Ny Bentley Continental GT med sæde montering: Noble, tilstedeværelse, atletisk og med roterende skærm

IAA 2017

Udformningen af ​​sin forgænger ser ud i dag endnu ikke gammel fra: Bentley Continental GT i 2003, som fik en ansigtsløftning i 2011, blev den bedst sælgende model af den britiske. Nu er den nye Continental er en lang front hood så, 135 millimeter længere fremad siddende større hjul (21-tommer, valgfri 22-tommer) og, forbundet med væsentligt kortere forreste overhæng og et meget foreliggende gitter. Hele bilen ser fladere og bredere end forgængeren.

29/08/2017 Gregor Hebermehl 14 Kommentarer
  • interiør
  • sæde fitting
  • Audio-udstyr
  • undervogn
  • motor
  • Konklusion

Og allerede udenfor blinker et emne klart, at den skrå kunden efter anmodning stødt varieret endda inde: en diamant-lignende diamant tekstur. Dette er fundet i forlygterne igen ligesom i de udelte baglygter - der forbedrer juvel grafik dybden effekt enorm. Forlygterne er ikke bare et show, de er også udstyret med LED-matrix lyset af den seneste generation på farten (hver LED kan individuelt aktiveres).

Hvad stadig slår de smalle Blink-bands i sidespejlene, den store ovale åbning gas cap, de lige så store ovale og meget flade udstødningsrør og den stolte "12" i ventilationshullerne i de forreste vinger som et tegn på motoren med den nyudviklede 6,0-liters W12 motor.

Teknologi skal ikke dominere optikken

Bentley Continental GT Foto: BentleyNichts at se: Det valgfrie &# 34; Roterende Display&# 34; Infotainment skærmen forsvinder i den øvre ende af midterkonsollen og skifter enten til tre analoge runde instrumenter eller en flad finer ansigt (billedet).

I en Bentley, så et køretøj luksus, en passende indvendig anordning er uundværlig. Darren Day, Bentley chefdesigner for det indre, er den nye Continental følger et motto: Selvom beboer er altid stor teknik til rådighed, men denne teknik er ikke at dominere look. "Når man kommer ind i et sofistikeret stil værelse med en pejs og et smukt maleri på væggen, behøver du ikke lede efter fladskærms-tv," understreger han sin holdning. Og som læder, metal og træ overflader dominerer som forventet, interiør, eventuelt også i toppen af ​​midterkonsollen, hvor ellers de 12,3-tommers infotainment skærmen lyser op. Fordi tillæg vender der, den såkaldte Roterende display, en spektakulær legende element, hvis udvikling Goldfinger blev inspireret ifølge Day af den roterende nummerplade på James Bonds Aston Martin DB5 i filmen. Ved at trykke på en knap på midterkonsollen, den konfigureres af brugeren 12,3-tommer skærm tager et par millimeter i instrumentbrættet tilbage, vender 120 grader og flytter tilbage til sin oprindelige position. Nu tre analoge runde instrumenter dulme øjet: venstre udetemperatur termometer med 20 graders position til den 12-positionen, i midten af ​​et kompas nål fast og bærbare skala og højre RACETIMER. Hvem ønsker mere optisk ro, skubber knappen én gang mere: Igen Roterende display roterer 120 grader og kommer i forgrunden en simpel træ overflade. I dette display teknologi Bentley er særlig stolt - efter 40 bevægelige dele blev installeret der og de to elektriske motorer til at rotere samt frem og tilbage ned skærmene holdes med køleelementer på temperatur. Og vi taler om skjult teknologi: Den nye Continental er efter Bentayga den anden model af den britiske, at en super komfortabel head-up display får.

Overflader som Genève urmagere

Overflader er et centralt emne i den nye Continental: Den allerede nævnt ovenfor, lamper Diamant formet struktur findes på anmodning til højttalergitrene, de slids ringe, stopper orgel til ventilation kontrol, pladespilleren for fremføringsmetoder og roterende ringe af rattet satellit igen. En tynd krom strimmel løber fra dørene på instrumentbrættet og så indrammet passagererne. De metalliske teksturer, den indretningsarkitekt af det afsluttende begivenhed, så den endelige bearbejdning af ure overflader er blevet inspireret - som er for eksempel den klassiske tekniske cirkulære åretegning eller sofistikerede Genève striber at vælge imellem.

Sæde montering Bentley Continental GT

Bentley Continental GT Foto: Bentley&# 34; dør og uanset hvad der er derude, i her, alt er Bentley: Den lyse rautengesteppte skuldrene læder kirkebænkene sidder yderst komfortabel - her kan du holde det ud i timevis. Ikke desto mindre er sæderne giver en behagelig fast sidestøtte&# 34;, så redaktør Gregor Hebermehl den nye Bentley Continental GT.

Nu: Tegn den store coupe døren og ind i førersædet. Dør og uanset hvad der er derude, her er inde i alt Bentley: Den lyse rautengesteppte skuldrene læder kirkebænkene sidder yderst komfortabel - her kan du holde det ud i timevis. Ikke desto mindre er sæderne giver en behagelig fast sidestøtte. Ingen idé, der har talt om, men for den enkelte herausgesteppten 712 masker er påkrævet skuldrene diamanter per pund.

Selv store drivkræfter i Continental GT stadig masser af plads over hovedet og den brede midterkonsol skaber en afslappet følelse af plads mod køretøjet centrum. Hvem lidt løfter hovedet, har det sjovt, når man ser på den grænseløse bakspejlet. Den store gearstangen sidder i et godt to-rækkevidde højde, men det falder lidt almindeligt fra i sit design end sin forgænger. Den pladespiller til håndtering funkler takket være sin diamant snitfladen indlysende - og denne overflade føler fingrene på Anfassenden skarp og klar. dreje tyk fast polstret læderrat føles fantastisk i hånden. Før rattet lyser de helt digitale instrumenter. Disse act takket være deres design uvirkeligt levende og dyb.

frygtsomt & Olufsen leverer kun den anden bedste system

Bentley Continental GT Foto: BentleyDas top lydsystem til den nye Bentley Continental kommer fra den engelske high-end hi-fi specialist Naim og arbejder med 18 højttalere og en 2200-watt 21-kanals forstærker.

For den nye Continental Bentley tilbyder tre audiosystemer: Seriel er et standardsystem (ti højttalere, 650 watt), valgfri, er der en forsynet med 16 højttalere lydsystem fra Bang & Olufsen med en 1.500-watt forstærker. Uanset hvem den danske brag&besidder -Olufsen teknologi til kronen af ​​lydudstyr, er forkert: Den dyreste løsning kommer fra den engelske high-end hi-fi specialist Naim og arbejder med 18 højttalere og en 2200-watt 21-kanals forstærker. I dette anlæg, Naim lyser i midten af ​​døren højttalergitteret. Hvem ønsker at også bringe visuelt i den rette stemning, kan du vælge en af ​​tolv forskellige farver af Mood Lights eller atmosfæren lys.

Visuelt spektakulære arbejde i den nye Continental også en masse assistenter, der konstant tager sig af sikkerheden for passagerer og andre trafikanter. Så der er en cross-trafik advarsel for den bagerste, en Vognbaneskiftadvarsel, adaptive cruise control afstand, nattesyn assistent med fodgænger afsløring og nødbremse hjælpe.

Giant bremser og lyn hurtig roll stabilisering

Bentley Continental GT Foto: BentleyDie bremseskiver af Ti-stempel forbremsen har en diameter på 420 og en tykkelse på 40 mm - mangler her i diameter på kun nogle få inches til to fødder.

Mens forgængeren tog en masse teknologi fra den nu sat VW Phaeton, derefter den nye Continental en platform deles med den nuværende Porsche Panamera. Ikke desto mindre, til bilen og dermed den stive aluminium struktur på Bentley i Crewe, England bygges. Desuden vægtfordelingen på 58 til 42 ved 55 nu er blevet forbedret til 45 mellem og bag. ledes med rent elektrisk effekt bistand og bremseskiver af tiere forreste stempel bremsesystemet har en diameter på 420 og en tykkelse på 40 mm - mangler her i diameter på kun nogle få inches til to fødder. Bageste driver en fire-stempel bremsesystem med 380-x-30-mm-diske.

Bentley Continental GTanden generation af Grand Tourer verdenspremiere 02:55 min.

Den drivende ejendom knop i midterkonsollen tilbyder tre forudindstillede profiler: Sport, "B" Bentley (står for "normal") og komfort. Under den fjerde indstilling kaldet Brugerdefineret, kan parametrene konfigureres afhængigt gusto. påvirkes bl.a. speederen reaktion, spjældet som arbejder nu med tre kamre luftaffjedring (sikrer en forøgelse af luftmængden til 60 procent), ESP og kraftfordelingen mellem forreste og bageste. Så i sport vandre kun op til 17 procent af drevet moment til fronten, mens "B" og komfort op til 38 procent af strømmen falder på forakslen - hvis systemet registrerer et tab af vejgreb på bagakslen. "B" og komfort adskiller sig kun i afstemningen af ​​de resterende parametre.

Fordelingen af ​​de øjeblikke på akslerne sker via en ESP kontrolleret drejningsmoment vectoring systemet: den bremsning af hver af de indvendige hjul (matteret med Pirelli P-Zero-forskellige dækstørrelser) giver en mere smidig fremadgående slag styring. En del af det elektriske system, der kører den nye Continental med 48 volt til magten stabiliseringssystem med tilstrækkelig energi - trods alt, er Dynamic Ride inkluderet Krængningsstabilisator som standard. Også her noget for kunstkendere blandt jer: Motorerne i Dynamic Ride, for eksempel inden for 0,3 sekunder, et moment på 1.300 Nm giver at kvæle al Wankneigungen forhold til den tidligere lettet til 80 kg bil i opløbet.

I England, udviklet og bygget tolv-cylindret motor

Bentley Continental GT Foto: BentleyHinter denne grill han nynner: Den nye Continental er drevet af en nyudviklet W12 motor - med den gamle 6,3-liters W12, den nye Crewe håndbyggede enhed (294 punkter, 6,5 timer installation tid) intet at gøre mere.

Den nye Continental er drevet af en nyudviklet W12 motor - med den gamle 6,3-liters W12 (, 294 poster 6,5 timer installation tid), den nye Crewe-bygget manuelt aggregerede ikke mere at gøre. Takket være to TwinScroll turbos den kraftfulde motor udvikler 635 hestekræfter og generere 1350-4500 / min et maksimalt drejningsmoment på 900 Nm. Tekniske funktioner er en to-masse svinghjul og to injektionssystemer i denne tolv cylinder. Kombinationen af ​​en bar, der arbejder ved 200 højtryksanlæg og en presning stang med seks lavtrykssystem er at forbedre den kraft og moment udvikling og reducere partikelemissioner. Til effektiv bevægelse, en cylinder deaktivering, den (07:57 på under 3.000 / min og et drejningsmoment på op til 300 Nm, i passagerne), og en start-stop-system, fordi forskydningen halveret ved deaktivering af seks cylindre.

Sammenlignet med den tidligere motor, den nye enhed også siges at have tabt 30 kg vægt. Den effekt division gør en otte-trins dobbelt kobling transmission, der er at skifte umærkeligt i komfort-mode. Fra nul til 100 km / t, de nye Bentley Continental GT sprints i 3,7 sekunder, højst ædel Briton 333 km / t (i sjette gear) - så at englænderen fuldender sprint 0,8 sekunder hurtigere end sin forgænger, belemrer op til den maksimale hastighed 14 km / t. Ifølge de foreløbige data fra Continental GT W12 udsender 278 gram CO2 per kilometer, hvilket ville svare til et gennemsnitligt forbrug på ca. tolv liter per 100 kilometer. Bentley angiver forbruget i forhold til den tidligere model ville være gået ned med 16 procent. For at stoppe på en tankstation beskidte Bentley ønsker at skåne sine chauffører så meget som muligt: ​​Rækken af ​​den nye Continental er 800 kilometer.

Konklusion

Bentley Continental GT Foto: Bentley&# 34; I sidste ende alt passer: Udefra den nye fortsættelse af den række sin forgænger, men virker alligevel opdateres og sporty. For det indre, designerne tag ikke fejl - bilen er smarte og meget høj kvalitet foret&# 34;, sagde Gregor Hebermehl.

1.000 mennesker er involveret i opbygningen af ​​en Continental GT. 2.300 kredsløb 92 motorstyreenheder otte kilometer kabel, ti firkantet træfinér, ni bull huder, 2,8 kilometer af garn og mere software kode end i en Boeing 787 (Dreamliner) har faktisk mødes en eller anden måde. I sidste ende, alt passer: Udefra den nye fortsættelse af den række sin forgænger, men virker alligevel opdateres og sporty. For det indre, designerne tag ikke fejl - bilen er smarte og meget høj kvalitet foret. Billige plast iøjnefaldende ved deres fravær, og den valgfri 'Roterende Display "forventes at nå et køb på næsten 100 procent - så britisk, legesyg og cool er det ting. De drivende programmer vil der være noget, og alene, for at nyde den taktile fornemmelse af justeringsknoppen-drejning, er formentlig den ene eller den anden fra tid til anden køreegenskaber genbestille for alle.

Den store tolv-cylindret motor Bentley har ikke opgivet, men udviklet en ny bravo. Men fedt og anvendes på en lang omdrejningsområde maksimale drejningsmoment vil give masser af sjov. Senere vil driving range sikkert suppleret med en V8-motor igen. Om der vil være den nye Continental som en plug-in hybrider, er ikke blevet besluttet, i henhold til Bentley. Den nye Bentley Continental i marts 2018 leveret.

Mere om Bentley Continental