Den nye Seat Leon Cupra 300 i testen: Takket være en ny all-wheel en bedøvelse

Nu har han slående 300 hk, som kombination for første gang alle hjul og han styrter på under fem sekunder til 100 km / t: På våd vej og spanske motorveje i Seat Leon Cupra kan vise 300, hvad han har.

16/02/2017 Gregor Hebermehl 6 kommentarer Drevet af

Som den mest magtfulde Seat Leon dato på 300 kan være lidt stille udadvendt - og han er også, ligesom kombineres. Orange farver lyse fælge og en skinnende fra agterstavnen Cupra logoet i samme farve glip af Leon udseende et ekstra skud friskhed. Ellers sportiest Leon skelner med dets uafhængige frontskørt med forstørrede luftindtag, hans lige så karakteristisk hale rocker, hans sorte B- og C-stolperne og røde bremsekalibre Cupra logo "normal" Leon. Med den ægte Yamaha Ydelse linje er også sorte 19-tommer hjul kan zubuchen.

Inde, den nye Leon Cupra 300 mørk chic. Tilsyneladende budgettet var der for at wegzudesignen sorg regioner i forgængeren. Dens døre er foret indvendigt med sort Alcantara sæder med integrerede nakkestøtter også stukket med dyre microfiber stof og sidder ganske udmærket. Den laterale støtte beskytter dig dygtigt ved skyndte bøjning og sæderne kan være sporty i højre nedre dyb. Meget stor chauffør ville måske endda foretrække en lille spil ned. Nye er trafikprop assistent radarens-baserede adaptive fartpilot afstand - efter en dagligdags brug Leon er ikke kun på banen eller tomme bjergveje. Eventuelt er der den nøglefri adgang og start system "Kessy", som kan lyde lidt efter et navn for den bedste firbenede ven, men fungerer godt.

Seat Leon ST Cupra 300 4Drive Foto: ST SeatAls der er Leon Cupra fås nu med firehjulstræk.

afbalanceret chassis

Den adaptive chassis Leon Cupra 300 har givet sæde med nye elektroniske støddæmpere - men chassiset var før i orden, og så du føler dig lidt forskel. På banen, stram og wankunwillig den udspringer moderat vejbump stadig komfortable væk. Standarden progressiv styring hjælper især på racerbanen i præcis diktere retningen. Både chassis og styretøjet modstand påvirkes af de drivende tilstande: Comfort, Sport, Individuel og Cupra er tilgængelige. I indstillingen Cupra styrekursen taler mest direkte og tilbyder den mindste spil i midterstilling. men et touch kunstig styretøj føler stadig. Og både den tre-dørs SC nævnt samt de fem-dørs, er der stadig udelukkende som en forhjulstrukket - og dens drivkraft du føler klart i sporet kurve i rattet.

Seat Leon SC Cupra 300 Foto: SeatDen tre-dørs Leon SC Cupra er tilgængelig som kun med forhjulstræk - på vådt underlag han har at kæmpe med den trækkraft.

Firehjulstræk til forsiden

På trods af SUV overflod holder i Tyskland et par modige Combined fans - og vil være glad for, at ST såkaldte Leon Cupra combo har valgfri firehjulstræk. Den Haldex system, der anvendes til dette, vi allerede kender fra VW Golf R - i den nyeste generation den gør sit arbejde godt. Forskellen med front-wheel-Leon Cupra varianter er særligt slående på den fugtige bane. Den forhjulstræk skære sin enorme ydeevne med mekanisk differentialespærre perfekt fordelt i asfalten, men især når det er vådt de kæmper stadig med trækkraft problemer. Den den Allrader ikke kender. Fantastisk støjsvagt og definerer det trækker over snoede rundstrækning nær Montserrat og iler til forhjulstræk hatchback modeller it. Ikke for ingenting, han springer i 4,9 sekunder fra nul til 100 km / t, selv om det er 1545 kg tung. SC og fem-dørs (1395 kg eller 1421) skal mindst 5,6 og 5,7 sekunder, hvilket ikke kun psykologisk en stor forskel. Indførelsen af ​​firehjulstræk forventes at bringe en række anmodninger fra ikke-combi kunde Seat, der ønsker at have 300 godt firehjulstræk for sin Leon Cupra.

Den nye Seat Leon Cupra 300 i testen: Takket være en ny all-wheel en bedøvelseDen 300-hk stationcar med en lydprøve i video 58 sekunder.

Skubber frem som en sindssyg

300 hk i stedet for 290 hk - forbedring ydeevne i forhold til forgængeren i mængden af ​​ti Fairground PS er i bedste fald noget for ark-erotisk. Hvis du mener de fans, der har bidraget til mange af de 290 hestekræfter versioner i virkeligheden ægte 300 hk. Betydeligt rart: Det maksimale drejningsmoment er steget - fra 350 til nu 380 Nm. Og stadig påvirker en meget bred omdrejningsområde 1800-5500 / min. Hvis spurten begyndte at skubbe, skubbe, skubbe Leon Cupra 300 fremad. Du bemærker hvordan din mave bøjer omkring din rygsøjle og opdager, at alt for stor. Drevet nynner klangfuld, når der skiftes det sprotzelt spektakulære. Forskelle i den lyd, du køber med firehjulstræk: SC og fem-dørs er højere end kombinationen med sine dobbelte lyddæmpere. Den tophastighed på alle Leon-Cupra-300 modeller skal være 250 km / t bøje af den elektroniske begrænsning. Og selv om forbruget af sport Topvarianten Leon-serien helt sikkert den mindste interesseret, her er de test værdier for de gennemsnitlige Durst 100 km: SC er 6,7 liter (DSG) eller 6,9 liter (seks-trins manuel gearkasse) på vejen , tager de fem-dørs 6,8 (DSG) og 6,9 liter, og ST er 6,8 (DSG), 7,7 (DSG 4Drive) eller 7,0-liters sag.

Seat Leon ST Cupra 300 4Drive Foto: Seat-hjulstræk er zwangsverknüpft med 6-trins DSG.

DSG mod manuel kontakt

aktiveres i den nye Seat Leon Cupra 300, som allerede nævnt, enten via seks-trins manuel gearkasse eller en dobbelt kobling transmission (DSG) med seks trin. Når håndsæt, du sprød sætte gear på rimeligt korte ruter og har fuld kontrol. Selvom DSG tilbyder en komfortabel række ikke-egen-turn-at skulle med det, men har også sine ulemper: den Hit gashåndtaget svarede seks-trins DSG med forsinkelse - i indstillingen den drivende mode "Cupra" det viser sig den korteste. Hertil kommer, at dobbelt kobling transmission skifter hektiske og ikke altid optimal. Interventionen ved skift padle hjælper lidt der. Men netop den mest dynamiske Cupra med firehjulstræk kan kun havde med DSG.

Konklusion

Seat Leon har den stærkeste endnu gjort lidt bedre. Inde nu konsekvent chic, sagde for ST kombination sikrer først og fremmest, tilgængelig firehjulstræk igen for en anstændig fart løft. Den forhjulstræk varianter SC og fem-dørs også trykke frem, som om der var nogen i morgen, men de kan ikke holde trit med den trækkraft af firehjulstræk model. Således firehjulstrækket er lige noget for at øge den i forvejen gode præstationer af Leon Cupra om - jo, det er først og fremmest den sportslige Seat det. Det kan derfor gerne give tre og fem-dørs også med fire drivhjul.

Den nye Seat Leon ST Cupra 300 4Drive starter ved 39,220 euro. Det er en forholdsvis billig aftale. Endelig VW kalder allerede 44.800 euro for sin 310 hk og fås i marts 2017 Golf R Variant DSG. For 2,0 ATS Turbo AWD Automatic med 276 PS beregnet Cadillac, med markant dårligere ydeevne, 44,995 euro - og i øjeblikket Ami er ikke engang tilgængelig som en stationcar. Således Leon Cupra ingen gør stadig noget galt, den inciterende præstation kombinere med et slankt frisk udvendig, og det vil ikke blive flået økonomisk.

Mere om Seat Leon