VW dieselmotor EA189 svindel programvare: Du må nå vite for å ringe tilbake

VW dieselmotorer av EA189 serien tar juks programvare. I Europa alene er berørt 8 millioner biler. Men i hvilke modeller motoren sitter? Vi viser hvilke biler av VW konsernet med juks diesel på veien kan være, som deres eiere kan være sikker på om bilen er berørt og har utarbeidet løsninger som VW.

28/01/2016 Roman katedralen, Thomas Gerhardt 2 Kommentarer

I denne artikkelen vil du også finne:

 • Motoren EA189 - Historie og distribusjon
 • Hvilke modeller kan være berørt (bildegalleri)
 • Som eier for å finne ut om bilen er berørt
Hva skjer i verkstedet med bilen min?

i 1,6-liters motor EA189 en såkalt flyt transformator er montert i front av luftmassemåler. Dette er et gitter som beroliger den turbulente luftstrømmen før luftmassemåler, og dermed forbedre målenøyaktigheten av luftstrømningsmåler avgjørende. Luften massemåler bestemmer tiden tvungen luftmassen; en meget viktig for motorens styringsparametere for optimal forbrenning. I tillegg vil en programvareoppdatering utføres på denne motoren. Bare ved tekniske tiltak vil ta, ifølge VW mindre enn en time å fullføre.

den 2,0 liter motorer og 1,2-liters dieselmotorer få en programvareoppdatering. Den rene arbeids for dette tiltaket er omtrent en halvtime.

Endringene gjelder også for modeller av Audi, Seat, Skoda og VW kommersielle kjøretøyer.

(Programvare) oppdatering - Hva er konsekvensene?

Ifølge VW, er de foreslåtte tiltakene ikke ment å ofre kjøring og motorytelse, samt noen ekstra forbruk.

Hva kundene forventer arrangement av tilbakekallingen?

Federal Motor Transport Tilsynet vil nå innkalle de berørte VW-modeller i en offisiell tilbakekalling i verkstedene. Department of Transportation vil overvåke nå arrangert tilbakekalling. En slik tilstand kontroll kan sikres bare gjennom en tvungen tilbakekalling grunn av det store antall berørte kjøretøyer. Høres ut som ren aktivisme fra det politiske, er KBA antas å være uansett myndighet til Federal Samferdselsdepartementet. En offisiell samtale på KBA aldri beregnet i henhold til antall av de tilbakekalte modellene, men er oftest plassert i en sikkerhetsrelaterte feil. Hvilke modeller er berørt?

Nå hva som skjer etter tilbakekall orden?

Federal Motor Transport Authority vil skrive til eierne av de berørte om VW biler og be til verkstedet.

Kan jeg ta med bilen min på verksted før?

Nei, eiere bør vente for tilbakekallingen brevet.

Hva er planen for tilbakekallingen?

Det er meningen at alle berørte biler blir tilbakekalt i flere bølger. Fra første kvartal 2016, de tekniske tiltak som skal gjennomføres i de berørte 2.0-liters motorer. Forventet på slutten av andre kvartal de er laget på de berørte 1,2 liters motorer. Fra tredje kvartal 2016, skjer reaksjonen på de berørte biler med 1,6-liters motor. Først må VW Amarok modeller med 2.0 TDI-motoren for utbedringen. For dette har KBA gitt endelig godkjenning av oppgraderingsløsning 28. januar 2016th Godkjenninger for andre berørte modellene er for tiden i Federal Motor Vehicle kontoret eller i eksamen.

Kan jeg kjøre bilen min?

Ja, fordi bortsett fra jukse programvare som bare aktiveres når testen kjører, motorene er riktig og kan lide noen skade fra daglig bruk. Men motorene avgir i fast drift signifikant flere miljøgifter enn på prøve - som i lys av de utdaterte NEDC tester på mange modeller fra andre produsenter også.

Har bilen min har en lisens?

Programvaren er etter at melding om Authority mens "ulovlig" likevel en tilbaketrekking av typegodkjenning i henhold til Federal samferdselsminister er ikke i planleggingen.

Hva gjør tilbakekallingen?

Ifølge Volkswagen, bør tilbakekalling av kunden være gratis. Volkswagen sikrer også alle kunder ved behov tilstrekkelig og gratis utskifting mobilitet.

Trenger jeg å reparere bilen min?

Ja, det er obligatorisk tilbakekallingen.

Må jeg betale mer veiavgift?

No er bilen skatt faktisk forskyvning og CO2-avhengige og nitrogenoksider har ingen betydning. Men, etter reparasjon, kan modellene forbruke mer og således avgir mer CO2, ifølge VW har allerede vist goodwill ved aksepterer noen ekstra kostnader.

Hva om tap av verdi?

Be om et mulig tap av verdi eller andre krav kan ennå ikke bli besvart så bare art, omfang og suksess for reparasjon kan bli sett. Den tyske Automobil Treuhand GmbH (DAT) gir med stativ i dag selv ingen endring i VW diesel brukte kjøretøy verdier. I denne sammenheng, advarer DAT mot skremselspropaganda, hvor bl.a. en nedgang i de brukte kjøretøy priser er spådd over hele linja.

Erfaring viser at de noen ganger veldig følelsesmessig motiverte bevegelser i prisene på aksjemarkedene kan ikke overføres til den brukte kjøretøy markedet.

Også Schwacke blåser den samme horn. "Det er ingen grunn til panikk. Til dags dato, ser vi ingen negativ innvirkning på restverdien av kurset brukes dieselbiler utenfor normale markedssvingninger, "sa Christoph Ruhland, direktør for markedsføring & Trykk på Schwacke. For en endelig vurdering av om og hvor langt dagens drift på de gjenværende verdiene av VW-modeller og dieselbiler generelt innflytelse, er det fortsatt for tidlig.

VW EA189 ettermontering flyt rette 1,6 TDISå VW ønsker å jukse diesel ettermontering 1:07 min.VW EA189 ettermontering flyt rette 1,6 TDI Foto: VWDer regulator for 1,6 TDI.

Her kan eierne sjekke diesel modell fra VW konsernet EA189 enhet og EU5 utslippstandarden på juks programvare:

 • Alle VW-kunder kan sjekke dette nettstedet hvis deres kjøretøy er på reise med Cheat programvare
 • Selv Audi har nå satt opp et nettsted for å sjekke om kunden hvis deres diesel kjøretøy påvirkes av manipulasjon programvare. Du finner nettstedet her.
 • Skoda kunder (Fabia, Yeti, Roomster, Rapid) vil du bli sjekket med rammenummer, hvis deres diesel har programvaren om bord.
 • siden 6. oktober gir Seat muligheten til å sjekke sin egen diesel modell med chassis nummer, og faktisk her.

Bakgrunn - Historien om VW EA189 dieselmotor

VW internt "Utvikling for 189" (EA189) utført dieselmotor med turbolading utviklet av VW selv, presenterte i januar 2007. Pikant: pressemeldingen roste ham på den tiden som "reneste diesel i verden. " Men da det ble introdusert i begynnelsen av 2008, var han den "Cheat diesel", VW har gjort beslutningen om programvaren nå datert til årene 2005/2006.

Først de to-liters dieselmotor med nitrogenoksid etterbehandlingssystemet kom i Jetta til det amerikanske markedet. den "ren diesel" ble født - den neste forsøk på å etablere dieselmotoren i det amerikanske markedet. Spesielt de strenge Californian utslippsgrensene "Tier 2 / Bin 5" kunne møte den 2.0 TDI - men sannsynligvis selv da bare ved å overliste testbenker.

Men juks programvare tydeligvis også gjenkjenner dynamometer testing i Europa og er og har vært aktiv i Tyskland, noe som resulterte i en felles forskning av WDR, NDR og Süddeutsche. Igjen, fører til at programvaren mer eksosresirkulering på prøve. Som et resultat av NOX utslippene reduseres til test og EA 189 enhetene hvorved det tilveiebringes EU5.

I prinsippet bygger common rail TDI ("Turboladet Diesel Injection") Er fortsatt på den gamle "2,0 TDI"Motor med enhetsinjektoren teknologi har imidlertid to inntaks- og eksosventiler per sylinder, for en total av 16 den som er nødvendig for den komplekse felles Rail innsprøytningsmotorstyre tar en styreenhet over leverandører Bosch.

VW EA189 ettermontering flyt rette 1,6 TDI Foto: VWSo brukt den nye delen.

Takket være den nye høytrykksinjeksjonsmetoden for EA189 har bedre oppførsel: roligere når motoren går, bredt effekt og lavere drivstofforbruk og renere avgasser - i det minste i laboratoriet. Den lave temperatur eksosgassresirkulering er å tilveiebringe en reduksjon av NOx-utslipp, spesielt i delvis belastning intens kaldstart og oppvarmingsfasen. For dette avgassresirkuleringskjøler - som kjent EGR ventil - direkte tilført fra radiatoren til kjølevæsken. En lavere forbrenningstemperaturen i forbrenningskammeret er resultatet og - i teorien - mye lavere NOx utslipp.

Nesten alle 2.0 TDI'er 2008-2013 bruke EA189

Som sin forgjenger, ble også den EA189 til universell våpen VW. Fra Beetle på passatige midten til store Multivan: Gjennom TDI tegn pappte den tilbake. Datterselskapene Audi, Skoda og Seat gjerne gjort bruk av i - fra oss - høyt verdsatt, betraktes som effektive TDI-motoren. Alt bygget 2008-2013, og som "2,0 TDI eller 1.6 TDI" var etter all sannsynlighet har EA189 motor under panseret. Det er nå klart: Selv 1.2 TDI-modeller er også inkludert.

Oppfyller enheten da bare Euro 5-standarden, er det definitivt påvirket. Dette ble bekreftet av en Audi talsmann i et intervju med Auto Motor und Sport. De EA189 motorer med klassifisering "euro 6" derfor er ikke berørt.

Totalt ca ti millioner biler er over hele verden med "jukse diesel" være på veien. VW snakker om 9,6 millioner berørt Gruppe kjøretøy. I Europa alene, 8 millioner biler utstyrt med manipulasjon programvare, i henhold til nyere data fra VW.

Konsernet viser for tiden følgende fordeling etter merke:

 • Audi: 2,1 millioner biler berørt
 • Seat: 700.000 biler berørt
 • Skoda: 1,2 millioner biler berørt
 • VW: ca 5 millioner biler berørt
 • Volkswagen Nyttekjøretøy: ca 1,8 millioner kjøretøy berørt

2013 kom med innføringen av "Modulær tverrgående matrise" (MQB) av den nyutviklede motoren EA288 på markedet - uten manipulasjon programvare. Som hadde blitt gjort 21. oktober av flere medier i spørsmålet fordi VW forklarte at denne motoren ble etterforsket. Og ja, jukse programvare som finnes i 15 prototyper for internt bruk - den EA288 gikk opp av EA189, programvaren hadde den nye motoren nesten arvet. I løpet av videre utvikling, men ble slått ut i de europeiske versjoner: Den EA288 avskaffet EU5 selv så, VW var i stand til å gi klarsignal for EU5 versjoner av denne typen. Den amerikanske begrenser han holdt, men bare på cheat programvare for testen. Det er derfor i USA og EA288 er blitt påfallende.

Den EA189 bare sitter i modeller som ikke er basert på MQB. Om kjøretøyet og fra "diesel gate" kan bli påvirket, kan du se i vårt galleri.

Den siste utviklingen i VW eksos skandalen kan du følge her.

Om eksos skandalen
Spørsmål og svar om dieseleksos skandale
Økte nivåer av NOx med andre produsenter
det vises til utslippsprøver og standarder
Dieselbiler i det amerikanske markedet
Hvis diesel en fremtid?
Alle modeller med diesel jukse
Straff for bilprodusentene
Everyday problemer med AdBlue
Auto Motor und Sport måler reelle utslipp
Diesel Exhaust Teknologi forklart
Mer om VW