Pagani Zonda R – lap-rekord løb Nürburgring: Zonda slår Ferrari på Nordschleife

Eksklusive video + Den Pagani Zonda R Marc basseng har sat en ny rekord omgangstid til racerbiler på Nürburgring-Nordschleife. Siden april, Ferrari 599XX afholdt den hurtigste tid, men med en omgangstid på 6:47 minutter, Pagani overtrumfer Ferrari rekord skødet elleve sekunder.

02.07.2010 Drevet af

Den officielle Nordschleife rekordtid til racerbil har Ferrari chef testkører Raffaele De Simone oprettet den 21. april 2010. Med 730-hk løb udgave Ferrari 599XX Den italienske lappede den 20,8 km lange distance i 6.58,16 minutter. Men rekorden for den Cavallo Rampante skal vare to måneder, da Nürburgring es og langdistance-racer Marc basseng angrebet med den Pagani Zonda R titlen.

Pagani Zonda R - lap-rekord løb Nürburgring: Zonda slår Ferrari på NordschleifePagani Zonda R - lap-rekord løb Nürburgring: Zonda slår Ferrari på Nordschleife 03:12 min.

Ny Nordschleife rekordtid: 6: 47,5 minutter

Men rekorden for den Cavallo Rampante skal vare kun to måneder. I det første forsøg, racing version af Pagani Zonda allerede underbyde Ferrari-tiden med et sekund. Men det var kun den første kamp i den Pagani holdet. I den anden rekordforsøg onsdag morgen, den 30. juni 2010 farende Pagani chauffører basseng i første flyvende omgang med en tid på 6.47,5 minutter med timing.

Pagani Zonda R med AMG V12 og 750 PS

"Jeg tror, ​​det går endnu hurtigere"Marc basseng sagde efter rekord skødet. Ikke underligt allerede fremlagt de tekniske detaljer i den Pagani Zonda R lyder imponerende. Under silhuetten af ​​fremstillet hovedsagelig af kulfiber Precious eksotiske af tolv-cylindret V-motor fra AMG grænse med 750 hk og 710 Nm drejningsmoment, som engang blev også anvendt i Mercedes CLK-GTR. Dette er bestemt til at sprint i 2,7 sekunder til 100 km / t på kun omkring 1070 kg tung baghjulstræk.

Specielt lavet til Zonda R, uden profil Pirelli P Zero slicks bringe strømmen til asfalten. Hidtil har den italienske bilproducent lavet ti Zonda racing versioner under symbolet R.

Gumpert Apollo fortsætter hurtigste vej sport

Den officielle Nordschleife rekord for street-juridiske dæk atleter med vejen og derfor sporten auto-Trophy fortsætter med at holde den Gumpert Apollo. Florian Gruber kørte den 13. august 2009 med den mid-motor super sportsvogn en omgangstid på 7.11,57 minutter.

Mere om Pagani, Pagani Zonda