Ny Ford Kuga (2017) i testen: Hvad gør ansigtsløftning for den billige SUV?

Med ansigtsløftning af Kuga kan nu også luksus og sport: Nye aktiviteter omfatter udstyret varianter ST og Vignale. ST-Line har inkluderet en sportslig skærpet suspension, 19-tommer hjul og omkostninger fra 30.600 euro.

2016/10/18 Heinrich Lingner 1 Kommentar Drevet af

12 ting, der overrasker ved den nye Ford Kuga:

første Den Kuga er ikke dyrt, på trods af til tider betydeligt mere omfattende udstyr er udstyret starting prisen er uændret: fra 23.300 euro begynder prislisten Kuga. Bestilt af den måde, kan være umiddelbart tidligt 2017 vil rulle til forhandlerne, de første køretøjer.

For det andet Der er kun én benzinmotor, 1,5 liter Ecoboost med 120, 150 og 182 hk, mens den stærkeste version er kun tilgængelig med firehjulstræk og automatgear. Den downsizing turbo overbevist ved den første afkørsel med raffineret løb og harmonisk kraftudfoldelse.

tredje De hjælpesystemer, den Kuga også på konkurrencen: Nu kommer han blandt andet med adaptiv fartpilot, herunder kollision advarsel, en større vifte af Active By Stop, aktiv lane og Blind Spot Assist og vejskilte system.

Ford Kuga Foto: Stuart PriceMit ansigtsløftning af Ford Kuga kan nu også luksus og sport.

4. En ren-tunet suspension af Kuga var faktisk takket være sin C1-platform, som den deler med Focus, ja altid, som ST-Line med et stivere sæt bliver det en kurve kunstner. Uden overdreven kraft, han dirigerer nu en mere adræt, forbliver neutral og spiller til at bevæge sig med den meget præcise og rückmeldung glade styring omkring bøjer alle slags.

5. Med en leverance til et tillæg på meget rimelige 1.050 euro elektrisk optrækkelig anhængertræk og højst 2.200 kg trækkende kapacitet af Kuga er nu også en meget talentfuld traktor, som kan nogle gange tage tungere campingvogne eller hestetrailer på krogen.

6th Som før, Kuga fås med tre transmission varianter, konventionel omskifterboks for alle versioner undtagen 182 hestekræfter benzinmotor, som nævnt, er udelukkende med alle hjul og automatisk og PowerShift (dobbelt kobling transmission) som en mulighed (1.800 euro) for de to-liters TDCI med 150 og 180 hk.

Ford Kuga Foto: Stuart Price Tredje generation af Ford SYNC infotainment er intet mønster at bruge og selvforklarende funktionalitet, på trods af stor touch-skærm (otte inches) og app link, de andre producenter kan bedre.

7th Den mindste diesel med 120 HK er ikke længere en to-liters, men en 1,5 TDCI (1499 Kubik, fire-cylinder), som dog takket være 270 Nm maksimalt drejningsmoment til 1.600 kg Ford alligevel med til tilfredsstillende ydeevne (175 km / t Vmax, 0- 100 km / t på 12,7 s, CO2-emission 115 g / km). Motoren som en lav, raffineret løb og godt schlatbarem, sprød seks-trins gearkasse, men han ser ud til at være en besparelse mester: efter ca. 300 km motorveje og Landstra0enfahrt med det meste dæmpet tempo, viser den indbyggede computer 7,2 liter / 100 km.

8. Med et bagagerum på 465 liter (maksimale belastning 1.653 liter) er den Kuga stadig en meget praktisk og familievenlige SUV, også på grund af den almindelige plads på bagsædet og god lasteevne ved den store bagklap (valgfri med automatisk Fußschwenköffner, 370 euro) meget vel blive indlæst.

9th Den tredje generation af Ford SYNC infotainment er intet mønster at bruge og selvforklarende funktionalitet, på trods af stor touch-skærm (otte inches) og app link, de andre producenter kan bedre. Ikke desto mindre er opdagelsen af ​​enkelte funktioner i menuen touch-screen er nemmere end om den aktuelle Mondeo og S-Max. Lille heilfreich dette imidlertid den forsænkede monterede skærmen foran det arrangeret mekaniske knapper, der er presset til tider utilsigtet når skærmen Betouchen.

10th Ophobet efterspørgsel, er der også lys, standard af Kuga funzelt med halogenlamper, for et gebyr (1.360 euro), der er xenon brænder. Den adaptive LED Light mærke bror Mondeo mangler på tilbud.

Mere om Ford Kuga