Fahrbericht Opel Insignia Sports Tourer (2017): Det kan være den store nye Opel combo

Den lille diesel med 136 hk er en komfortabel bil til langdistance. Hvad er de stærke og svage sider af Opel Insignia Sports Tourer? Den nye kombination i testen.

20/06/2017 Patrick Lang 1 Kommentar

Så Kombineret Tyskland har ventet på. Fra juli står han forhandler: den nye Opel Insignia Sports Tourer. Hvordan han føler, oplevede vi med den 136-hestekræfter diesel på eksklusivt kørsel begivenhed. En ting står allerede klart før på EGR boder gynger: Insignia er en fremragende kombination - fordi med 4,90 meter, det strækker ud over Mittelklassemaß.

Opel Insignia Sports Tourer diesel 2017 Fahrbericht Foto: OpelDer kan lægge væk, hvad: Med næsten fem meter lang, Insignia packs en op til 1.665 liter.

Med hensyn til lastvolumen, er det med et maksimum på 1.665 liter, mens bag Skoda Superb, men på niveau med Ford Mondeo og Mazda 6 vogn. Og kan tilslutte Opel: Bagklappen åbnes elektrisk valgfri sensor kontrol. Bagagen kan nu invitere nemmere på grund af den bageste kofanger er ikke så stor som før. Fra stammen, de tre split bageste ryglæn kan (40: 20: 40) fjerntliggende nulstiller, foldes derefter fjederforspændt til et belastningsniveau på. En variabel bagage-system er der også valgfri som en stor partition netto, til Sports Tourer kommer som standard med tagrælinger.

En vellykket adaptiv suspension

Således fingeren på startknappen og slukker den. I turfunktionen, Insignia er til afslappet langdistance-køretøj. Bump anvendes også i kombination med de indsatte samt ikke. Styretøj og dæmpning skærpes mærkbart på "Sport". For den tilsvarende 1,5-liters benzinmotor, det adaptive suspension er i øvrigt ikke at have. "The benzin vil ikke være en bil, der er så stor afstand som den 1,6-liters diesel," producenten siger. Derfor er dette ikke værd at ekstra for benzin model.

Skam, fordi på prøvekøre det med overbevisning. Så må det være, selv i normal tilstand, den chassis sten behagelig lille, forbliver stabil og stadig komfortable. Indtil 1.537 kilo egenvægt starte på forakslen til at glide ind understyring, har du Opel ganske lidt af belastning ændrer Brutality forventer.

Opel Insignia Sports Tourer diesel 2017 Fahrbericht Foto: OpelFür hurtige fremskridt, de to-liters versionen værd. Den diesel med 136 hk, er imidlertid en komfortabel bil.

Opel Insignia Sports Tourer tilbyder hyggelig 136-hestekræfter diesel

Snarere mild på vejen er den 1,6-liters diesel af testen bil, som supplerer Insignia-programmet i sensommeren. Kun fra 2300 / min, er det ved at vinde momentum, længere oppe af omdrejningsområdet, men han er så gnaven. Hvis du kan lide det konkurrerer strongly'd bedre orden de to-liters motor. I drift kombinationen ikke allerede forskellig fra sedan, prisen. 1.000 euro mere Sports Tourer omkostninger. Så det er med den 1,5-liters basen benzin i billige Business Edition på 26,690 euro. Der findes allerede en række funktioner.

Opel Insignia Sports Tourer diesel 2017 FahrberichtDette kan være den store nye Opel combo 01:51 min.

Rigtig bidrage til at gøre den bakkamera og 360-graders udsigt. Selv hvis en stationcar på bagsiden er faktisk nemt at estimere, på næsten fem meter i længden man er taknemmelig for elektronisk støtte. Især da disse advare omkring otte inches IntelliLink infotainment selv før tværgående trafik.

I menustrukturen bag touch-screen interface kan findes en kort tilvænning. Desværre indsat er der delvist knyttet til knapperne på rattet. Nogle af dem er så langt uden for ringen, at utilsigtet betjening under kørslen kan ske før.

BMW 5-serie vs. Opel InsiginiaFahrbericht Opel Insignia Sports Tourer (2017): Det kan være den store nye Opel combo Fahrbericht Opel Insignia Sports Tourer (2017): Det kan være den store nye Opel combo Fahrbericht Opel Insignia Sports Tourer (2017): Det kan være den store nye Opel combo Fahrbericht Opel Insignia Sports Tourer (2017): Det kan være den store nye Opel comboStore varevogne sammenlignet

Konklusion

med den nye Opel Insignia Sports Tourer byder på en fantastisk kombination med gode faciliteter til en rimelig pris. Chassiset forvalter også balancegang mellem sportslighed og komfort. Mindre sporty side er de 1,6-liters Ecotec diesel. for lang halte i lavere omdrejningstal, i den øvre rumorig han ikke er en anbefaling til Insignia. Men fordi beslutningen om at Opels store ejendom ikke må svigte: to-liters diesel dürte den ideelle person til at være.

Mere om Opel Insignia