Toyota Mirai: 78,580 euro for brændselscellen bil

Toyota vil begynde udgangen af ​​2015 salg af brændselscelle biler Mirai i Tyskland. Vi har teknologien i detaljer.

2015/07/04 Torsten Seibt

Med opstår Toyota Mirai i efteråret også på det tyske marked. Den brændselscellebil ser Toyota som et første skridt i en ny form for drev-teknologi, som er beregnet til at erstatte i de kommende årtier benzin- og dieselmotorer. vist i forkortet form er det i Mirai til en elbil, der genererer ved den nødvendige kørsel strøm selv. Mirai vinder strøm fra en brændselscelle, der opererer med hydrogen. I omsætning med oxygen i luftstrømmen og det eneste affaldsprodukt er vanddamp produceret her - deraf Toyota Mirai er effektivt en nul-emissions køretøj.

Toyota MiraiPræsentation brændselscelle bil Toyota Mirai 02:54 min.

Toyota Mirai km med 500 dækning

Pakket den nye teknologi er i den klassiske sedan form med et futuristisk udseende. Toyota Mirai er ikke en lille bil med 4,89 meter lang, 1,81 meter bred og 1,54 meter i højden af ​​Toyota Mirai svarer til en e-segment køretøj ligesom BMW 5 eller Mercedes Benz E-klasse. Som systemets ydeevne af brændselscellen køretøj Toyota giver 154 hk og 335 Nm drejningsmoment. Tophastigheden er begrænset til 178 km / t.

anvendes Mirai nogle teknologi, Toyota fra hybrid-modeller, der er velkendte: en høj spænding batteri fungerer som en magt buffer (også fra genvundet energi), blev styringen af ​​elektromotoren på forakslen udviklet fra de hybride modeller af mærket.

Toyota siger, at det har udviklet al den teknologi for sig selv og Mirai, komponenterne og endda hende. Så det var blandt andet er lykkedes takket være en ny membran-teknologi, "kraftværk" Mirai, fra tidligere versioner til at reducere med en faktor på to brændselscellen. Brændselscellen sidder under forsæderne i bilens gulv. De to brinttanke er bygget på en trelags konstruktion. Den indre skal er fremstillet af 25 mm tyk plast, som er belagt med kulfiber. I et tredje lag af glasfibervæv påføres. Tankene skal være absolut tætte og diffusion-fri og kan lagre brint som brændstof selv over lange perioder uden tab, i henhold til Toyota.

Optankning på gas pumpe

Hydrogenet næring gennem en dyse, der ligner dem, for LPG-køretøjer. Omkring fire estimeret Toyota til tankning operation, alt 122 liter er omfattende og 87,5-kg tanke fuld, fem kilo højkomprimeret hydrogen ombord. Til driften af ​​brændselscellen i højtrykstanken er ikke nødvendigt: en trykregulator, hydrogenet indføres i brændselscellen, en tank beregnet til at producere nok strøm til omkring 500 km rækkevidde. Den er nødvendig for reaktionen af ​​oxygen pumpes en separat kompressor i brændselscellen, som også forsyner nok spildvarme til opvarmning af køretøjet.

De brinttanke er boltet nedefra køretøjets gulv og integreret i køretøjets konstruktion, er at lækage undgås i en ulykke. Huske den tryksatte hydrogen kunne føre til en alvorlig eksplosion i tilfælde af ulykker, Toyota ugyldiggjort - systemet er sikrere og frem for alt langt mindre brandfare end et konventionelt, benzin-fyldt bil tank. Den lette hydrogen ville undslippe sikkert, når en lækage.

Denne volatilitet af den nye brændstof sikrer også, at værksteder er nødt til at forberede i overensstemmelse hermed i reparation og vedligeholdelse af Toyota Mirai giver. For eksempel er der behov for nye apparater til påvisning af hydrogen lækager i øvrigt værkstedet områder med brint detektorer skal være udstyret til at advare i en ubemærket lækage før lugtfri brændbar gas.

Toyota Mirai er ved at blive samlet selv i hånden, hvilket bevirker, at kapaciteten lav produktion: i øjeblikket det bringer værket Motomachi, hvor Toyota Mirai er bygget på tre køretøjer om dagen. Næste år, vil kapaciteten blive øget til ni Mirai dagligt for at klare en årlig produktion af 2.100 biler i 2017 Toyota planer med 3.000 enheder / år. Samtidig angiver fabrikanten, at dette ikke er "En dag flue" vil handle: allerede nu, facelift model og efterfølger generation af Mirai i planlægning og udvikling befänden. En udvidelse af brændselscellen koncept til andre serier, men er ikke et problem med den nuværende tilstand.

I Tyskland vil de tilgængelige Mirai modellerne konkurrere i fuldt udstyr, prissætningen i Toyota med 78,580 euro. I september i endelige datoer og tid er at blive kaldt.

Oversigt: Toyota Mirai
  • 78,580 € for brændselscellebil side 1
  • Hvordan vi skal forlade i morgen side 2
Mere om Toyota Mirai