ADAC crashtest side: side airbags beskytter ikke

ADAC har studeret side nedbrud. I mange tilfælde er de side airbags giver ingen beskyttelse, de indsatte slippe igennem bæltet eller tilskadekomne selv hinanden.

2016/09/27 Uli Baumann 1 Kommentar

På laterale kollisioner til sikkerhedsmæssige underskud for beboer på den modsatte side af virkningen show i de fleste køretøjer. Det var resultatet aktuelle test af ADAC. I sådanne kollisioner er risikoen for, at føreren glider sidelæns ud af bæltet ved anslaget er der. De nuværende airbags er ikke konstrueret til denne belastning sag. Selv om de udløser, men tilbyder ingen beskyttelse. Konsekvenserne er alvorlige skader i hovedet - bryst, hofte og bækken området ved at trykke fittings, dør trim og sæde dele - på grund af lave indvendige bredder hovedsageligt et problem med små biler. I værste fald fører og forsædepassager selv hoppe sammen og såre hinanden.

Side crashtest ADAC 09/2016Crash Test på passagersiden 02:25 min.Side crashtest ADAC 09/2016 Foto: ADACFahrer og passager kan såre hinanden i en side nedbrud.

Fører og forsædepassager kan såre hinanden

Evalueringer af forskningen ADAC ulykken har vist, at ved hver tredje tunge side kollision ulykke, passageren-side finder sted. I øjeblikket er de sikkerhedssystemer såsom sikkerhedsseler og airbags er imidlertid hovedsageligt fokuseret på optimal beskyttelse i går ned på førersiden.

Ifølge ADAC eksperter skaden kunne allerede betydeligt afbødes ved enkle foranstaltninger såsom aktivering af pretensioners i forsæderne i en sidekollision. Beboer forblive bundet under sidekollision til sædet, er en sideværts forskydning af legemet minimeres og mulig kontakt med passageren, og opdeler det indre forhindres. I mange tilfælde er en øget midterkonsol har en afgørende indflydelse på sværhedsgraden af ​​skader. Sidstnævnte, fordi den støtter brystet og dermed undgår farlige krop skift. Centre konsoller med integrerede airbags kunne forhindre i fremtiden, at føreren kolliderer med en sidekollision mod passagersædet eller -Beifahrer.

blev styrtede ned i sidekollisionstesten VW Golf og BMW Z4 (høj midterkonsol). Blev undersøgt i forskellige uheldssituationer indvirkningen på beboer, når en 1,3-ton barriere vogn med 50 og 65 km / t hoppede ind i passagersiden.

ADAC vil arbejde for, at den nye crash-test variation fundet i 2020 trådte normer i crashtest EuroNCAP konsortium fra året.