorerne på forakslen at bremse hjulene og hastighed, kan således drejningsmoment vectoring (moment vectoring). I passiv tilstand, de indsamler op til 80 procent af bremseenergien. Hvis piloten får fuld effekt, Project One er en fire-hjulstræk. en automatiseret otte-trins gearkasse anvendes som en kraftoverføring. En dobbelt kobling transmission eller en konverter ville have været for tung. Transmissionen fra Formel 1 var ikke en mulighed. Fordi det ville være alt for støjende og uslebne for almindelig trafik.

Cockpit med Formel 1 ånd

Aktive aerodynamik løsninger såsom gællerne på toppen af ​​de forreste hjulkasser og den todelte, vil udvides bagskærm også giver overlegne køreegenskaber som trykstangen suspensioner. De stivere aktivere forår / dæmper enheder.

Den hypercar er foran på 19-tommer hjul. Så du trækker fra Michelin specialdesignede Cup dæk (Pilot Sport Cup 2) i størrelse 285/35. teknikerne samle hjemmesko str 335/30 ZR20 på bagakslen. Til sammenligning dækstørrelse af Mercedes-AMG GT R: 275/35 ZR19 og 325/30 ZR20. De 10-eger smedede aluminium hjul med centrallås indretning blev udviklet nye. De har en radial, aerodynamisk udformet delvis dækning af kulstof. Dette skulle forbedre aerodynamik og tryk vindmodstand ved en bedre flow rundt om hjulet. Samtidig tre flade ventilationsåbninger pr eger afsnit indeholder en optimal varmeafledning fra bremserne. En carbon-keramisk bremsesystem forsinker Hypercar.

Mercedes-AMG Project One - hypercar - IAA 2017 - Præsentation Foto: Mercedes-AMGDie udseendet af Mercedes-AMG Project One Karakterisere store lufthuller, der løber langs hele forreste kofanger, smalle LED-lys, en avanceret cockpit, et ovenlysvindue, en efterfølgende hajfinne og en stor skærm.

Udseendet af Mercedes-AMG Project One Karakterisere store lufthuller, der løber langs hele forreste kofanger, smalle LED-lys, en avanceret cockpit, et ovenlysvindue, en efterfølgende hajfinne og en stor skærm. Luften boks på taget leverer motoren med frisk luft. Den bagrude giver en udsigt over V6 Turbo og de bageste stødstænger. Gennem indløbs- luftskakter, såkaldte NACA kanaler, trænger køleluft til motor og transmission kølere. Ud over den centrale afgangsrør placeret AMG to små rør. De efterligner de spildportslinier rør fra formlen 1, hvor en del af den overskydende tryk turbinen ledes at tillade V6-motorer er højere. Til kørsel på vej, skal ingeniører efterbehandlet udstødningsgasser og isolere støjen lidt.

Bugatti Chiron FahrberichtMercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, billeder & amp; Markedsintroduktion af Hyper Biler Mercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, billeder & amp; Markedsintroduktion af Hyper Biler Mercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, billeder & amp; Markedsintroduktion af Hyper Biler Mercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, billeder & amp; Markedsintroduktion af Hyper BilerSpeedometeret går til 500 km / t

I cockpittet, er ånden i Formel 1 domineres imidlertid cockpittet tager to personer. De skålformede sæder kan ikke justeres i længderetningen. Til dette, kan føreren justere rattet, pedalerne og ryglænet. Rattet med integreret airbag er fladtrykt top og bund - som i en racerbil - stablet over den første af to ti-tommer skærme. Om den sparsomme midterkonsollen AMG monteret den anden. Et bakspejl forgæves. I stedet er der en Mirrorcam den hovednavn, der registrerer førerens hvad der sker i den bageste. En klassisk spejl ville ikke være tilstrækkeligt gennem finnen på taget på grund af begrænset sigtbarhed. Den fyldningslåger carbon henledes på sløjfer. Mindre emner kan proppe ind i opbevaring rum, hvis passagererne. Den hypercar har også aircondition om bord. Vinduerne elektrisk køre ned og op igen.

Mere om Mercedes