Bilister som indikatorer overbelastning: Med realtid navigation til destinationen

The jam er overstået, gaden fri, men navigationssystemet advarer før ark hårde laviner. Sådanne fejl vil snart være passé: For Navi producenter er afhængige af trafik informationssystemer, der udnytter realtidsdata - fra GPS-enheder og mobiltelefoner i biler.

01.09.2011

En ulykke på motorvejen, overbelastning er uundgåelig. I sådanne øjeblikke, bilisten spørger: Skal jeg undgå trafikprop eller blive på sporet? Navigation enheder, der kan modtage trafikdata, giver beslutningsstøtte. Men dataene er ofte forældede, selv når de når køretøjet via VHF (TMC). Derfor har producenterne indført realtid sejlads på det mobile netværk og lover hurtigere overførsel og mere nøjagtige data end TMC.

På IFA (2 september til 7) er vist de nye enheder med real-time navigation. En anden tendens: strømlinet udseende til udseende og brugervenlighed.

Nyheder fra Falk, Navigon og Garmin

Falk er 550 (som november), med sine fem tommer flagskib NEO på kendt af touchscreen smartphones kontrol med bevægelser. Anordningen koster omkring 240 euro. I Navigon er evnen til at skifte med en finger glide mellem forskellige Angzeigen strømningsfunktion. "Som på en bordplade jeg sætte siderne frem og tilbage"Siger Navigon produktchef Jörn Watzke. De fleste funktioner er at nås hurtigt. Den første strøm enhed er Navigon 42 med 4,3-tommer skærm (fra September 139 til 199 euro).

Nemmere betjening og forenklet repræsentation, selv med Garmins nye nuvi 2495LMT modeller med 4,3-tommer og 2595LMT 5-tommer skærm program (starter i oktober til 199 eller 219 euro).

For real-time navigation bruger Falk Navteq Trafik (tidligere TMC). I modsætning til TMC, sender den offentlige radiostation baseret på data fra politi, trafik sensorer og trafik klubber, er TMCpro spredes af de private radiostationer. Dataene giver her sensorer i vejbanen og broer samt GPS-enheder i biler. Wähend TMC er gratis, gebyrer for Navteq trafik betales, når købsprisen af ​​enheden.

Real-time navigation med smartphone app

En smartphone app til real-time navigation af Navigon s Traffic Live. Det koster 25 euro engangs-og modtager via mobile GPS-data fra andre smartphones med Navigon app. De realtidstjenester Navteq Traffic Pro, de anvendelser, for eksempel Garmin på hans Nülink- og nüvifone enheder og systemet HD Traffic fra TomTom også blive opkrævet via mobiltelefon. HD Traffic koster 50 euro om året, og er baseret på transaktionsdata fra mobiltelefoner i Vodafone netværk og GPS-positionen til producenten af ​​andre enheder. "Hver chauffør er en indikatorerne overbelastning, og for, at han får de seneste oplysninger"Siger Ralf-Peter Krämer, som hjalp med at udvikle systemet.

I Traffic Message Channel (TMC) og Navteq trafikdata skal ved et smalt bånd VHF kanal. "I dette tilfælde vil megen tid tabt"Siger Kramer. Nogle gange hang oplysninger ti minutter på hold, før de sendes. Derefter endelig vises, indtil papirstoppet alarm på navigationsenheden, kan Blechlawine har for længst forsvundet i den blå luft. Eller endnu mere irriterende: de bilister, der kører i en trafikprop, men stadig gratis tur vises på dens skærm.

Mobil tilbyde højere båndbredde end FM

"Tendensen er til transmission over mobil"Siger trafik ekspert Helmut Indskrænk efter ADAC. Denne sti giver højere båndbredde end FM og hurtigere transmission. Den mest udviklede er i øjeblikket den Tomtom-systemet. Blandt andet, fordi det kunne stole på data fra en hær af Vodafone mobiltelefoner, siger Slim. "Dette virker meget godt."

En fordel ved de nye systemer til real-time navigation er den bedre dækning væk fra større veje og motorveje. På motorveje og landeveje er klassiske TMC Navis været stort set ingen bank blinde, siger ADAC ekspert Schmaer. Nu er mobile overbelastning detektor i form af drivere med smartphones eller GPS-enheder på linjeføringer går. Så kan bedømme, om den spændende motorvejen virkelig værd lettere.

data Motion kan indsamles og bruges af politiet

Samtidig indsamle bevægelsesdata den ømt punkt i de nye systemer til real-time navigation. Mens Tomtom leder Chandler understregede, at de data, anonyme og derfor ikke kunne bruges til motion profiler af en person.
Men ADAC ekspert Smal ser med bekymring. Rent juridisk motion profiler blev faktisk forbudt, men mulighederne for misbrug er der.

Kun i foråret Tomtom ankom i Holland i overskrifterne. Der køredata var landet Navi kunder til myndighederne, siger Slim. "Politiet ønskede at vide, er, hvilke ruter styrtede ned og hvor man kan oprette fartfælder.

Salg nedturen i Navis med 15,4 procent

Efterhånden som flere smartphones bruges som navigationssystemer, salg af navigationsudstyr brød 2009-2010 med 15,4 procent. Ved udgangen af ​​2011 skal det igen blive solgt i Tyskland Navis faldet med over 10 procent til 3,1 mio. I stedet for navigation enheder adgang til flere brugere på navigation apps tilbage og dermed spare dig selv en ekstra enhed i bilen.

Navigon leder Watzke, ser årsagen til salg-minus, dog især i et mættet marked. Udstyret niveau af navigationsenheder er meget høj i Tyskland, siger han. Smartphones er mindre direkte konkurrenter, men et supplement til at adskille Navi. "Det er ligesom skydning: Med min mobiltelefon kamera jeg lave et øjebliksbillede, men når jeg går til en fødselsdagsfest, jeg tager mit digitale kamera med."