Chevrolet Malibu (2016) i New York: General Motors og den lille revolution

I modsætning til i Tyskland, er middelklassen i USA domineret af japanske biler. Med de nye Chevrolet Malibu General Motors ønsker at gå tilbage til toppen. Teknikken bevirker, at sedan - udseendet også.

04/01/2015 romerske kupler

Den nye Chevrolet Malibu har at overbevise Auto Show på sin officielle premiere på New York. han gør det med alle dens kanter, perler, modsatrettede linjer og den aggressive udseende?

En lille revolution han allerede. Det var også nødvendigt. Forgængeren virkede som en god, uaktuelle ledsager til forstæder familier - og blev straffet for det af kunderne. 2014 GM solgte kun 188.000 Malibu, mens de øverste sælgere i middelklassen - Toyota Camry - kom til en kæmpestor 428.000 eksemplarer. General Motors har reageret, og angiver den nye Malibu, at amerikanerne kan ikke kun visuelt, men også teknologisk imod noget den dominerende japansk.

04/2015 Chevrolet MalibuChevrolet Malibu hybrid-drev forklaret 01:30 min.

Chevrolet Malibu (2016) for første gang med hybrid-drev

For eksempel, Chevrolet tilbyder den mellemstore sedan også i en hybrid version. Dette er GMs første forsøg på at sætte i en højtydende markedet denne teknologi. Konkurrenterne fra Ford, Toyota og Hyundai har allerede gjort det for længe siden. Den Malibu Hybrid er designet med 45 motorvej miles per gallon - har den højeste brændstofeffektivitet i denne klasse - motorvej-mpg (HMPG). Dette svarer til cirka 5,2 liter pr 100 km.

Bundpladen af ​​hybrid version werkelt en 1,8-liters fire-cylindret benzinmotor med en elmotor, der stammer fra de grundlæggende træk Volt / Opel Ampera og er beliggende i transmissionen. Samlet set de to enheder generere et system produktion på 185 hk. Op til en motorvej-stand hastighed på 55 mph (88 km / t), Malibu drive teoretisk ren elektrisk. Hvor energien lagret Malibu i et 1,5 kWh stor litiumionbatteri på bagakslen.

Amerika opdagede nedskæringer

Selvfølgelig kan Malibu bestilles med konventionelle forbrændingsmotorer. Basen benzinmotor er lille - for amerikanske forskydning nøgletal. Han har kun 1,5 liter på, er tvunget ventileres ved en turbo og sende mindst 160 hk og et maksimum på 250 Nm over en seks-trins automatisk til forhjulene. 1,5-liters motor erstatter den tidligere 2,5-liters fire-cylindret. Forbruget af den nye skal være på 37 HMPG (6,3 liter / 100 km).

Den stærkeste version af Chevrolet Malibu har en to-liters turbo fire-cylindret med 250 HK og 350 Nm under hætten. Helt nye er den nyudviklede GM otte-hastighed automatisk, som først blev installeret i en GM køretøj med forhjulstræk. General Motors lover brændstofforbrug på 7,3 liter per 100 kilometer motorvej. 

Den Malibu har en spion inde

Samlet set den nye Chevrolet Malibu er større og længere end sin forgænger. Men hans er ikke vægten (minus 136 kg i bunden versionen), men i rummet. De bageste passagerer har nu knap fire centimeter mere benplads. For bedre udstyrede versioner, der er en trådløs gadget til opladning mobiltelefoner.

Men ikke nok med infotainment: en syv-tommer touch screen måling er standard, bortset fra entry-level version. Hertil kommer, en otte-tommer skærm er tilgængelig. Den Malibu også scores i sikkerhedsfunktioner: DC ni funktioner, som ikke eksisterede i forgængeren, den nye sedan tilbyder. Herunder en by nødbremsning eller en Lane Keeping Assist.

Ny er den "Teen driver System", en slags spion når forældre forlader deres børn med Chevrolet Malibu på gaden. Så at relevante data kan læses: acceleration, bremsning, ESP intervention og så videre. Hertil kommer, at hvis systemet er aktive sikkerhedssystemer som ESP er ikke slukket. Radioen forbliver tavs, indtil driveren er spændt.

Indtil forældre kan teste systemet selv går lidt tid. Chevrolet Malibu er planlagt til en amerikansk distributør lagre i tredje kvartal 2015. Efter Europa er den mellemstore sedan kommer ikke.

Mere om Chevrolet Malibu