Priser VW Arteon (2017): Start oprindeligt fra 39,675 euro

Volkswagen er en efterfølger til CC. En outlook tilbudt Sport Coupe Concept GTE af 2015. coupe på MQB base er større end den Passat, modtager en bagklap og kaldes VW Arteon. Premiere i Geneve. Han kan købes med det samme.

2017/05/05 Gerd Stegmaier, Holger Wittich, Uli Baumann 17 Kommentarer

Basisprisen på 49,325 euro refererer til 280-hk turbo benzinmotor, der var i første omgang kun tilgængelige versioner ud over de 240-hk turbo diesel med priser fra 51.600 euro. Ud over den Elegance versionen begge motorer er også i udstyr R-Line. Her basispriserne spænder fra 49.900 euro henholdsvis 52,175 euro. Ved nu nachgeschoben 150 hk 2.0 af Arteon fra 39,675 euro er at have TDI. Med yderligere senere tilgængelige base-motorer, til basisprisen falde til omkring 33.000 euro.

Hent prisliste VW Arteon (PDF, 0,59 MB) Gratis +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sæde montering VW Arteon

Den Arteon besidder som en produktionsmodel, hvad han lovede som en konceptbil (2015): Den forreste med korset og frem til den fulde LED-forlygter trukket ned hætten ser virkelig imponerende og dynamisk, og interiøret er enorm. Især i den bageste er så meget benplads, at mellem knæet og bagsiden af ​​det forreste sæde næsten to inches forbliver afstand, når føreren og bageste passagerer er omkring 1,85 meter høj. Så hovedet plads i den bageste stadig passer - fra 1,90 meter, bør det være nært her.

VW Arteon Foto: Guido ten Brink / SB-medier VW Arteon er 4.862 mm lang, 1.871 mm bred og 1.427 mm høj.

Til dette stammen er enorme og meget tilgængelig - takket være den store dør. Det åbner elektrisk; at lukke, det har to knapper: Man kan umiddelbart køre ned bagklappen, venter på en anden rækkefølge, indtil nøglen (dvs. den, der losser bagage) fjernes. De VW udviklerne har udtænkt for sager som losning af kasser med drikkevarer som du kan lide at tackle med begge hænder. Da det er praktisk, hvis du kan lukke stammen allerede indledt simpelthen at lade bilen når dine hænder er fulde - afbrydelse af lasten eller aflæsning hektiske udeladt ved at lukke klappen.

VW ArteonSæde montering i den nye VW coupe 02:06 Min.Fazit: Den Arteon er smarte og praktiske. Interiøret bruges rutinemæssigt designet og omhyggeligt udformet, men er næppe Passat herunder rangering fra. De dynamiske optik skal standard nøjes med forhjulstræk teknologi Passat; Firehjulstræk kan havde for et ekstra gebyr, naturligvis, en seks-cylindret er ikke - i hvert fald ikke i Europa.Gerd Stegmaier+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

To år efter debut af undersøgelsen på Geneve Motor Show 2015 vil produktionen version af efterfølgeren til Volkswagen CC debut i igen i Genève. De fire-dørs hatchback coupé med navnet VW Arteon (Stress på første stavelse sammensætning af "type" = Engl. For "art" og "EON" som en indikation af det kinesiske top model "Phideon") bør ikke kun være lidt større end Passat, men også over Volkswagen middelklasse -Allround talent placeres. Og overalt for at gå for at fange kunder, hvor sport sedans i den øvre middelklasse er i efterspørgslen i dag: I Europa, Kina og USA.

Design og dimensioner af togvogne adskiller sig kun lidt fra undersøgelsen. VW Arteon er 4.862 mm lang, 1.871 mm bred og 1.427 mm høj. Mellem 17 til 20-tommer hjul, akselafstanden strakt til 2.841 mm. Det tekniske grundlag af den modulære tværgående matrix anvendes med de forreste tværgående motorer.

På forsiden af ​​det berømte brede Passat grill bliver brugt. Ribbenene af kølergrillen gennemgå være oppe i tredimensionalt designede LED-forlygter (standard). Båndet af vinduer præcipiterer smal, ruderne i dørene er rammeløse, tag passerer gennem en stub bageste med mindre rivekant. De udhæng for og bag falde ud knappe. Bagklappen skal brede åbne op. herunder et lastrum på 563 til 1557 liter bagage næsten åbnes. Den store bagklap til elektrisk åben, ikke kun til flytning af fødderne (Easy Open), men også omfatte samme igen.

Som mange andre VW-modeller får også coupe Modular Infortainment modulære. Det indre af produktionen model adskiller sig væsentligt fra undersøgelsen: på betjeningspanelet, som er let for føreren nærmer sig sin afslutning, emblazoned i midten af ​​et analogt ur, cockpittet tag falder square, som ringer større. I midterkonsollen, er en stor multimedia skærm til huse, herunder kontrollen med aircondition.

VW Arteon Foto: Guido ten Brink / SB-MEDIATHE cockpit ligner Passat.

Som med SUV XL Passat er spidsen af ​​den modulære tværgående matrix (MQB) i Atlas repræsenterer i limousine - og dermed sandsynligvis være succesfulde koncept af den højere positionering af brand som den ulykkelige Phaeton.

God plads i VW Arteon

Effekten af ​​disse proportioner har imponeret i Geneve allerede 2015: Bredden på omkring 1,87 meter gjort Sports Coupé har en langt mere repræsentativt end det optisk noget skrøbelig US-Passat med lignende dimensioner. Desuden viste de fire låger hvordan rum økonomisk Modular Tværgående Matrix er fra 2,84 meter akselafstand, viste undersøgelsen en fyrstelig knæ plads i den bageste. Den skrånende tag kun påkrævet ved boarding indrømmelser, der headroom i den bageste, dog var tilstrækkelig til høje passagerer.

Tre diesel og tre benzinmotorer på tilbud

Teknisk drive konceptbil gjort navnet GTE overensstemmelse med hybridteknologi på tykke bukser: en TSI V6 bør give kun omkring 300 hk og 500 Nm, og bag skub to elektromotorer systemets ydeevne til 380 hk. Intet vil, i det mindste i begyndelsen af ​​serien. Den Arteon vil konkurrere med seks fire-cylindrede motorer med effektområde på 150 til 280 hk. Base motor er en 1,5 TSI med 150 hk. 2,0 TSI fås med 190 og 280 hk. Der er tre 2,0 TDI med 150, 190 og 240 hk. For alle motorer undtagen basen benzin der DSG som en mulighed, de to Topmotoren bære det som standard, samt en firehjulstræk. Det der er en mulighed for 190-hestekræfter benzinmotor.

Ellers nydt den store coupe sedan alle infotainment og hjælpesystemer i MQB eller gruppen. Det er også den digitale cockpit er tilgængelig på et tillæg.

VW Arteon kommer fra Emden

VW Arteon er bygget til det globale marked ved Emden fabrikken. Starten er her i midten af ​​juni på det tyske marked; forskuddet på de første europæiske lande vil begynde direkte med verdenspremieren på Arteon i Geneve.

Mere om VW Arteon