Lamborghini Urus 2018: 650-hestekræfter SUV med dobbelt turbo V8 fra omkring 180.000 euro

Lamborghini i 2012 havde givet Urus på Auto China i Beijing synspunkter i tredje række af brandet. Efter Aventador og Huracan italienerne dermed tør vej til SUV-segmentet. Nu er der en første teknik billede.

2017/10/17 Holger Wittich, Andreas Haupt 6 kommentarer Drevet af

I traditionen at navngive sine modeller efter berømte tyre, vil det italienske mærke forblive tro mod den nye model: Urus betyder den vilde primal tyr - næsten forfædrene til spanske tyre til tyrefægtning. Urus vil blive præsenteret den 4. december 2017 hovedkvarteret for Lamborghini. Medio 2018, bør det så kommer på markedet. Nu giver italienerne et første kig på de nye produktionsfaciliteter og give os et første kig på teknologien i Urus. Visningen fra under den bageste ind i området af bagakslen er et bremsesystem med carbon skiver, den komplekse baghjul og den bageste lyddæmper tværgående.

Lamborghini Urus er den anden SUV mærke

Allerede 1986-1993 Lamborghini havde en off-roader i sin portefølje. LM002 italienerne kaldte terrængående køretøj med en platform, der var drevet af en 5,2-liters V12 med 450 hk. 32 liter per 100 kilometer, den LM002 godkendt på moderat kørsel, nogle drivere selv rapporteret på 50 liter (mere om Lamborghini LM002 vores kolleger fra www.motor-klassik.de).

Lamborghini Urus 2018: 650-hestekræfter SUV med dobbelt turbo V8 fra omkring 180.000 euroLamborghini Urus 5:20 min.

50 liter? Det svarer til CO2-emissioner på 1,185 gram pr - et niveau, som i dag ville eviscerate befolkningen i en mellemstor miljøzone kollektivt. Men Lamborghini har sat meget forskellige CO2-mål med Urus og søger hende om den bedste værdi i segmentet for fuld størrelse SUV.

650 hk skal være i Urus allerede

Ikke desto mindre, men en Lamborghini skal motoriseret overensstemmelse hermed. Den beslutning, som motoren er til Lamborghini Urus køre fremtiden er allerede gjort. Italienerne sat i Urus en en fire-liters V8 twin-turbo motor. Dette er for at blive brugt i Deiser Kun konfigureret med Lamborghini, men er afledt af det konsoliderede V8, som allerede kommer i forskellige Bentley og Audi-modeller anvendes.

Lamborghini Urus Foto: SchulteSo Urus undersøgelsen havde præsenteret sig selv.

Med Lambo 's V10 og V12-enheder ikke ville være opnået naturligvis forbrugsmål. Den konsoliderede bror Bentley Bentayga fik lov til at gå ind i fuldt omfang. Dens 608 hk fjeder fra en seks-liters W12 motor. Den mest kraftfulde version af den konsoliderede V8 har også 605 hk og 750 Nm og kører i øjeblikket på Audi S8 plus samt variationer af RS6 og RS7 på ydeevne - Urus den otte-cylindret vil endda levere 650 hk, som Lamborghini chef Stefano Domenicali nu forrådt. Det er også klart: Den Urus er ikke tætnet ved 250 km / t, men kan køre meget hurtigere. Målet basispris for Urus er omkring 180.000 euro opad - plus skatter.

Allerede i 2019 Lamborghini ønsker fodboldlandskampen en hybrid version af Urus. I forhold til en sportsvogn, kan batterierne være meget lettere at rumme i et crossover. simpelthen fordi der er mere plads. Andet punkt: Strømmen til vægten spiller en ikke så fremtrædende rolle i en SUV. Det ville være tænkeligt, en drivaggregatet som i Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Der, plug-in er et system produktion på 680 hk.

Lamborghini Urus produktion Foto: LamborghiniErster billede af landingsstellet.

Chassis permanente firehjulstræk Lamborghini Urus herunder trækkraftsystem bør kunne justeres i højde og, sammen med det højdejusterbare frontspoiler en god rampe vinkel. 4,99 meter Urus foranstaltninger i længden og kommer til en bredde på 1,99 meter og en højde på 1,66 meter. Sammenligning af LM002 han ikke behøver at frygte. Den oprindelige SUV mærke kom højde til 4,8 meter i længden og 1,85 meter. Men han bragte også 2,7 tons på skalaen, en vægt, som Lamborghini i dag kan ikke længere acceptere. Endelig sportsvogn producenten forpligtet til konsekvent letvægt. Ikke kun kroppen menes at have et højt niveau af CRP, selv inde i velkendte fra undersøgelsen Aventador J kulfiber teknologi Forged Composite anvendes.

Ny Lamborghini Urus med vilde stil mix

Visuelt firedørs Lamborghini Urus konceptbil trækker som alle sejl. Et design mix af Estoque, Sesto Elemento og Aventador J regner ned for øjnene af beskueren. Slidslignende smalle forlygter ser i undersøgelsen grumt fra en kraftfuld front med store luftindtag og en stærkt profileret motorhjelmen. På spejle frafaldes undersøgelsen, i stedet, bære kameraer, miljøet i det indre.

Lamborghini Urus Teaser Foto: LamborghiniMit en første teaser af sportsvogn maker har officielt annonceret SUV.

Taget linje tendens hurtigt mod halen, og sammen med den stigende vindue linje en smal strimmel vindue. B- og C-søjle i Urus er lamineret, så at en fuldstændig glasoverflade produceres. I sidebillede af de enorme hjulkasser også dominere stærk udviste "bagning" med 24-tommer letmetalfælge i dobbelt-eger design og mod halen. Mitja Borkert, chefdesigner forklarer: "Urus bærer designfilosofi af vores super sportsvogn i SUV-segmentet og vil blive klart identificeret som en Lamborghini."

Lange ben, den bagfra præsenteret - ikke mindst takket være den kontrasterende sort diffuser. Takkede udformning af fronten spejles bagtil med dobbelt-flow udstødningsrør og de smalle lys modstå. En lille bagrude lover en temmelig dårlig udsyn bagud. Deflektoren over bagruden at dirigere luftstrømmen over skiven til det adaptive spoiler, som er beregnet til at tilvejebringe output i et hurtigere kørsel. Den endelige udformning af den kommende Urus er endnu ikke 100 procent. Men i forhold til studiet Lamborghini vil igen markant videreudvikle udseendet af SUV.

Som for Porsche: Den SUV bringer antallet af eksplosion

For en uventet af Lamborghini Urus bør give alligevel, trods alt, virksomhedens planer i det første år af salget leverer cirka 1.000 enheder af Urus. 2019 det burde allerede være 3.500 enheder. For indeksering: Dette ville svare stort set hele Lamborghini årlige produktion af 2016. Den præ-produktion af Urus kører i en plante ekspansion i Sant'Agata Bolognese med sin egen malerværksted siden april.

Mere om Lamborghini Urus