Mazda CX-5 Skyactive-G 194 i testen (2017): Så går SUV cylinder deaktivering

Mazda har sin succes SUV i 2017 doneret en ansigtsløftning, hvad man lægger mærke til først og fremmest inden for faget og interiøret. Er den nye 194-hestekræfter Beziner prøvekørt med cylinder deaktivering.

27/09/2017 Andreas Gregor Hebermehl Powered by
  • krop
  • interiør
  • sæde fitting
  • motorer
  • Ride på den nye 194-hestekræfter benzinmotor med cylinder deaktivering
  • priser

En centimeter her fem liter der

Mazda CX-5 (2017) Foto: Dino EiseleDie dimensioner af Mazda CX-5 kun er ændret i millimeterområdet.

Op til to centimeter høje, som mister Mazda CX-5 ved omskifterkontakterne modeller, ændre dimensioner kun af millimeter. Længde og bredde er næsten identiske. Hvis man ser nærmere, er den tilbageforskudte A-stolper slående: På nøjagtigt 4,3 centimeter søjlerne flyttet bagud, som samtidig øger afstanden til forakslen og strakte proportioner. For at CX-5 står velnæret, sporet af en centimeter bredere. Vant femkantet er grillen, sidde ved siden af ​​smallere forlygter.

Stammen kan holde 5 liter mere - der bør næppe bemærke nogen. Midterkonsollen er lidt højere, da gearstangen. Nemlig ved præcis fire centimeter i den manuelle gearkasse og seks centimeter i de automatiske varianter.

Nydesignet cockpit

Cockpittet har helt nydesignet Mazda. På den flade instrumentbræt med tredimensionale lufthuller sidder en 7-tommer skærm. En anden skærm med 4,6-tommer diagonal, sammen med de instrumenter informerer føreren. Navigation, radio og menu køretøj, føreren kontrol som sædvanlig via en opkaldsforbindelse på midterkonsollen. Tillæg er der et Bose lydsystem med ti højttalere, som reducerer støj ved modstrøms støj. Også samlet Mazda hævder at have reduceret støjniveauet ved 100 km / t med nøjagtigt 1,3 dB.

mere hjælp

Den valgfrie radar adaptive cruise control (990 euro for Sport-Line) støtter føreren i fremtiden i stå. Hastighedsgrænser, navigation information og den drevne hastighed projicere et head-up display på en disk foran forruden; føreren ikke længere har så ofte ser ned. Det samlede indeks er forbedret Mazda: sidespejlene er mindre i vejen og give de lavere sidelinjen for en bedre visning diagonalt tilbage.

Sæde montering Mazda CX-5

De få sæde sekunders interval for et første indtryk: Hele interiøret er væsentligt højere kvalitet end tidligere. De flade lufthuller falde på med deres krom stel og belagt med pianosort midterkonsol ser ud til at være i det mindste bliver optisk bredere. Da både gearstangen til manuel transmission og gearvælgeren til automatisk transmission har bevæget lidt opad, kan den respektive løftestang nu nå mere behageligt.

De mere end fire centimeter gerückten tilbage A-stolper betaler sig set gennem forruden: Sammenlignet med den tidligere åbner chaufføren et bredere synsfelt, især til højre og venstre.

En af de funktioner med den højeste kundetilfredshed, på tværs af alle bilproducenter af tid, head-up display. Nu er denne teknologi bruges også i CX-5 - i to varianter.

Mazda CX-5 Skyactive-G 194 i testen (2017): Så går SUV cylinder deaktiveringSUV er blevet indersiden ædle 29 sek.

For det første er der allerede kendes fra andre Mazda-modeller omkostninger version med en lille plastik disk, der er foldet på instrumentbrættet opad. Imidlertid kan forskellige farvede elementer projiceres i CX-5 først. Som en top variant er et head-up display bruges, hvor annoncerne er direkte projiceret op på forruden. Sådan en ting havde været at tilbyde kun den nyeste generation af CX-9 ved Mazda, som endnu ikke er blevet tilbudt i Tyskland (men det er sandsynligt, at denne CX-9, såvel som fra sine forgængere, et par modeller af Mazda blive bragt til Tyskland).

De to centimeter samlede højde CX-5 mister ny forhold til sin forgænger, ikke bæres af headroom.

To benzin, en diesel

Motorerne er kendt: en 2,2-liters diesel - at være til rådighed i USA for første gang - og to benzinmotorer er tilgængelige: den Saugbenziner har to og 2,5-liters slagvolumen, med 2,5-liters fysisk cylinder deaktivering blev doneret. Bortset forhjulstræk er også tilgængelige til at vælge fra. Den kraftoverførende en manuel eller automatisk transmission med seks gear. Som med 6 og 3, Mazda bringer til model ændringen i CX-5 G-Vektoring Control. Den software funktion reducerer meget kort og minimal moment, når man drejer. Dette er ikke mærkbar indgreb er at sikre, at bilen er stille i kurven.

Ride på CX-5 Skyactive-G 194

Mazda CX-5 får en revideret benzinmotor, der også kan fungere som en to-cylindret brændstofbesparende. Vi forsøgte at også minimal opjusteret i forhold til sin forgænger motor.

Mazda CX-5 Skyactive-G 194 Foto: Mazda fordel for cylinder deaktivering: Hvis kun to cylindre er aktive, drosselventilen forbliver på grund af den højere belastning mere åben (øverst til højre), og det kommer på et lavere tab drøvleorganet.

Der er fortæller føreren, at 194-hestekræfter sucker nu kører i to-cylindret tilstand, ingen skærm - kunder interesserede højt Mazda ikke så meget. Det andet eksempel halvering forskydningen ved konstante hastigheder på ca. 40 km / t, ifølge Mazda sparer op til 20 procent brændstof, til 80 km / t, er stadig fem procent. Årsagen: Ved en lavere belastning, gasspjældet er kun lidt åben, og der vil være såkaldte spjældreguleringsanordninger tab, som motoren mod den lille gasspjæld åbning stinker. I to-cylindret operation, motorens belastning er meget højere, og meget længere åbne gasspjæld - det minimerer tabene nævnt.

Den første tilgængelige på Mazda cylinder deaktivering er fra en hastighed på 20 km / time i andet gear aktiv, op det går op til 110 km / time i fjerde og femte og 90 km / t sjette gear. Derudover shutdown funktion, når motoren frembringer et moment mellem 60 og 120 Newtonmeter. Spørgsmålet er, hvad du bemærker under kørsel fra forskydningen halveret.

Umærkelig fra, og skifte

Mazda CX-5 Skyactive-G 194 Foto: Patrick Broich&# 34; Fra overgangen til de to-cylindermodus, beboerne får ingenting.&# 34;, så redaktør Gregor Hebermehl den nye Mazda CX-5-G Skyactive 194.

At føle eller høre noget af overgangen. Ingeniørerne har tilpasset motorstyringssystemet perfekt. Den midlertidige afbrydelse af de to ydre cylinder tillader en ny skiftemekanisme af den hydrauliske ventil enhed. Dette omfatter alle otte ventiler af de pågældende forbrændingskamre, motorstyringen justerer gas. Og for at spare lidt mere værdifuld brændstof, hjørnerne af stempel hoveder er afrundede og asymmetriske stempelringe reducerer intern motor friktion. Desuden har ingeniører øget injektion tryk på 200 til 350 bar. Denne tekniske opgradering vil også give et lille ydeevne gevinst på to hestekræfter og en stigning i maksimalt drejningsmoment ved to til 258 Newtonmeter. Den Durchschnitsverbrauch på prøve falder til blot 0,1 til 7,1 liter pr 100 km.

Mazda CX-5 Skyactive-G 194 i testen (2017): Så går SUV cylinder deaktiveringSåledes fire-cylinder er 2:08 minutter til to-cylinder.

Og ligesom den 194-hestekræfter benzinmotor kører ellers? Unexcited. Den samlede growls afslappet foran ham og flytter den store 1,6-ton SUV selv på skråninger med tillid. Hvad motoren ikke kan lide virkelig er voldsomme acceleration orgier. Han er højt og accelererede stadig den samme som altid - temmelig moderat. Afstemningen af ​​standard seks-trins automatisk vil bære nogle skylden for denne adfærd. Men der er også noget godt i at skifte maskiner til at rapportere: Den er udstyret med en ny centrifugal pendul, som vibrationer i to-cylindret drift dæmper. Faktisk er motoren altid kører stille.

Mazda CX5 Skyactive-G 194 er sejlads nu, priserne starter ved 37,790 euro. Med denne motor, SUV kører udelukkende i den højeste udstyr linje Sportline fra bandet, som for eksempel, er allerede 19-tommer alufælge og LED-matrix lys med det.

CX-5 diesel fra 27,090 euro

Audi Q2, Seat Ateca sammenligning, AMS1317Mazda CX-5 imod sædet Ateca 18:31 min.

Punktet niveau model af CX-5 vil koste bestilles fra 24.990 euro. Der er en benzinmotor med 165 hestekræfter, forhjulstræk og seks-trins manuel i den grundlæggende Prime-Line. Firehjulstræk fås fra Exclusive Line, benzinmotor kommer til 160 hk og 32,190 euro. For 1.800 euro ekstra, er der en seks-trins automatgearkasse til benzinmotoren med fire hjul. Laveste Diesel er SkyActiv D-150 med forhjulstræk til 27,090 euro. I det udstyr linje Exclusive Line dette drev versionen koster 32,290 euro. Den diesel fås også i kombinationen af ​​forhjulstræk og automatisk til 34,909 euro i Exclusive Line. Fire hjul og manuel transmission af 150-hk diesel vil koste 34.290 euro. Dyreste CX-5 er den 175-hestekræfter diesel firehjulstræk og automatisk til 39,790 euro i udstyr Sport Line.

Mere om Mazda CX-5